Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
6 maddede ABD'nin Paramparça'sı Empire

Son olarak Empire ile ilgili birkaç ufak bilgi:

.

Dizinin Lucious’u neredeyse Wesley Snipes olacakken Taraji P. Henson, Lee Daniels’a kendisinin Hustle & Flow’da, Daniels’ın da The Butler’da birlikte çalıştığı Terrence Howard’ı önerince işler değişmiş. Aktörün de kabul etmesiyle Snipes saf dışı kalmış.

.

Jamal’ın eşcinsel eğilimini fark eden babası tarafından henüz çocukken çöp konteynerine atıldığı sahne, Lee Daniels’ın da başına gelmiş. Beş yaşındaymış.

.

Bryshere Gray (Hakeem) parasızken ve neredeyse oturduğu evden çıkarılacakken bu seçmeleri önünde bulmuş ve hayatını toparlama şansı kazanmış. Hatta rolü, seçmesini Facetime üzerinden rap söyleyerek kapmış..

.

Dizinin ünlü hayranlarından birisi de first lady Michelle Obama. Başkan Obama bu durumdan bir radyo programı konukluğu sırasında bahsetmiş. Acaba Hakeem’in kocası için söylediği sözler için ne düşünmüştür? (Dizide siyah başkan mevzusu da atlanmıyor tabii ki.)

.

Dizinin yaratıcılarından Danny Strong konsepti oturturken William Shakespeare’in King Lear ve ünlü Broadway oyunu The Lion in the Winter’dan esinlenmiş.

.

Taraji P. Henson Cookie’yi canlandırırken repliklerinin birçoğunda doğaçlama yapıyormuş, hatta bu konuda Terrence Howard’a yardımcı da olmuş. Lee Daniels karakteri kız kardeşi ve çevresindeki kadınlardan esinlenerek yarattığını açıklarken, Henson ise karakteri çıkarırken babasından esinlenmiş.

1 2 3 4
Aytaç Kara
12/02/2015 15:13
YORUMLAR




DİĞER HABERLER