Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
6 maddede ABD'nin Paramparça'sı Empire

Empire'ın beşinci bölümünden sonra yayımladığımız bu yazıyı dizinin yeniden yayınlanmaya başlaması nedeniyle gözden geçirilmiş haliyle biz de yeniden yayımlıyoruz. FoxLife Türkiye'de diziyi ilk bölümden itibaren izleyebilirsiniz.

 

Paramparça dizisi ilk ortaya çıktığında pek çok kişi bu kadar çok konuşulacağını, bu derece sevileceğini ve değişen panel tartışmalarına rağmen bu kadar reyting alacağını tahmin etmiyordu. İnsanları kendisine bağlayarak kısa sürede önemli bir kitle yarattı ve bu başarısını halen devam ettiriyor. İşte onun ülkemizde yaptığını Amerika’da da başaran bir dizi oldu: Empire.

Peki, Empire’ı bu kadar çekici kılan ve bütün eleştirmenlerin, sosyal medyanın diline düşüren ne özelliği var?

1) Siyah bir aile

Kabul edelim, siyah oyuncuların canlandırdığı karakterler TV dizilerinde veya filmlerde genellikle ikinci planda olurlar. Bu durum yeni yeni aşılmaya başlanıyor gibi ve Empire da işte tam bu duruma örnek teşkil eden dizilerden birisi oldu. Merkezde siyah bir aile var. Hatırlarsanız bir süre önce birçok kişinin buz dolu kovalar sayesinde ismini duyduğu ve çoğunluğun Stephen Hawking örneği üzerinden bildiği ALS hastalığı gündemimizdeydi. Bu dizide aynı zamanda o da var.

Empire müzik şirketinin başkanı, ünlü hip hop ilahı Lucious Lyon da bu hastalığa yakalanıyor. Geride kalmış üç yıl ömür, adamda da var üç tane oğlan. Bunlardan birisini yerine geçmesi için seçmek zorunda. Tam bu sırada 17 yıldır hapiste olan eski eş tahliye olmasın mı? Müzik, aile, güç. O zaman savaş başlasın!

2) Hip hop müzik

Hip hop müzik denilince akla ilk siyahların geldiği bir gerçek. Dizinin merkezindeki temalardan birisi de bu müzik ve endüstrinin kendisi elbette. Müzik şirketine bağlı pek çok şarkıcı olması bir yana, Lucious’un ortanca oğlu Jamal ve küçük oğlu Hakeem de hip hop müzikle ilgileniyorlar. Büyük oğlan Andre de şirketin üst düzey yöneticisi konumunda. Başarı demek de güç demek olunca…

Dizide kullanılan müziklerin bazıları diziye özel şarkılar oluyor; ünlü rap şarkıcısı Timbaland de dizinin müzik yapımcılarından. Üstelik orijinal müzikler internet ortamında büyük ilgi de görüyor. Hatta Jamal’ın ilk bölümde söylediği bir şarkı iTunes’da ikinci sıraya kadar çıktı. (İşler ilerledi ve dizinin sezon finali ekrana gelmeden hemen önce Original Soundtrack piyasaya çıkmıştı bile.)

1 2 3 4
Aytaç Kara
12/02/2015 15:13
YORUMLAR




DİĞER HABERLER