Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
'Yunus Emre Aşkın Yolculuğu' geri dönüyor

Yunus Emre'yi canlandıran Gökhan Atalay, Tapduk Emre'ye hayat veren Payidar Tüfekçioğlu ve Candaroğlu Argun'u canlandıran Mehmet Ali Kaptanlar ve Mehmet Çepiç  hikayeyi ve rollerini anlattılar. Dizinin yönetmeni Emre Konuk ise daha önce görüntü yönetmeni olduğu Yunus Emre Aşkın Yolculuğu'nun ikinci. sezonunu yönetiyor.Bu arada büyük ve etkili bir detayı da atlamayalım; Emre Konuk'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği Çırak filmi bu yıl Altın Portakal'da en iyi ilk film ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerini aldı. Sektöre görüntü yönetmeni olarak başlayan Emre Konuk'un bu ilk dizi yönetmenliği aynı zamanda. Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Emre Konuk büyük yapımlarda çalışmanın yönetmen olarak sahnenin ve oyunculukların duygusunu verebilmede büyük kolaylık sağladığını anlattı.  “Yapım büyük olunca düşünülecek her detayın uygulanmış olarak hazır olduğunu gördükten sonra  teknik detaylarla uğraşmak zorunda kalmadan anlattığımız hikayenin derinliğini seyirciye geçirmek daha önemli olmaya başlıyor,” dedi. “Yunus Emre'nin yolculuğunu anlatırken yapım/reji/oyuncular ve teknik ekip olarak büyük bir sorumluluk taşıdığımızın bilincindeyiz ve seyircimizin beklentilerini karşılamak için çalışıyoruz,” diye de ekledi.

Gökhan Atalay

19 Ocak Salı akşamı yayına başlayacak olan Yunus Emre Aşkın Yolculuğu'nun yedi bölümü çekilmiş bile. Yönetmenden aldığımız ufak bir tüyo da verelim. Tapduk Emre'nin dergahtan kovduğu Yunus'un hikayesi bu sezon, "Bir yıl sonra" diyerek başlayacak. Adından belli olduğu gibi Yunus'un ilahi aşk'a yolculuğunun anlatıldığı dizide bizim bildiğimiz Yunus Emre olması ise 17. bölüm itibarıyla seyredilecek. Yani dizinin son beş bölümünde seyirci Yunus Emre'yi bilinen hali ile izleyecek.

Güzel güneşli bir günde bizi Yunus Emre'nin büyülü atmosferinde ağırlayan tüm Tekden Film ekibine   yakın alakaları için çok teşekkür ederiz. Dizinin yolu açık reytingi bol olsun.

(Sevgili Nuray Yıldız ve Fatma Sümeyye Peker'e özel teşekkürlerimizle.)

1 2 3
Asuman Turhan
16/01/2016 12:05
YORUMLAR




DİĞER HABERLER