Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Yeni gün, yeni kahraman



Yapım tasarımcısı Craig Stearns, CTU (Counter Terrorist Unit - Anti Terör Birimi) bölümünü ve dizide kullanılan mekanların bir çoğunu altı haftada tasarlayıp yepyeni bu stüdyoda kurmuş. Dizideki bazı evler de stüdyoda oluşturulmuş, hatta pencereden sokak manzarası olarak görünen yerler, karşı duvara asılmış koca resimler aslında. Hollywood’daki bütün stüdyoların 30’lardan kalma olduğunu ve şimdinin teknik ekipmanları için yetersiz olduğunu söylüyor Stearns. Bir alışveriş merkezinin yerine inşa edilen bu çok yüksek tavanlı devasa mekanda kurulan CTU’nun şimdiye kadar ki 24’ler içinde en gelişmişi olduğunu belirtiyor. Duvarlarda 125 ekran var, bir de üç panelli dev ana ekran. Ekranların hepsi kontrol odasından yönetiliyor. Çekim sırasında 80’e yakın figüran bu mekanda vızır vızır çalışıyor. Gerçekte böyle bir birim yok ama Stearns’e göre kocaman havalandırma sistemlerinden anladığımız kadarıyla burası yer altında. Peki cep telefonları nasıl çalışıyor? “24 saat içinde tuvalete giden olmadığı gibi, cep telefonları da çalışıyor işte,” diyor gülerek.

Bilgisayar grafiklerinden sorumlu olan Fransız Olivier Benamou, her bir ekrandaki görüntüden, ayrıca dizinin bütün görsel efektlerinden sorumlu. Geçirdiği motosiklet kazasından sonra bir buçuk yıl eve mahkum olunca “Seni yeneceğim bilgisayar,” diyerek başlamış işe, alaylı yani. Üçüncü sezondan itibaren 24’te, Homeland’in ilk sezonunda da çalışmış. Teknik olarak en zorlandığı kısımlar gündüz yapılan çekimleri bilgisayarda gece çekimi haline getirmek. Biz 10. bölümün çekimine katıldık kısa süreliğine, o sahnede CTU’nun bütün ekranlarında ‘Breaking News / Son Dakika’ görüntüleri vardı. Yalnız haberin ne olduğunu söyleyemeyeceğim, kağıt imzaladım. ‘10. bölümde olaylar, olaylar’ diyelim kısaca.

 

 

Miranda Otto, CTU şefi Rebecca Ingram’ı canlandırıyor. Avustralya’da doğup büyüyen ve bir çok filmde rol alan oyuncu setin kıdemlilerinden. The Thin Red Line ve What Lies Beneath, Hollywood’a geçiş filmleri arasında. En son Homeland’de izlediğimiz oyuncuyla tam sohbete başlamıştık ki, yönetmenden gelen talimatla apar topar sete koştu. Yaklaşık 10 saat kadar sonra bu kez hayli yorgun döndüğü masada yine çok nazikti.


Jimmy Smits sette yoktu. Rebecca’nın ABD başkanlığına adaylığını koymuş olan çalışkan, karısına saygılı ve sadık kocasını canlandırıyor.

Sheila Vand, başkan adayının sağ kolu Nilaa’yı, müslüman bir genç kadını canlandırıyor.

Teddy Sears, CTU’nun hırslı yeni başkanı Keith Mullins rolünde. Iyilerden mi, kötülerden mi belli değil. Sorunca, “Günün sonunda öğreneceksiniz,” dedi. Bu rolün de terminolojisi zormuş epey, doktor ya da avukat oynar gibi bir sürü terim ezberlemiş.

Scandal’da Cyrus’un öldürülen kocası James Novak rolündeydi Dan Bucatinsky. 24: Legacy’de iyilerin yanındaki Andy’yi canlandırıyor. Dizide bir teknoloji dahisi, hayatta teknolojik aletlerden çok hoşlanmakla birlikte hiçbirinden bir şey anlamıyor, her hangi bir aksaklık karşısında eli ayağı tutuluyormuş.

 Coral Pena, CTU’nun yeni bilgisayar analizcisi, stajyerden hallice Mariana Stiles rolünde. Yalnız dizi boyunca yani izleyeceğimiz 24 saat içinde her şey habire krize girerken Mariana sürekli daha iyi bir pozisyona yükselecekmiş. Bu sempatik genç kız New York’ta bir spor salonunun resepsiyonisti olarak çalışıyor, sabah 5’te iş başı yapıyormuş rolü almadan önce. Seçmeler için geldiği Los Angeles’tan alana dönerken takside almış rolü kaptığının haberini, arabayı durdurup bir tur koşup gelmiş.

 

Not: Bu yazının Hürriyet Cumartesi'de yayınlanmış versiyonu. 

1 2
Elçin Yahşi
06/02/2017 10:00
YORUMLAR




DİĞER HABERLER