Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Yeni başlayanlar için Kara Ekmek rehberi

izlesene.com’dan aldığımız bu şahane kolajı da paylaşmadan geçemedik.

Karakterler:

Asiye(Özlem Yılmaz): Ya da yalıdaki yeni ismiyle Selen, korkusuz, küfürbaz, gözü kara bir karakter. Ne korunmaya muhtaç bir narin ceylan, ne de argodan, küfürden imtina eden sürekli gülümseyen ve kibar olma çabası içerisinde bir kadın. Lanlı lunlu konuşmaktan çekinmezken diğer yandan evde çalışan insanlara insan gibi davranan alışılmadık bir tip. Gecekondudayken de, yalıdayken de aynı müdanasız karakter. Yalıya taşındığında biraz daha törpülense de, lafını sakınmadan konuşarak, “üç kuruşluk insanların milyonluk laflarına hastayım” gibi aforizmalarla, zenginlere başka hayatların da olduğunu hatırlatan biri.  “Sahip olduğum iyi niyetin katilleri ortada” diyerek, kendisine yapılan haksızlıkların hesabını sorar. Öncelikleri, doğacak çocuğu için iyi şartlar hazırlamak, kız kardeşlerine güvenli bir gelecek sağlamaktır. Sistemi kendi çıkarları için kullanarak, kimseye dayanmadan, kendi hayatını kuran ve yolunda ilerleyen, cesur bir kadın.

Mine (Elifcan Ongurlar): Asiye’nin kızkardeşi. Maddi imkansızlıklar yüzünden okulunu dondurmak zorunda kalmıştır. Üvey annesi Pervin, babası Nayloncu Salim ve diğer ev sakinleriyle birlikte fakir bir mahallede yaşamaktadır. Hayatı boyunca şiddet dolu bir ortamda yaşamıştır, babası, eski sevgilisi Ali,  onu ezmiş, aşağılamış ve şiddet uygulamış kişilerdir. Yalıda ablasının yanında hizmetçi olarak çalışmaktadır. Yalı sakinlerinden karısı Hale ile arası açık olan Taylan’la flört etmeye başlar.

Çetin (Ushan Çakır): Zengin bir ailenin tek torunu. Sorumsuz, bencil, güvenilmez, beceriksiz bir genç adam. Hayatı boyunca çalışmak zorunda kalmamış bir insan. Kadınlara saygı duymayan, bir ilişkinin gereklerini yerine getirmeyi umursamayan bir adam. Asiye’nin hayatına girmesiyle birlikte değişir, onu etkilemek için sorumluluk almaya, hayatındaki insanları önemsemeye başlar.

Taylan (Engin Hepileri): Mimar. Çetin’in dayısı. Çocuklarının ölümünün ardından karısı Hale ile ilişkisi zarar görmüş ve araları açılmıştır. Merhametli, dürüst bir adam. Hem Mine’ye, hem de Asiye’ye yakınlık duymakta. Ancak önce Hale’yle birlikte halletmesi gereken konular var.

Ahmet (Ahmet Leventoğlu): Çetin’in dedesi. Büyük bir inşaat şirketinin sahibi.

Hale (Başak Daşman): Taylan’ın karısı. Ölen çocuğunun yasını tutuyor. Bir dönem annesinin yanına taşınsa da evliliğine son bir şans vermek amacıyla yalıya geri döndü. Kocasının Mine’yle yakınlaşmasından son derece rahatsız.

Pervin (Gülçin Santırcıoğlu): Mine ve Asiye’nin üvey annesi. Nayloncu Salim’in karısı. Gündelikçi olarak çalışır. Engelli erkek kardeşi, önceki evliliğinden olma oğlu, kayınvalidesi, iki yetişkin genç kız ve hasta bir kız çocuk ile birlikte sefalet içinde yaşar. Hayatı hiç kolay değildir. Geçim sıkıntısı, sürekli fedakarlık etmek zorunda olmak ona göre şeyler değildir. Pervin’in önceliği, ekonomik bakımdan güçlü olmaktır. Bu uğurda elinden geleni yapar. Şantaj dahil.

Ali (Anıl İlter): Mine’nin sevgilisi. Tekstil atölyesinde çalışmaktadır. Tüm derdi, işi gücü Mine’dir. Şiddete eğilimlidir. Fevri hareketleri vardır.

Salim (Altan Erkekli): Naylonculuk yapar. Yetersiz, beceriksiz, zar zor geçinen ve daha fazlasına gücü yetmeyen ve kolay kandırılabilen bir adamdır. Karısına çok düşkündür. Bu zaafını bilen Pervin, onu dilediği gibi yönetir.

 

1 2 3 4
Defne Akman
14/03/2015 10:55
YORUMLAR




DİĞER HABERLER