Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
'Star Wars: The Force Awakens' hakkında bilmeniz gerekenler bu haberde!

Star Wars hayranları! Yeni Yıldız Savaşları/Star Wars filmi Güç Uyanıyor/The Force Awakens için geri sayımın sonuna gelinirken Milliyet gazetesinden Fırat Karadeniz, Perşembe günü vizyona girecek film hakkında bilmeniz gerekenleri ve hayranların beklentilerini yazdı.

 

 

Serinin yaratıcısı George Lucas'ın "Star Wars" filmlerinin haklarını 4 milyar dolar gibi uçuk bir rakama Disney'e satmasının ardından hayranlar yeni üçleme için endişelenmeye başlamıştı. Yönetmenlik koltuğunun J.J. Abrams'a emanet edilmesi ve yayımlanan fragmanlar bu endişeyi heyecana dönüştürdü. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Beş gün sonra yeni filmi seyredebileceğimiz. Bu "büyük gün"e sayılı günler kala yeni filmle ilgili bilmeniz gerekenleri ve Star Wars hayranlarının yeni üçlemeden beklentilerini öğrendik...

 

 

FİLMİ İZLEMEDEN ÖNCE OKUYUN

* Güç Uyanıyor mayıs ayında vizyona girmeyen ilk Star Wars filmi olacak.

* Yeni hikaye, Jedi'ın Dönüşü filminden 30 yıl sonrasına odaklanıyor.

* Güç Uyanıyor, George Lucas'ın yönetmediği üçüncü Star Wars filmi olacak. 1977 tarihli ilk filmi ve 1999-2005 arasında vizyona giren üç devam filmini yöneten Lucas bu kez görevi J.J. Abrams'a devretti.

* Serinin kahramanlarından Luke Skywalker ne fragmanlarda ne de afişte görüldü.

* Fragmanlarda görülen çöl gezegen bilinenin aksine Anakin ve Luke Skywalker'ın anayurdu Tatooine değil; Jakku adlı bir gezegen.

* Filmin çekimleri haziran ayında sette sakatlanan Harrison Ford nedeniyle biraz aksamıştı.

* Yeni üçlemenin ikinci filminin yönetmen koltuğunda J.J. Abrams yerine Rian Johnson olacak. Senaryoyu da kendisi yazacak.

* Yeni üçlemenin ikinci filminin 26 Mayıs 2017'de, ilk Star Wars filminin vizyona girmesinin 40 yıl bir gün sonrasında gösterime girmesi planlanıyor.

 

Film ile ilgili görüşler: 

 

Cenk Ertekin

"Her fikir, yaratıcısından ayrılmalı"

* Benim temel görüşüm, her fikrin yaratıcısından bir yerde kopması gerektiği yönünde. George Lucas kendi yarattığı evrende, yapabileceği her şeyi gerçekleştirdi. Artık "Star Wars" efsanesinin yeni bir sinema diline ihtiyacı var. Tıpkı kabak tadı veren "Batman" filmlerinin ardından, bir Batman hayranı olan Christopher Nolan’ın hikayeyi çağdaş sinema diliyle küllerinden tekrar yaratması gibi.

* "Güç Uyanıyor"la başlayacak yeni üçlemenin en büyük sürprizi feminist bir söylemle karşımıza çıkması. Geçmişteki iki üçlemenin ana kahramanları Luke ve Anakin Skywalker olmuştu. Bu üçlemenin ana kahramanı Rey isimli genç ve güzel bir kadın. Kuvvetle ihtimal yeni üçlemede Rey’in güç’le tanışıp büyük bir kadın Jedi Şovalyesi olmasını izleyeceğiz. Tabii Rey’in Skywalker ailesinin bir parçası olduğuyla ilgili söylentiler tüm hayranların dilinde.

* Filmin kötü adamı Kylo Ren’in işi çok çok zor. Çünkü kıyaslanacağı karakter dünya sinema tarihinin en karizmatik kötüsü Darth Vader. Ancak duyumlarımız Kylon Ren karakterinin geçmişinin ve aile bağlantılarının filmde büyük bir şok yaratacağı yönünde.

 

 

Atilla Şen

"Marvel'vari bir evrene dönüşmesi olası"

* Yeni "Star Wars" filminden beklentim de duyduğum endişe de çakışıyor aslında. Film haklarının Disney'e geçmesinin ardından "Star Wars"un iyi ve kötüler arasındaki savaşa odaklanan Marverl'vari bir evrene dönüşmesi olası. Ya da buna zıt bir şekilde iyilik ve kötülük hakkında daha derinlikli ve biraz çelişkili bir zenginlik yaratabilir. Son izlediğimiz film "Sith'in İntikamı"nda bu geçişler oldukça gerçekçiydi. Ben yeni filmden de etraflarındaki dünyayla bağlantıları olan kaygıları, motivasyonları olan karakterler ve iyi bir hikaye bekliyorum.

* Ne Disney ne de J.J. Abrams, "Star Wars" için bir handikap değil. Disney'in filmlerinden maddi başarısından endişe etmesine gerek yok. Bu nedenle serinin gidişatına etki edecek değişiklikler yapmayacaklardır.

* Yeni filmde en çok Luke Skywalker'ı merak ediyorum. Galaksinin kaderini tek başına değiştirdi ve Jedi'ların yaşayan tek temsilcisi...

 

 

Aslı Onat

"Ruhu yakalasın bana yeter"

Yeni "Star Wars" filminden çok da büyük bir beklentim yok. Eskisinin ruhunu biraz olsun yakalaması benim için yeterli olacaktır. Serinin el değiştirmesinin sıkıntı yaratması olasılık dahilinde bence. J.J. Abrams, "Star Trek"te serinin ruhunu pek yakalayamadı ve özgün mekan yaratımı konusunda sıkıntılar gözledik. Umarım bu "Star Wars"ta da olmaz. Zaten "Star Wars" bunu kaldırmaz. Yeni filmde en merak ettiğim karakter Kylo Ren.

 

 

Kağan Atsüren

"Hep 'Keşke yeni filmler çekilse' derdik

* Açıkcası 2005 yılında son film "Revenge of the Sith" sonrası bayağı hüzünlenmiştik. Fakat seriyi ilk başından beri takip eden hayralar aramızda konuşurduk; "Luke, Leia, Han Solo hâlâ sağlıklı. Müzikleri yapan John Williams da hayatta... Keşke yeni filmler çekseler" derdik. Açıkçası içimizde hep umut vardı. Eski klasik üçlemenin çekirdek kadrosunun korunması sadece biz hayranları değil sinemayla ilgili olan herkesi heyecanlandırdı. Genç ve deneyimli oyuncuların takviyesiyle de beklenti ve heyecan da arttı.

* Disney bana güven veriyor. Film prodüksiyonunu da usta ellere teslim ettiler. Böylece hiç tereddüt kalmadı. J.J. Abrams son dönemin en yetenekli ve değerli yönetmenlerinden biri. Daha önce imzasını attığı işler de ortada...

* Gizlenen iki karakter var: Biri Luke Skywalker. Diğeri de Supreme Leader Snoke. İkisi de merak uyandırıyor.

 

 

Asım Umut ÖZBEY

"Yeni neslin hikayesini seyretmeyi dört gözle bekliyorum"

"Star Wars"un 9 bölüm olarak yazıldığı ve George Lucas’ın sadece 6 bölüm çekip diğer bölümleri çekmeyeceği rivayet edilirdi. Biz de bu durumu kabullenmiştik. 6'ncı bölümden sonra olanları "Genişletilmiş Evren" dediğimiz kitap ve çizgi romanlardan takip ettik. J.J. Abrams'ın "Genişletilmiş Evren"e sadık kalınmayacağını açıklaması merakımı artırdı. 3'üncü bölümden önce fragman izlememiş, afişe bakmamıştım. Şimdi ne kadar fragman izlersem izleyeyim her şey benim için süprizini koruyor. Bir "Star Wars" hayranı olarak bu duyguyu özlemişim. Bir fragmanda diyor ki "Her neslin kendi hikayesi vardır". Yeni neslin hikayesini seyretmeyi dört gözle bekliyorum.

* Açıkcası Disney beni en başta endişelendirmişti. Hatta Disney'in şatosunu "Star Wars" filmden önce görecek olma ihtimaline bile kızmıştım. Ama şöyle bir durum var: "Star Wars" evrenin kendine has bir havası ve tarzı vardır. Yönetmenin bunun önüne geçebileceğini sanmıyorum.

1 2 3 4 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER