Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Sahiden üzüm buğusu gibisin Firuze

Bu aşk kombinasyonunu izlemeyi çok istiyoruz ama görüntü var, ses yok.

Azize, golf sahası da olan şık bir kulübün delilik derecesinde temiz mutfağında çalışan ve tabii ki işinde çok çok başarılı bir aşçı yamağı. Yemek yapılan ortamın hijyenikliğinin göstergesi olan beyaz pantolon, beyaz üst ve beyaz ayakkabılarıyla öğle molasında dışarı çıkıp parkta, bankta, hoşlandığı çocukla buluşuyor. Çok cici bir ilişkileri var. Tokalaşarak ayrılıyorlar mesela. Demir de, gerçekten çok temiz birisi. İki lafı biraraya getirip de bir çay içmeye zor davet ediyor kızı, telefonlarını bile bilmiyorlar birbirlerinin. Ama ikisi de çok memnun durumdan.

Derken 15 yıl Fransa’da yaşadıktan sonra ülkeye dönmüş olan, sosyetenin ünlü ismi Oğuz giriyor kadraja. Kuzeniyle birlikte İstanbul’un gece hayatına dair yerinde incelemelerde bulunuyor ama hep sıkılıyor, hep durgun. ‘Gerçek’ bir kız, ‘gerçek’ bir ilişki arıyor çünkü. Golf kulübündeki tatsız bir hadise vesilesiyle Firuze’yi farkediyor. Peşine düşüyor fakat Firuze harbi kız, Oğuz’un parası pulu onu ilgilendirmiyor, tersleyip duruyor çocuğu.

O esnada küçük kardeş Gamze’nin acilen akciğer nakli yaptırmazsa öleceği ortaya çıkıyor. Hemen devreye giren Oğuz, ülkenin sağlık sisteminin tüm sorunlarını parasıyla çözerek meseleyi hallediyor ve Firuze de minnettarlığını Oğuz’a üzerinde ‘dile benden ne dilersen’ yazan açık bir çek uzatarak gösteriyor. Oğuz’un cevabı, onunla aynı anda hepimizin dudaklarından dökülüyor: Evlen benimle!

Ve o noktada anlıyoruz ki, karşımızda zamanımızın Binbir Gece dizisi var. Olsun, o da güzel. Ansızın senaryo şaha kalkıyor, bütün gereksiz ayrıntıları atlayıp düğün gününe geliyoruz, tempo şahane.

Özay Fecht tarafından canlandırılan Firuze’nin annesi, Kuzey ve Güney’in annesi Handan Hanım’a rahmet okutacak, belli. Yalnız Binbir Gece’de Kerem’in annesi olarak tanıdığımız Aytaç Öztuna burada görüntü olarak aynı olmakla birlikte baş parmağıyla işaret parmağını birbirine sürterek “Onlara kuruş koklatmayacağım!” diyen bir anne olmuş. (Hele oğlu kaza geçirdiğinde kocasına “Gerekirse bütün servetini doktorların ayağına ser!” diye bir yakarışı var ki... )

1 2 3
Elçin Yahşi
05/12/2013 20:40
ETİKETLER : ekranella , firuze , elçin yahşi
YORUMLAR




DİĞER HABERLER