Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Michael Cudlitz ve Greg Nicotero’dan The Walking Dead yeni sezon ipuçları

Cudlitz: Benim için dizinin ilginç seyri hepimizin bu cehennemde yaşaması olurdu. Asla çözülmez ve sadece çok kısa süreliğine mutlu olursa karakterler... İyi drama bu. Umarım insanlar kazanır ama bakalım. Tabii kazanan insanlar olursa bu sefer kendi aralarında savaşmaya başlayacaklar tekrar, bu da sinir bozucu.

Nicotero: Sürekli daha fazla yapıyoruz ve makyajlardan sorumlu biri olarak yıllar önce şöyle bir hata yaptım: “Çok daha fazla istiyoruz ama çok az vaktimiz ve çok az paramız var,” dediklerinde istenileni verdim. Şimdi bir şey yaptığımda “E daha önce yaptın bunları,” diyorlar. O yüzden daha da az zamanda daha da fazla şey bekliyorlar benden. Giderek bizim dizide senaryo daha da büyüyor, zor ama zaten dizinin başındaki Scott M. Gimple nereye gideceğini çok iyi kestiriyor.

Cudlitz: Bu sektörde işini yapıp hiç ders almayan bir sürü insan var. 15 dakika fazla dizi teslim eden yapımcılar var. Scott bence senaryoyu çekilmeden önce kısaltmayı öğrendi, böylece ekranda ne olacağına daha kolay konsantre oluyoruz. Fazla materyali montajda feda etmek çok acılı bir süreç. Ama biz artık sette fazladan çekim yapmıyoruz. Beş yıl boyunca fazla şey çektiğimiz dizilerde çalıştım ben, her seferinde bölümler 15 dakika uzun teslim edilip son anda kesiliyordu. Hiç kimsenin izlemediği dakikalara harcanan onca emek...

Nicotero: Geçen yılın sezon finali bir buçuk saat olsun diye planlanmadı, ama bölümü montajlamaya başladığımda Scott’a burada çok fazla malzeme var, bütün karakterlerin öykülerini bir şekilde tamamlamamız gerek, dedim. Bu 45 dakikalık bir bölüm değil, dedim. AMC’ye montaj aşamasında gidip bir buçuk saat istedik ki kesmeyelim.

 

Not: İlk sayfadaki gif, EW’den.

1 2 3
Oray Eğin
12/10/2015 21:33
YORUMLAR




DİĞER HABERLER