Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Küçük Rauf'un hikayesi Berlin Film Festivali'nde

Yapımcılığını Aslan Film ve Peri Film'in ortaklaşa üstlendiği, yönetmenliğini ise Barış Kaya ile Soner Caner’in yaptığı,  Rauf  filmi, 66. Berlin Film Festival’inde aday gösterildi.

 

Senaryosunu Soner Caner’in kaleme aldığı ve 52’inci Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘Work In Progres’ dalında ödüle layık görülen Rauf, yüzlerce film arasında son 6’ya kalarak dünyanın en prestijli film festivalleri arasında gösterilen 66. Berlin Film Festivali’nde  ‘Generation Kplus‘ Kategorisinde yarışmaya değer görüldü.

 

11-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek olan 66’ıncı Berlin Film Festivalinde yüzlerce aday arasından yarışmaya hak kazanan Rauf Filmi'nde Alen Gürsoy ve Şeyda Sözüer performanslarıyla dikkat çekiyor. Çekimleri yaklaşık 1 yıl süren filmde Kars’ın bir köyünde yaşayan küçük Rauf’un, kendi sınırlı ve kapalı dünyasında, aşkın sınırsızlığı ile tanışmasını konu alıyor. Rauf’un gri dünyasında tek hedefi bu aşkın sembolü haline gelen Pembeyi bulmak ve Zana’ya sunmaktır artık…

 

ÇOCUK KAHRAMANLARIN HİKAYESİ

‘Generation Kplus’  kategorisi, ana kahraman olarak çocuk ve gençleri konu alan kısa ve uzun metrajlı filmlerin ayrı ayrı yarıştığı bir kategoridir ve her iki alanın birinci seçilen filmlerine Kristal Ayı ödülü verilir. Bu seneki ‘Generation Kplus’  kategorisi filmlerinde genel tema, bir kargaşa ortamı içinde yaşayan ve mekanlarındaki tedirginlik ve sıkışmışlığı, hayal dünyaları, arzu ögeleri ve doğaüstü unsurlar ile aşmaya çalışan genç ve çocuk kahramanlara dair hikayelerdir.

1 2 3 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER