Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Kısmetse Benzer

Yarışmacıların korunması SMS ile halka bırakılırken, elenmesi ev içindeki karşı cinslere bırakılıyor. Ütopya ile ilk kez karşımıza çıkan elenen yarışmacının programa geri dönüşü – ki Ütopya’da bu da halk oyu ile en çok oy alan kişilerin dönüşünü getirmişti – bu programda da mevcut. Ancak Kısmetse Olur bu görevi de yine yarışmacıların oyuna sunarak gerçekleştiriyor. Programda bu uygulama dört haftada bir yapılıyor, böylece hem tanınan yüzlerin geri dönme olasılığı ortalığı kızıştırıyor hem de taze yarışmacıların momentumu etkilemesi hedefleniyor. Öbür taraftan özellikle erkeklerde, “kardeşim” yaklaşımından ötürü son giren ilk çıkar yaygın olan envanter yöntemi. Kadınlarda ise sebepleri farklı da olsa sonuç çok farklı olmazken, yeni gelenlerin ömrünün bir haftadan uzun olması istisnai oluyor.

Programın iç güvenliğine ilişkin ihtar ve diskalifiye olmaya ilişkin kuralları ve bunların çok da net ve kesin olmayışı ise Survivor ile benzeşiyor. Özünde bir yarışmacının üç uyarı sonrası diskalifiye edileceği söylenmiş de olsa ilk haftaların lokomotifi Serhan’ın üçüncü uyarısı sonrası, evdeki arkadaşlarına oylama yaptırılarak evde kalmasının sağlanması, bir kez daha benzeri bir durum vuku bulsa bilmediğimiz bir kuralın daha ortaya çıkabileceğine dair soru işaretleri oluşturmuyor değil. Kaldı ki uyarılar sonrası elenme korkusu ile, Serhan’ın son çeyreği dört faulle oynayan pivot çekingenliğine kavuşması ve kolay kolay her şeye müdahale edememesi program için de yeni bir lokomotif ihtiyacı doğurdu. Öte yandan bu üç uyarı hakkı (!) mekanizması, diğer yarışmacılar tarafından ekranda kalmak açısından orta şiddette kavgalar çıkarılarak fırsata da dönüştürülebiliyor. Programın genel kurallarının değişime açıklığı da Survivor gibi, Acun Ilıcalı rotasındaki TV8 yarışma programları ile benzeşiyor.

Yarışmanın Ütopya ile formatsal bir diğer benzerliği ise süresi ya da belirsiz süresi. Hali hazırda programın ne zaman son bulacağına dair bir bilgi yok. Her dört haftada bir eski yarışmacıların geri dönüşü, bu işin çok da kısa sürmemesinin planlandığını gösteriyor. Bu yönden Ütopya’nın bir anda hızlıca yayından kalkışı düşünüldüğünde, her program gibi Kısmetse Olur’un da ipinin reyting kazığına bağlı olduğunu söylemeye gerek yok.

1 2
Koray Engür
23/11/2015 09:08
YORUMLAR




DİĞER HABERLER