Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Kim bu Muhsin Akgün?

 2014 Antalya Film Festivali’nden. Halit Ergenç ve id iletişim’den Gözde Yılmaz’la.

Peki artık fotoğrafçılıkla ilgili bir takım projeleri, amaçları vardır herhalde?  “Halen devam eden bir projem var, henüz detaylarını paylaşamayacağım ama doğallık üzerine. Hiç makyaj, saç düzenlemesi olmayan bir seri. 10 yıllık bir proje bu. Başarabilecek miyiz bakalım. Hedef 2025.” Efendim? diye bağırmışım. Yanlış duydum sandım. Bugüne kadar kulaklarımla duyduğum en ileri tarihli proje ‘Hedef 2023’ projesiydi. Bu ondan da ileri. Yahu ben iki ay sonrasına bilet almaya çekiniyorum. Bunca yıl sonraya nasıl hazırlanır insan? “Ben de aynen böyle düşünürdüm,” diyor Muhsin. “Çok hızlı yaşıyoruz ileriye yönelik plan yapamayız sanırdım. Fakat Söz ve Müzik: İstanbul’u hazırlarken bir baktım, ben kitaptaki fotoğrafları çekmeye başlayalı 10 yıl olmuş. O zaman şaka yollu, 2020’ye de ikincisini hazırlarız demiştik. Ben arada aynı minvalde fotoğraf çekmeye devam ettim hep. E ne kaldı 2020’ye şunun şurasında? Tabii ki 2020’de de kitabın ikincisi gelecek.” Güzel haber. Peki 2010 - 2020 arasını kapsayacak bu kitap ilkinden farklı olacak mı? “Yine aynı ekip hazırlıyor. Roll tayfası. Derya Bengi, Çiğdem Öztürk, Hakan Lokanoğlu, Özay Selmo. Yalnız bu kitapla birlikte konser fotoğrafçılığından emekli olacağım. Kulüp kulüp, salon salon dolaşmayacağım artık. Tabii ki bir Bruce Springsteen gelse, bir Beyonce gelse yine çekerim de…” Demek artık yağmur çamur demeden her konserin ön saflarında gördüğümüz Muhsin’le seyircilerin arasında karşılaşacağız. Bu da güzel.

2011. Muhteşem Yüzyıl setinde Yağmur ve Durul Taylan Biraderler'le.

Konser fotoğrafçılığından emekli olduktan sonra belki dört başı mamur bir sergi de gelir? “Bir kere şunu söyleyeyim. Ben asla bir apartmanın alt katında küçücük bir galeride sergi açmayacağım,” diye giriyor söze. “Hep çektiğim portrelerden bir sergi yapmamı söylerler. Niye yapayım?  Onları gördük zaten. Ben bütünlüğü olan, derdi, teması olan bir sergi açmak isterim. Bugüne kadar bir takım sergilere katıldım, İKSV’de yönetmenler serisi yaptım mesela, Viyana’da edebiyatçılar serisi. Bunları proje olarak adlandırıyorum. Sergi bambaşka, sergilenen her parçanın sanat eseri olduğu, esaslı bir şey benim için.” Hay allah. Belki o portrelerden baskılar yapılır, insanlar çok beğendikleri kareleri alabilirlerdi diyorum. Mesela ben Leonard Cohen karelerinden kesin almak isterdim. Fakat endişeye mahal yokmuş, çünkü Muhsin’in çektiği bazı kareler www.edisyon.ist adresinde satışa sunulacakmış.

Muhsin Akgün’ün 2025’deki sergisini beklerken biliyoruz ki yüzünün küçük bir kısmını sayısız selfie’nin bir köşesinde görecek, imzasını ileride ünlü olacağını şimdi kendi bile bilmeyen bir çok yıldızın güzelim portresinin altında okuyacağız.

2014’den bir Asmalı Cavit gecesi. Soldan Bener Onar, Elçin Yahşi, Uğur Vardan, Cüneyt Muharremoğlu, İbrahim Altınsay, Bağış Erten, Burak Kuru, Yavuz Turgul, Kurtcebe Turgul, Koray Gürtaş, Gözde Yılmaz.

Muhsin Akgün'ün meslekte 20. yılını kutladığı gecede Soho House'da duvarları süsleyen portreler... Objektifinin önünden gelip geçenlerin küçük bir kısmı. 

1 2 3 4 5
Elçin Yahşi
22/12/2016 13:54
YORUMLAR




DİĞER HABERLER