Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
İki gazeteciden The Good Wife analizi

The Good Wife’ın hayranı iki gazeteci dizinin yedinci sezonunu değerlendirdi. Oray Eğin ve Yiğit Karaahmet arada sırada The Good Wife sohbetleri yapacaklar. İçinde bol bol spoiler var, o yüzden dizinin son bölümleriyle aşina değilseniz itinayla okumanızı öneririz.

ORAY EĞİN: Benim The Good Wife’la ilgili temel bir sorunum var. Bunu yedi sezon sonra kesin olarak söyleyebilirim: King çifti. Yani yaratıcıları. Şu anda Amerika’da kablolu televizyon dışındaki en başarılı diziyi yarattılar ama sanırım metal yorgunluğundan mustaripler. Bir de anladığım kadarıyla obsesif bir çift King’ler. Birkaç sezon önce Kalinda’nın kocası hikayesinde inatla ısrar ettiler mesela, izleyiciler sinir krizi geçirdi. Geçen sezon Cary’nin tutuklanması meselesi sakız gibi uzadı. Mesela o ofisten taşınma hikayesi ne saçmaydı, ne kadar çok uzadı. Bu sezon dizi toparlanmışa benziyor ama sadece bir kere gösterilse anlayacağımız bazı esprileri uzattıkça uzatıyorlar. Mesela Eli’ın ofisi. Tamam, anladık. Şu son bölümden anladığım yine King’lerin takıntıları nüksetti. İşin içine yine National Security Agency ve telefon dinlemeleri olayı girdi. Üstelik sadece bağlamından bağımsız olarak Snowden’ın adını andığı için Alicia telefonda. NSA hikayesi sakız gibi uzayıp sıkmamış mıydı bizi? Tekrar ne kadar aynı malzemeyi çiğneyebilirler. Belki de bu sezon gerçekten The Good Wife bitmeli.

YİĞİT KARAAHMET: Bazı esprileri gerçekten çok seviyorlar. Zaten The Good Wife’taki komedi ısrarını anlayamıyorum. Bu Amerikalılar’ı illa güldürmek mi gerekiyor? Eli’ın ofisi, Howard-Jackie aşkı… ki mide bulandırıcı bence. Niçin Howard’dan bir karakter yaratmak istiyorlar mesela? Onun yerine Cary’ye biraz ağırlık verilebilir. Cary’yi hiç göremiyoruz, oysa dizideki tek official yakışıklı erkek… Ben King’lerin yorgun olduğunu düşünmüyorum. Bence en az Julianna Marguilles’in kendisi kadar dört elle asılıyorlar ve çabalıyorlar da. The Good Wife’ın bu sezona kadar en büyük sorunu Will’in ardından bir türlü toparlayamamaları oldu. Tamam Will’i şok edici bir şekilde öldürmek harika bir fikirdi ama sonra? En az gidişi kadar keskin bir fikre ihtiyaçları vardı. Alica’nın politik kariyeri tutmadı. Alicia için seçilen iki erkek de tutmadı. Finn Polmar ne ya, laz burunlu Will’den sonra Alicia’yı keser mi hiç? Sarışın kampanya menajeri tuttu ama onu da yolladılar. Bence King çifti de Alicia’nın erkek tipini çok iyi biliyor. Kampanya menajerini yürütmeyeceklerini biliyorlardı. Alicia sert erkek değil komik erkek seviyor bence. O yüzden bu yeni laçoyu getirdiler ve cuk oturdu.

1 2 3 4
Oray Eğin - Yiğit Karaahmet
17/11/2015 14:35
YORUMLAR




DİĞER HABERLER