Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Hayaller, aşk ve diğerleri

Soframızdaki yeri her daim hazır olan Yiğit, yiğitlerimiz.

Senaryo takıntılarım; her dizide akış, hikayenin bütünlüğü ile ilgili batan bir şeyler illa ki olur ya; bunlar da benim notlarım:

  • Zamanın hiç ama hiç akmadığı diğer bir çok dizinin tersine Şeref Meselesi zamanları atlaya zıplaya geçiyor ya pek hoş yapıyor; öte yandan zamanların tutarlılığına, yani mevsimlere, hamilelik-doğum-bebek gibi dikkat çeken dönüm noktalarına daha fazla özen göstersek mesela. Geçen bölümde Yiğit bir ara İstanbul’a geleli iki yıl oldu gibi bir laf etti; hesap kitap, yok mümkün değil tutturamadım. Elif bebekten hesaplasak zamanları, şu an taş çatlasa iki aylık, koy dokuz ayı onun üzerine etti sana 11 ay. Ondan önce mahalleye gelmeleri, dükkan açmaları iki, bilemedin üç ay. Yok tutmuyor bir türlü. Bir de mahalleye geldiklerinde mevsimlerden yazdı tamam sonra zaman atladı yavaş yavaş mevsim döndü şimdi ne kadar zaman geçse de mıh gibi kış mevsiminden çıkamıyoruz.
  • Hikayenin İstanbul’da geçmesinin de hakkını versek ve 17 milyonluk şehirde bu kadar çok tesadüf olmasa; denk gelmese insanlar bu kadar kolayca. (Aynı sıkıntı Poyraz Karayel için de geçerli; o da başka bir yazının konusu olsun.) Mesela Emir’in patronunun mafyozoların avukatı olması. Koca İstanbul’da bir avukat var pis işleri yapan öyle mi? Hadi ona tamam diyelim çok büyük tesadüfler sonucu aynı mafyanın pençesi altında Kılıç kardeşler; Nihat ve Yiğit’in tam avukatla yemek yiyecekleri restorana girerken kapının önünden Emir’in geçmesi biraz fazla olmuyor mu? Bunları tesadüf olmaktan çıkartacak bir şekilde yazılamaz mıydı senaryo? Ha bir de bir yere yemeğe gittiğinizde kaç kişiyseniz o kadar servis bırakırlar masaya; Emir pat diye oturunca sofraya, her an koltuğun sahibi gelecek diye bekledim şahsen.
  • Kübra tamam anlıyorum arabayla bebeği ilk sokağa çıkarttığında acemilik ettin ve kaçırdılar da, o bulduğun post travmatik alternatif taşıma yöntemi de pek akıl karı değil be canım. Torbaların dengesini tutturacağım derken Elif bebek pıt diye içinden düşüverecekmiş gibi geliyor. Dört torba bir de bebeği zar zor dengede tutarken Emir’in onu seyretmesi de karakteriyle tutarlı değil.
1 2
Linden Piroğlu
26/01/2015 20:19
YORUMLAR




DİĞER HABERLER