Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Hangi Acun?

Ama gördüğümüz kadarıyla kariyerini en tepeye sıçratma başarısını en tepede sabit kalmada sağlayamıyor. Sahibi olduğu tv8, sadece yarışma programlarında, o da eskiden de yayın haklarına sahip olduğu programlarla reyting başarısı gösterebiliyor. Survivor, O Ses Türkiye gibi garantili programlarıyla birinci. Ama onun dışında yeni denediği her şeyde büyük çuvalladı. Mesela temmuz ayında, 3 Temmuz’da yayınlanan Survivor finalinden başka geride kalan 28 günün hiçbirinde tv8’in bir reyting başarısı yok. Üstelik Survivor’ın bu başarısı da yine eskinin ekmeğini yemekten gelen bir başarı. Survivor All Star gibi tüm tartışmalı yarışmacıların yer aldığı, insanların yüz ve karakter aşinalığı olduğu tüm performansların hepsinin yarıştığı bir programın başarısız olması gibi bir şans yok. Peki şimdi ne olacak? Yeni bir En En En All Star Survivor mı yapacak?

Üstelik fikir olarak da tv8 macerası gayet güzel başlamıştı. Hiçbir şekilde kanalda haber bültenine yer verilmeyecek olması bence çok iyi bir fikirdi. Bir kanalda da haber olmayıversin. tv8 Türkiye’nin bu haberden sıkılan ve sadece eğlence isteyen izleyici kitlesi için biçilmiş kaftan olabilirdi. Gündemin tüm saçmalığından daralan ve kendilerini şov izleyerek uyuşturmak isteyen gençlerin hepsini bir çatı altına toplayabilirdi. Zaten yüksek reytingli pek çok programın yayın hakları kendisine aitti. Yapması gereken bunlara ek olarak televizyonları sarsacak yepyeni formatlar, izleyicinin alışık olmadığı diziler, sit com’lar bulmak ve onları sermekti.

Ama yapamadı. Üzgün surat.

Denediği dizilerin önemli bir bölümü, üstelik yayın süreleri ortalamanın epey altında olmasına rağmen üçüncü bölümden sonrasını göremedi. Neden onlara bu kadar inandığını anlamadığım bir şekilde hep çok güvendiği 3 Adam bir kaç bölüm sonra bitti. Yeni denediği reality şov formatları da tutmadı, Ütopya’ya katılanların akıbeti bilinmiyor mesela. Hülya Avşar Şov, Türkmax’taki sansasyonunun yanına bile yaklaşamadı. Sırf reytingleri yüksek diye astronomik ve bence çok gereksiz bir bedel ödeyerek satın aldığı Bu Tarz Benim bile Show TV’deki başarısının yanına yaklaşamadı.

Buradan bakarsak peki eğer, ölçümüz başarıysa hangi Acun’u kriter olarak almalıyız biz? Bir magazin muhabirinden televizyon kanalı sahibi olmayı başaran Acun mu? Yoksa bir televizyon kanalı sahibi olup da bir türlü istediği reytingi elde edemeyen Acun mu?

Hangi Acun?

Çünkü iki Acun’da somut verilere dayanan bir performans gösteriyor. İlk Acun, yani başarılı Acun, şu anda milyon dolarlarla anılan bir servetin sahibi. Hiçten milyon dolara sahip olmak en azından banka hesap cüzdanlarına bakarak bile başarı sayılabilir. İkinci Acun ise gayet somut reyting verilerine ve izlenme oranlarına göre başarısız.

1 2 3
Yiğit Karaahmet
18/08/2015 14:35
YORUMLAR




DİĞER HABERLER