Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Gençlik dizisi gibi gençlik dizisi: Arkadaşlar İyidir

Sonra anneler var, hepsi birbirinden farklı, hepsi başka bir kadın:

Candan (Neslihan Yeldan): Doktor kocası ölünce her şeyini kaybedip ‘düşmüş’ bir kadın ilk bakışta, fakat zaten muhtemelen evlilik nedeniyle sınıf atlamış olduğunu öğrenmiştik Ayşe’nin attığı oltaya gelip de İdil Biret için “Muhakkak o da iyi bir piyano hocasıdır,” dediğinde. Kızına tahammül edemiyor. İçi o kadar acılaşmış ki, artık kendine acımayı bile bırakmış. Neslihan Yeldan’ı izlemek başlı başına bir zevk.

 

Ayşe (Didem İnselel): Hanım hanımcık. Doktor kocası var, kızı var, varlıklı insanlara hizmet veren şık bir işi var. Sınıfsal olarak başarması gereken her şeyi sırasıyla başarmış. İyi bir kadın, kendine güveni var ve ne yazık ki herkesi kendi gibi sanmanın bedelini ödüyor şimdi. Son bölümde Didem İnselel döktürdü resmen. Onunki kadar şahane ve gerçekçi bir sarhoşluk sahnesi izlediğimi hatırlamıyorum. Tarık Hoca’yla (Emre Karayel) tanışma sahneleri uçurdu izleyeni. Buradan gidecek çok yolumuz, izleyecek çok şahane sahnemiz var.

 

 

Sema (Pınar Çağlar Gençtürk): Şiddet gören ve fakat hastalıklı bir şekilde kocasından vaz geçmeyen, onu elinde tutmaya çalışırken ruhunu teslim edecek kadınlardan. Güzel ama hasarlı. Bu zavallı ezik kadının başına gelecek var daha.

 

 

Leyla (Ece Dizdar): En büyük meziyeti güzelliği olan Leyla aslında son derece medeni bir anne. Pek alışık değiliz onun gibi tiplere, ne ekranda, ne hayatta. İyi bir alternatif kendisi.

Dizinin babaları da var tabii ama onlar kadınların ve çocukların hikayelerini zenginleştiren kenar süsleri.

Kısaca, bu iyi yazılmış, üzerinde düşünülmüş, iyi oynanmış diziye el atalım, sahip çıkalım.. İzleyelim, izlettirelim.

Sırf biz ‘şişman kızlar’ izlesek bile yürür gider bu dizi..

Bitirmeden de ayrıca dizinin yazarı Ekin Atalar’a, yönetmen Deniz Koloş ve  Zeynep Günay Tan’a, bu müstesna kadroyu bir araya getiren cast direktörü Tülay Şimşek’e, her bölümün unutulmaz sahnelerine fon olan müzikleri seçen Uğur Akyürek, Ufuk Türk, Çağlar Haznedaroğlu’na ve adını bilmediğimiz bütün emeği geçenlere sağlam bir teşekkür. Bu kaliteli iş için emeğinize, aklınıza sağlık. Hemen ayrılmayalım. 

1 2
Leyla Ağra
17/10/2016 14:33
YORUMLAR




DİĞER HABERLER