Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Geleneksel Emmy Tahminleri

En İyi Erkek Oyuncu (Drama)

Kyle Chandler, “Bloodline”

Rami Malek, “Mr. Robot”

Bob Odenkirk, “Better Call Saul”

Matthew Rhys, “The Americans”

Liev Schreiber, “Ray Donovan”

Kevin Spacey, “House of Cards” –

Kim Kazanır: Gecenin en yakın, dolayısıyla tahmin edilmesi en zor kategorisi. Yarış Kevin Spacey ile Rami Malek arasında. İki aktörün kariyerlerini karşılaştırmak haşa haddime değil. Öte yandan Kevin Spacey’nin üst üste dördüncü adaylığı, daha önce final sezonundaki Bryan Cranston’a (Breaking Bad), final sezonundaki Jon Hamm’e (Mad Men) ve niye olduğunu kimsenin anlamadığı şekilde Jeff Daniels’a (Newsroom) kaybetti ödülü. Mr Robot ikinci sezonuyla ivme kaybetmiş olsa da şunu hatırlatmakta yarar var: dizi ilk sezonuyla, başrol oyuncusu Rami Malek ise efsanevi pilot bölümüyle ödüle aday. Bölümün gücünden Malek’in daha iddialı aday olduğunu düşünüyorum.

Kim Kazanmalı: Kevin Spacey. Bu büyüklükte bir yıldızın başrolü terk edip hala etkili olabilmesi 2011 Dwayne Wade hareketi resmen.

 

En İyi Kadın Oyuncu (Drama)

Claire Danes, “Homeland”

Viola Davis, “How to Get Away With Murder”

Taraji P. Henson, “Empire”

Tatiana Maslany, “Orphan Black”

Keri Russell, “The Americans”

Robin Wright, “House of Cards”

Kim Kazanır: 30 yıllık, sadece zaman zaman görkemli, çoğu zaman yeterli değeri görmemiş kariyerinin en parlak yılını geride bırakıyor Robin Wright. Kadınların hükmettiği yeni televizyonun en ihtişamlı kadını, üstelik yönetmen koltuğunu da kapmış, hem ekranda hem ekran dışında üstünlüğünü Kevin Spacey gibi bir yıldıza kabul ettirmiş, dizinin merkezine oturmuş. Sezonun en iyi bölümüyle adayken (Chapter 49), dördüncü adaylığının sonunda ilk ödülüne hazır.

Kim Kazanmalı: Robin Wright

 

En İyi Drama Dizisi


“The Americans”

“Better Call Saul”

“Game of Thrones”

“Homeland”

“House of Cards”

“Mr. Robot”

 

Kim Kazanır: Game of Thrones. Gecenin en rahat ödülü. Yanlış anlaşılmasın, Emmy çemberine ancak Homeland soğuduğunda, Breaking Bad ve Mad Men nihayetine erdiğinde girebildi Game of Thrones. Aşırı tutucu TV Akademisi’nin muhafazakarlığını sadece kalitesiyle değil, biraz da elini mecbur bırakarak yıktı. Fantastiği ana akıma kabul ettirmesinin bir nişanesi olacak bu ödül, kalitesinin bir belirtisi değil. Emmy zaten “o ödül” olmaktan The Wire’ı yıllarca es geçtiğinde vazgeçmişti.

Kim Kazanmalı: Game of Thrones’un en iyi sezonunu geride bırakmadık; Jaime Lannister’ın geri dönüşü ve aşırı hırsının altından kalkabilen final bölümü hariç kimseyi uçurmadı geride bıraktığımız sezon. Sıklıkla George RR Martin’in dehasını, sorun çözücülüğünü aradı hatta. Ama yine de televizyon için fazla bir iş olduğu kesin, Game of Thrones’unaltıncı sezonu, Radiohead diskografisinin altıncı albümü Hail to the Thief'’e denk geliyor. Eski ihtişamından uzak, birbirinden sıkılmış, ancak aşırı yetenekli insanların bir araya gelip sanat üretmesi, üstünde çok durulmayacak bir eser ancak her şeye rağmen rakiplerinin yine de önünde.

 

1 2 3 4
Aras Bayram
18/09/2016 19:19
YORUMLAR




DİĞER HABERLER