Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Geleneksel Emmy Tahminleri

Ne demiş Erich Maria Remarque, Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok. Televizyonun altın çağı muhabbetleri Mad Men/Breaking Bad sonrası yerini yavaştan tartışmasız Game of Thrones dominasyonuna bırakırken, TV Akademisi’nin kendileri için fazla cesur adaylama taktiklerine kanmamak gerek. Yeni bir şey yok çünkü, ödüllerde sürpriz çıkma ihtimali düşük. TV Akademisi göz boyarken; televizyonun yenilikten, cesaretten, farklılıktan beslendiği çağın ihtişamına ayak uydurmakta oldukça zorlanıyor. Televizyon izlemek Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok’u okumak gibiyken TV Akademisi’ni anlamaya çalışmak cephede çatışan Alman askerlerini anlamaya çalışmaktan farksız.

Biz gelelim işin tahmin kısmına. Kim Kazanır bölümünde beni Leon gibi düşünün, işine duygularını karıştırmayan profesyonel katil, Kim Kazanmalı kısmı ise tamamen duygusal, Leon’un Mathilda’sına baktığı gibi bakıyorum ben de adaylara. Kimi tutuyorsam onu yazıyorum, ikisine de alınmaca gücenmece yok. Başlamadan Oray Eğin’in tahminlerini okumak isteyenleri şöyle alalım.

 

En İyi Mini Dizi

“American Crime”

“Fargo”

“The Night Manager”

“The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

“Roots”

Kim Kazanır: Ayrı bir kategori halinde üçüncü kez verilecek ödülün galibi üçüncü senesinde de tartışmaya pek yer bırakmayacak. (2014 Fargo, 2015 Olive Kitteridge) ABD’nin en önemli sporu Amerikan Futbolu’nun tarihteki en önemli yıldızlarından OJ Simpson’ın hikayesi, eldiven bir ele ne kadar uyuyorsa; televizyona tam da o kadar uyuyor. Özenle yazılmış, zaman zaman tembel çekilmiş, çokça aşırı oynanmış tartışmasız bir televizyon fenomeni “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”.

Kim Kazanmalı: Bir sinema efsanesini, hele hele Coen’ler gibi bir cerrah titizliğinde filmlerine eğilen yönetmenlerin efsanesini alıp televizyona uyarlamak fena halde ters tepebilecek bir girişim. Bir de ilk sezonda bu riskin altından başarıyla kalkmışken ikinci sezonda ilk sezonun bile üstüne çıkabilmek… Fargo, geçtiğimiz sezon, TV’deki en iyi şeydi belki de.

 

En İyi Kadın Oyuncu (Mini dizi/TV Filmi)

Kirsten Dunst, “Fargo”

Felicity Huffman, “American Crime”

Audra McDonald, “Lady Day at Emerson’s Bar & Grill”

Sarah Paulson, “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Lili Taylor, “American Crime”

Kerry Washington, “Confirmation” 

Kim Kazanır: Bir türlü beklenen sıçramayı yapamayan televizyon oyuncularından Sarah Paulson, gerçek bir televizyon emekçisi. Belki göze sıklıkla çarpan performansları yoktu ama, bir şekilde hep oralardaydı işte. Galatasaray’ın Hakan Balta’sı gibi. Kariyerine başladıktan 22 yıl sonra ilk Emmy adaylığında, emin adımlarla, ödüle yürüyor.

Kim Kazanmalı: İzlemediğim Audra McDonald’ın içinde gizli bir Meryl Streep yatmıyorsa, Sarah Paulson doğru tercih.

 

En İyi Erkek Oyuncu (Mini dizi/TV Filmi)

Bryan Cranston, “All the Way”

Benedict Cumberbatch, “Sherlock: The Abominable Bride”

Idris Elba, “Luther”

Cuba Gooding Jr., “People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Tom Hiddleston, “The Night Manager”

Courtney B. Vance, “People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Kim Kazanır: Abartılı oyunculukların bayram dönüşü trafiği kadar yoğun olduğu  “People v. O.J. Simpson: American Crime Story”’nin en güzel abartılı oynayanı, o mübalağanın tartışmasız en çok yakıştığı OJ’in baş avukatı usta retorikçi, efsane hitapçı Johnnie Cochran. Courtney B. Vance, kariyer rolünün altından başarıyla kalkıyor.

Kim Kazanmalı: Sosyal medyanın başat iletişim kaynağı olmasıyla birlikte binlerce kilometre uzaktaki insanları “tutmak”, klasik diyalektik sebebiyle başka bir olguya dönüştü. Ben de Idris Elba’yı baya baya tutuyorum. Sen, Cumberbatch’i tutan dostum, senden nefret ediyorum. O yüzden de Idris Elba kazanmalı.

1 2 3 4
Aras Bayram
18/09/2016 19:19
YORUMLAR




DİĞER HABERLER