Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Gelecek(te) Netflix’te -3

13) The Crown

Aman nazar değmesin, şu an 88 yaşında.

The Crown da Netflix’in ilk İngiliz prodüksiyonu olma özelliğini taşıyor. Sezonu 10 bölüm sürecek ve 2016’da yayına girecek. Kraliyet draması.

The Queen (2006) filminin senaryosunu yazan, hatta bununla Oscar adaylığı da alan İngiliz Peter Morgan’ın elinden çıkma olacak ve Kraliçe II. Elizabeth’in hayatına odaklanacak. Morgan’ın hazırladığı ve 2013 yılında sergilenen, filmde Kraliçe’yi canlandıran Helen Mirren’ın bir kez daha Kraliçe’yi canlandırdığı tiyatro oyunu The Audience’dan esinlenilerek hazırlanan bir dizi.

Konusu: 20. yüzyılın ikinci yarısındayız. Elizabeth 25 yaşında bir Kraliçe, Başbakan da Churchill. Savaş sonrasında İngiltere değişimini sürdürüyor ve bu sırada Elizabeth’in hayatında, Buckingham Sarayı’nda ve Başbakanlık’ta neler oluyor bunlara bakacağız. Dizinin her sezonunda Kraliçe’nin hayatının 10 senesi ele alınacak. Kraliçe’yi ilk sezonda Claire Foy’un (Little Dorrit, Wolf Hall, Upstairs Downstair) oynayacağı açıklandı.

Dizinin de ömrü olursa beş sezon sürmesi planlanıyormuş. Yani sorun çıkmazsa Diana olayını da dahil ediyoruz gibi duruyor. Entrika, aşk, politika ve skandallar… İyi seyirler.

Sevgili Netflix ve dizileri ile ilgili üçüncü yazı da bu şekilde oldu işte. Yazı dizisinin 2016 içinde karşımıza gelecek diğer dizilerini işleyecek dördüncü bir yazısı daha olacak gibi duruyor. En kısa zamanda tekrardan görüşmek üzere…

1 2 3 4 5 6 7
Aytaç Kara
20/04/2015 15:38
YORUMLAR




DİĞER HABERLER