Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
!f İstanbul’dan Big Eyes ve Dyke Hard

Dyke Hard: Bir Acayip 80ler Parodisi!

!f’in Oyun Bölümü’nde gösterilen bu film tam anlamıyla bir 80’ler parodisi. Filmin adı açık açık 1988 yapımı Die Hard filmine bir gönderme. Açılış sahnesinde izlediğimiz ve “Uzak bir gelecekte… “ diye başlayan bölüm ise 1984 yapımı The Terminator’e gönderme. İsveçli yönetmen Bitte Anderson’un bu filmi yoğun bir şekilde kitch ve kuir teori içermekte.

İzlemesi anlatmasından daha zor olan bu yapım en basit haliyle alt kültüre dair bir yol filmi. Lise yıllarında Hadi bir müzik grubukuralım, diye yola çıkan dört lezbiyen, Payback adlı şarkılarıyla listeleri alt üst ederler ancak daha sonrasında hiçbir başarıları olmadığından dibe doğru bir yolculuk başlar.

Grubun baskın karakteri Riff bu başarısızlığı hazmedemez ve kendi solo kariyerini yaratmak için onlardan ayrılır. Geriye kalanlar beş parasız ve ümitsizlik içerisindedir. Ancak karşılarına çıkan bir müzik yarışması posteri tekrar umutla dolmalarına neden olur. Bu yarışmaya katılmaya karar veren kahramanlarımızı yolda türlü türlü belalar beklemektedir.

Açıkçası kuir teoriye az çok aşina değil ya da biliyor ve sırtınızı dönmüşseniz bu filmi tamamlamanız zor olabilir. Sıkıcı bir film değil ancak film klasik bir anlatım biçimine ve olay örgüsüne sahip. Temel ilkeleri yerine getirip, basit bir hikâye olarak ilerliyor ancak arka plandaki o müzikal parodiye odaklanabilirseniz, üzerine konuşabileceğiniz keyifli bir film. Hatta sağlı sollu gelen göndermeleri de cabası!

!f İstanbul Gösterim Tarihi:

19 Şubat 2015 13:00

Cinemaximum Fitaş Salon 4

 

1 2
Doruk Önal
15/02/2015 13:05
YORUMLAR




DİĞER HABERLER