Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Doruk Önal’ın Festival Güncesi-3

Aşkın Dili/Gemma Bovery

Festivalin Akbank Galaları bölümünde gösterilen bu film İngiliz yazar Posy Simmonds’un aynı adlı grafik romanından uyarlanmış. Komedi, dram ve romantizmin iç içe geçtiği bu film Fransız yazar G. Flaubert’in Madam Bovary’siyle paralel bir hikâyeye sahip.

Gemma ve Charles Bovery yakın bir zamanda evlenmiş olan İngiliz bir çifttir. Londra’daki yaşamlarını bırakarak Fransa’ya Normandiya’ya giderler. Burada sessiz ve sakin bir yaşam sürmek isteyen çiftimiz, kasabada fırın işleten, Flaubert’in Madam Bovary’sine âşık Martin ile tanışırlar. Martin daha ilk andan bu çiftin hayatına girer ve özellikle Gemma’ya karşı bir ilgisi oluşur. 60’larını çoktan geçmiş olan Martin, hayatları Flaubert’in romanına benzeyen İngiliz çifte onların haberleri olmadan müdahale eder.

Anne Fontaine, keyifli ve naif bir film ortaya çıkarmış. Özellikle final bölümünü bir polisiye dönüştürmesi film içinde film havası yaratmış. Martin karakterini canlandıran Fabrice Luchini’nin başarılı performansının yanına, Gemma Arterton’un zarif güzelliği de eklenince film daha da bir izlenesi. Ayrıca Martin karakteri filmin mizah dozunu bir hayli yukarıya çekiyor.

Puanım: 6.5/10

Seanslar:

15.04.2015/Atlas ve Rexx – 21.30

19.04.2015/Feriye – 11.00

1 2 3 4
Doruk Önal
11/04/2015 13:23
YORUMLAR




DİĞER HABERLER