Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Doruk Önal’ın Festival Güncesi – 2

Hitler’e Suikast / 13 Minutes / Akbank Galaları

Tarih 8 Kasım 1939, Georg Elser adında kendi halinde, marangozlukla uğraşan, yaşadığı kasabada müzik yapan, eğlenceli, deli dolu bir adam Hitler’e bombalı bir suikast düzenler. Ancak işler umduğu gibi gitmez ve o günkü kötü hava koşullarından ötürü konuşma yaptığı alanı 13 dakika önce terk eden Hitler ölümden kurtulur.

Film hafif ama gerçekçi bir tempoda ilerliyor. Bu film biraz suikastın arkaplanını, biraz da Elser’in yaşam öyküsünü anlatıyor. Elbette yanına eklenen dönemin iç karartan tablosuyla birlikte izlemesi kolay olmayan bir film çıkmış ortaya. Suikast girişimi sırasında yakalanan Elser’i bu ana hangi olayların getirdiğini geriye dönüşlerle birlikte izliyoruz. Bu geriye dönüşler bize Nazi Almanyası’nın nasıl ortaya çıktığına ve insanları nasıl etkilediğine dair izler sunuyor.

Gerçek olamayacak kadar esaslı bir hikâyesi var Elser’in. Bilgi birikimi sağlam, kendini geliştirmiş, çapkın ve haylaz bir adam o. Akbank Galaları’nda gösterilecek olan bu film festivalin izlenmeye değerlerinden.

Puanım: 6.5/10

Seanslar:

12.04.2015/Atlas ve Rexx – 21.30

18.04.2015/Feriye – 19.00

1 2 3 4
Doruk Önal
09/04/2015 10:48
YORUMLAR




DİĞER HABERLER