Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Çekmeceler !f İstanbul’da alkışlarla açıldı!

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenen 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, dün gece M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yeni filmleri “Çekmeceler”in dünya prömiyerine ev sahipliği yaptı. Başrollerinde Ece Dizdar, Tilbe Saran, Nilüfer Açıkalın ve Taner Birsel’in yer aldığı “Çekmeceler”in gösterimine film ekibi, kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla siyah kurdeleyle katıldı.

İlk filmleri “Zenne”yle büyük ilgi gören M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yeni filmleri “Çekmeceler”, dünya prömiyerini dün gece !f İstanbul’da yaptı. Festivalin “Digiturk Galaları” bölümünde gösterilen filmin galasına Alper ve Binay’ın yanı sıra, ortak yapımcıları Güldenay Sonumut ve Nurhan Özenen, oyuncuları Ece Dizdar, Taner Birsel, Tilbe Saran, Nilüfer Açıkalın ve Hakan Çimenser, Ece Yüksel ve Burak Altay katıldı. Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek ve Türkiye’de yaşanan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla siyah kurdeleyle sahneye çıkan ekip, seyirciden büyük alkış aldı.

Binay: “Cinselliğimize dair mahremiyetimiz yok”
Filmin asıl derdinin “binlerce yıldır ifşa edilen, maalesef evde sorgulanmayan, hepimizi mahveden erkeklik” olduğunun altını çizen Mehmet Binay, “Çok zor günlerdeyiz. Bir kaç gündür hepimiz yasta ve şoktayız. Bu, binlerce yıldır inşa edilen erkeklikten çıkan bir şiddet. Maalesef evde sorgulanmıyor. Oğlan çocuk olsun, kız çocuk olsun, hepimizin geleceğini mahveden bir şey. Ergenliğe geçişte, buluğ çağımızda, hayatımızın herhangi bir döneminde kendi cinselliğimize dair mahremiyetimiz maalesef olamıyor” dedi.

Alper: “‘Çekmeceler’in fikri !f İstanbul’da ortaya çıktı”
Filmin fikrinin üç yıl önce !f istanbul’un kapanışında gerçekleşen “Zenne”nin gösteriminde ortaya çıktığını ve bu yüzden “bu filmi yaparsak yine !f istanbul'da açalım” kararını verdiklerini belirten M. Caner Alper, filmin +18 sınırı alması konusunda ne düşündüklerini soran bir seyirciye “Yurt dışındaki gibi uyarı olarak gelseydi bunu dert etmeyecektik. Bu ülkenin yasakları zaten asıl problemimiz. 18 yaşında olmayıp bu filmi seyretmek isteyenlere bu yasağın dayatılması hoşuma gitmiyor elbette. Ama 18 yaş sınırına rağmen gösterime giriyor olmamız ayrıca şükrettiğimiz bir şey sanki” yanıtını verdi.

Binay: “Türk işi Nymphomaniac değil”
Medyada çıkan “Türk işi Nymphomaniac” benzetmesine katılmadıklarını belirten Binay da, “Lars von Trier gibi büyük bir yönetmene benzetilmek mutluluk verici. Ama bu filmin derdi çok başka. Meselenin sebepleri üzerine bir film” açıklamasında bulundu.

Dizdar: “Film bittiğinde yaşlanmıştım”
Filmin çekim sürecinin çok zor olduğunu belirten Ece Dizdar, “Zorlu bir çekim süreci oldu. Uzun bir dönemdi ve filmi çekene kadar ben yaşlandım, öyle söyleyeyim. Kolay olmadı ama biz birbirimize çok inandık ve bu şekilde devam ettik” dedi.

Filmin oyuncularından Tilbe Saran ise “Bu toplumda yaşayan bütün kadınlar filmin ana karakteri Deniz gibi vuruk. Bazen birkaç yerden vuruk, bazen çizik ama hiçbirimiz sağlam değiliz” diyerek böyle bir konuyu gündeme getirdikleri için yönetmenlere teşekkür etti.

Çekmeceler” 6 Mart’ta gösterimde
Kız çocuk ve genç kadın olmaya dair Türkiye’deki tabuları ve yasakları kurcalayan “Çekmeceler”, otuzlarının başındaki Deniz’in doğum gününde kanlar içinde hastaneye kaldırılmasının ardında yatan korkunç gerçekleri konu alıyor. Film, 6 Mart’ta 18 yaş sınırıyla Türkiye’de gösterime giriyor.

1 2 >
ETİKETLER : Çekmeceler , if istanbul , haber
YORUMLAR




DİĞER HABERLER