Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bütün Türkiye sevişmeden çocuk yapmış gibi davranıyor!

 

KADINLAR KİMİN DENGESİNİ BOZMUYOR Kİ...

 

 - Can Manay’ın dengesini hep bir kadın bozuyor. Hayatta sizin dengenizi ne bozar?

Ozan Güven: Her türlü haksızlık benim dengemi bozar. Oğlumun okulundaki bir şey, benim iş hayatımda bir şey, ilişkide bir haksızlık bile olabilir bu…

- Kadınlar hiç dengenizi bozar mı?

Ozan Güven: Kadınlar kimin dengesini bozmuyor  ki! (Kahkahalar)

- Abartmayın!

Ozan Güven: Yani eğer birine aşık olduysan, o kişi dengeni de bozabilir, bozulmuş dengeni de toparlayabilir.  Spesifik olarak kadınlar benim dengemi bozuyor diye bir şey söyleyemem.

- Yaş aldıkça daha mı az dengesi bozuluyor insanın peki?

Ozan Güven: İlgi alanlarınızla ilgili bu. Mesela daha iyi biri olmaksa ilgi alanınız, denge meselesiyle daha çok ilgileniyorsunuz. Hiçbir derdiniz yoksa, dengesiz olduğunuzu fark etmeden ömrünüz bitebilir! Yaş aldıkça, ‘insanlar beni sevsin ya da sevmesin’ konusuyla da çok ilgilenmiyorsunuz. Arkadaşlarım bana yeter, onlar beni sevsin ya da eleştirsin. Herkes beni ilgilendirmiyor. Ama gençken böyle düşünmüyorsun elbette.

KADINLAR CAN MANAY GİBİ ADAMLARI MI SEVİYOR?

 

- Can Manay’ın bir kadına duyduğu saplantılı, hastalıklı sevgiden bahsediyor dizi. Çevremizde bunlardan çok yok mu? Eğitimlisi, eğitimsizi fark etmiyor…

Tülay Günal: Dediğiniz gibi bunun eğitimle alakası yok.

Ozan Güven: Ama en alt gelir düzeyinden en üst gelir düzeyine kadar bir çok erkeğin bünyesinde Can Manaylık yatıyordur. Ama her vücutta tezahürü farklıdır bunun. Mecnun da belki hastalıklı seviyordu! Yani o kadar yolu gidip dağları deldiğine göre…

- Can Manay’dan bir Mecnun çıkarmayalım rica ederim!

Ozan Güven: Ama bakın, nereye koysan oraya yakışıyor. Şems’le Mevlana arasında da böyle ihtiraslı bir ilişki vardır. Halbuki onlar bir öğretide bulunuyor ama hastalıklı sevmek etiketini oraya koy, orada da oluyor, köyde kız kaçırmış adama da oluyor.

- Can Manay bunun modern hali yani?

Ozan Güven: Yani herkesin yaşadığı kendine diyorum. Gör bak, yakında ‘Can Manay gibi seviyorum’ diyenler, ‘Hani Can Manay’a hastaydın, Ozan yapınca oluyor ama’ diyenler bile çıkar…

Tülay Günal: Kadınlar Can Manay gibi adamlar mı istiyor? Emin değilim. Ama onun yaptıkları, davranışları kimi kadınların hoşuna gidiyor. Hayatta tutku, gerçek sevgi azaldıkça, saplantılı davranışlar öne çıkıyor galiba…

Ozan Güven: Diziyi çekmeye başladıktan sonra üç--dört tane kız arakadaşım böyle şeyler anlattı bana. “Böyle bir adam bana da musallat olmuştu, sonunda sevgili olduk,” diye. Çok enteresan.

 

DİZİDE SÜREKLİ SU İÇİNCE REKLAM TEKLİFLERİ GELDİ

 

- Can Manay’ın size benzeyen özellikleri var mı?

Ozan Güven: Bunu hep soruyorlar. Nasıl olsun ki! Bu kadar cüretkar biri olabilir mi ya?

- Yakında kadınlar korkacak sizden...

Ozan Güven: Neyse ki 216’yı çekiyoruz, ordan yırtarız. (kahkahalar)

Tülay Günal: Can Manay gerçekten fenomen olmuş gibi. Mesela su içmesi bile olay oldu. Her su içişi bir şey anlatıyor aslında, sahneye hizmet ediyor. Sayesinde su içenler çoğaldı, hayırlı bir işe vesile oldu!

Ozan Güven: Benim bulduğum bir şey bu. Gerçek hayatta hiç su içmiyorum, dedim ki şu adama su içireyim!

- Su reklamı gelir yakında…

Ozan Güven: Geliyor, geliyor. (gülüyor)

- Peki Can Manay’daki simetri hastalığı sizde de var mı?

Ozan Güven: Bende yok ama bir tablo çok eğri duruyorsa da, düzeltirim.

Tülay Günal: Bende var maalesef!

CEM YILMAZ'IN "ARTIK KOMİK DEĞİLİM," DİYE PSİKİYATRA GELMESİ ÇOK KOMİK...

 

 - Bu dizinin asıl başarısı da kadrosu galiba…

Ozan Güven: Evet bir cast harikası gerçekten. Bir de konuk oyuncu olarak gelip tıkır tıkır oynuyorlar ya, o müthiş. Bu işte oynamasaydım ve beni konuk oyuncu olarak isteselerdi koşa koşa oynardım. Gerçekten teşekkür ederiz herkese, o kadar değer katıyorlar ki.

Tülay Günal: Başka konuk oyuncular da olacak, sürprizleri bekleyin.

- Cem Yılmaz da oynadı dizide. Birbirinizin işlerinde hep yer alacak mısınız?

Ozan Güven: Cem Yılmaz kendini oynadı. Psikiyatr Can Manay’a geliyor, sorunlarından bahsediyor, artık komik olmadığından dert yanıyor. Türkiye’nin en ünlü komedyeninin bir psikiyatra gelip “Ben artık komik değilim,” demesi bence komik! Herkesin önünde birbirimizle dalga geçiyoruz. Bunu da hatıra olsun diye yapıyoruz.

- Liseden arkadaşlarınız sizin Cem Yılmaz kadar komik olduğunuzu söylüyor. Neden komediyi seçmediniz?

Ozan Güven: Evet özel hayatımda güldürürüm ama ben komik  değilim. Kaldı ki komediyi de Cem’le yapıyorum zaten. Öte taraftan “Komedi filmlerinde hiç olmamıştı, bak Can Manay’ı nasıl oynamış,” diyenler de var. Şunda anlaşalım: Ben oyunculuk yapıyorum ve bir sürü şey denemek istiyorum. Bunu da bu yaşlarda deneyebilirim. Yani dayak yiyeceksem şimdi yiyeyim, ilerde zor olur.

- “Can Manay gibi bir adamı oynadıktan sonra 216 oynanır mı ya!” diyen o kadar çok insan var ki. Fotoğraf ekibinden bile bunu duydum az önce. Ne diyorsunuz buna?

Ozan Güven: Benim mesleğim bu, üzgünüm sizler için! Ben Can Manay değilim. Bu bir oyun. 

BİR TEK 'VATANIM SENSİN'

 

- Ne kadar öz ve öz yer almışsınız ekranda bunca yıldır. Seçmek, durabilmek egoları yenmekle mi alakalı?

Tülay Günal: Bu egoyla değil, ne istediğini bilmekle ilgili. Ben aynı çizgi üzerinden gitmemek, farklı roller denemek için beklemeyi göze alabilirim. Bunun için de gerekirse aç kalırım, oynamam. Genç oyuncuları ‘Görünmezsen yok olursun’ diye korkutuyorlar, panikletiyorlar. Her sezon benzer bir rolle ekrandalar o yüzden.

Ozan Güven: Her oyuncunun kriteri farklıdır oyunculuk yaparken... Hangi projelerde yer almak istiyorsunuz ve hangisi size dokunuyor, o önemli. Oyuncular genelde egosantrik kişilikler olduğu için rolü beğenip projeyi kabul ediyor. Halbuki kötü işin iyi oyuncusu olmak benim için bir meziyet değil. Ben iyi işin kötü oyuncusu olmaya razıyım. Geriye sadece iş kalıyor çünkü. Bir şey yapıyorsam iki-üç sene ara vermeyi tercih ediyorum.

- TV izleyen biri misiniz genelde?

Ozan Güven: Son zamanlarda bir tek Vatanım Sensin izliyorum.

Tülay Günal: Ben malesef izleyemiyorum. Dizi çekimi yoksa tiyatro oyunum oluyor genelde.

- Sezon finali ne zaman?

Ozan Güven: Bu sezon 12. bölümde bitecek. Yeni sezon eylülde başlayacak.

 

 

Not: Bu röportaj www.posta.com.tr sitesinde de yayımlandı. 


 



 

 

 

.

1 2
Şirin Sever
21/05/2017 14:24
YORUMLAR




DİĞER HABERLER