Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bu kez güldürmeyenler

Pazar günü, Tolga Çevik’in yeni programı Müdür Ne’aptın? Star TV’de başlıyor. Tıpkı Arkadaşım Hoşgeldin’de olduğu gibi, burada da yönetmen arkadaş ve Tolga Bey arasında şakalar havalarda uçuşacak, arada konukların da katılımıyla iyiden iyiye kahkaha bolluğu olacak. Devamını yazmadan önce hemen şunu söylemek isterim ki Tolga Çevik’i hiç sahnede izlemedim, bu yazacaklarım ekrandan gördüklerimle sınırlı. İkinci olarak da, mizah anlayışımda elitistliğin yakınından bile geçmediğimi, ‘Kulağa hoş gelen her türlü müziği dinlerim’in bir düşük versiyonu olarak, ‘Komik gelen her şeye gülerim’ ekolünü desteklediğimi söylemeliyim.

Buna altı ay güldüm mesela.

Arkadaşım Hoşgeldin’e bir kere bile gülmediğimi, gülmekten geçtim, izlerken tebessüm bile etmişliğim bulunmadığını ilk defa burada itiraf ediyor ve bu yükü taşımayı bırakıyorum. Tabii bu konuda oldukça yalnız olduğumu biliyordum, zira program yayınlandığı sırada gayet güzel reytingler almakla kalmıyor, yayınlandıktan sonra da internetlerde günlerce konuşuluyordu. İnsanların bu kadar güldüğü ne olabilir diye inanın defalarca denedim, başaramadım. O kadar çok insan da bayılarak izliyordu ki, sonunda suçu kendimde buldum ve konuyu kapattım. Yeni şovunda da başarılı olacağına hiç şüphem olmayan Tolga Bey’e en derin başarıları dilerken, ben yine gülmezsem bu yine kimsenin umurunda olmayacak, bana yine hasret, bana yine hüsran kalacak.

Güldürmeyenlerden bahsetmişken, TV8’in yeni programı Buyur Bi’De Buradan Bak’a değinmeden elbette geçemeyeceğim. Bir kere, ’konuştuğumuz gibi yazarsak neşeli program oluruz, çok doğal derler’ tarzından ilk çıkan kazansın. Bu programı (ya da aynı ekiple aşırı benzerini) daha önce başka bir kanalda Doğa Rutkay sunuyordu, tam ona gülmemeyi bitirememişken, şimde de Ceyda Düvenci sunumu, İlker Aksum ve Büşra Pekin katılımı ile güldürmemeye devam etti. Ceyda Düvenci’nin mizah anlayışını bilen bir insan değilim ama İlker Aksum ve Büşra Pekin normal şartlarda çok güldüğüm insanlardır, bu sefer olamadı maalesef. Diyorum ya, muhtemelen benim demodeliğim ve aklımın basmaması, ama bir kere bile komik gelmez mi insana? Gelmedi. Komik olmak şöyle dursun, bir süre izleyince içim hüzünle doldu. Hüzün diyorum bak, alay etme filan değil bu. Doğaçlama güzel olunca şahane, ama yapamayınca da izleyene dert bir tür. Elimizi çok korkak alıştırmalıyız belki denerken. Bir vakitler Mahşer-i Cümbüş çok iyiydi, onlardan sonra, onlar dahil daha güzelini izlemedim televizyonda. Sahnede muhakkak vardır güzel doğaçlama yapan gruplar, cin fikirli gençler, izledikçe izleyesimiz gelenler. Ama ekranda yok.

Bu programlar bu kadar çok çekilip, bu kadar yayınlandığına göre illa ki bir şekilde komikler, insanları güldürüyorlar, bu vesileyle dünyanın en büyük sevabına giriyorlar aslında. Ben anlamıyorum esprilerini, nihayetinde hala en güldüğü sahne Tosun Paşa’da küçük eniştenin tutulamadığı an olan birisiyim, bakmayın bana. İyi seyirler.

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER