Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim Kahramanlarda Son Durum: Flash

Sezon araları bitmeden televizyondaki DC evrenine bir göz atmaya devam ediyoruz. Sırada Flash var. Sözde dünyanın en hızlı insanı olan Barry Allen’ın ilk sezondaki maceraları hayallerinin bile ötesindeydi. Olabilecek her şey gerçekleşti, en sonunda en büyük düşmanından da kurtuldu. Acaba sırada ne var, ilk sezondaki heyecanın yanına yaklaşabilirler mi diyerek başladığımız ikinci sezon şimdilik bu sorulara evet cevabını vermiş gibi görünüyor.

Geçen sezonu Harrison Wells görünümlü Eobard Thawne’ın, yani Anti Flash’ın ölümüyle kapatmıştık. Yakışıklı komiserimiz Eddie Thawne, Anti Flash’ten kurtulmak için kendini feda edip kahraman olmayı seçerken sezon başında öğrendik ki o gün kendini feda eden tek kişi o değilmiş. Firestorm’un yarısı Ronnie Raymond, büyük aşkı Caitlin’i evlenmelerinin ertesinde dünyayı kurtarmak için yalnız bırakmış. Barry’nin tüm bu kayıpların üzerine bir de Anti Flash’i yenemediği gerçeğiyle kapana kısılıp kendini insanlardan uzaklaştırması beklenmedik bir şey değildi. Neyse ki bu depresyonu dizinin oynamadığı beş aylık süreçte yaşadı da biz sıkılmadık. Hatta Barry depresyondan çıktıktan sonra Iris’i de tamamen arkasında bırakmayı başarıp yeni bir sevgili edindi ki çok sevindirici bir durum. Joe’nun yeni ortağı Patty oldukça sevimli bir karakter, Barry’le birlikte şaşkınlıklarının çok yakış yakıştığı açık. Ayrıca Harrison görünüşlü Eobard’ın itirafı sonucu Henry Allen hapisten kurtuldu ki tam bir Barry in Wonderland diyebilecek durumdaydık.

Ta ki Barry’nin yine dünyanın en hızlısı olmadığını öğrenene kadar. Sezon finalinde açtıkları solucan deliği evrenler arası köprüler açtığından bu kez Dünya 2’den daha hızlı biri çıktı karşımıza: Zoom. Zoom’un geçmişiyle ilgili pek bir bilgimiz yok ama Dünya 2’deki Harrison Wells’in (Adam yine dizinin en bilge karakteri be) söylediğine göre Zoom hız takıntısı olan biri ve Flash’in hızını da çalarak kendini iyice güçlendirmeye çalışıyor. Bu yüzden sezon başından beri kendi dünyasından bizimkilerinkine Flash’i öldürmesi için kötü meta insanlar yollayıp duruyor. (En efsanesi de Barry’nin eski flörtü Linda Park’ın meta halini yollaması oldu) Bir de yanında kendi dünyasının Flash’ini yolladı tabii. Jay Garrick’in bizimkilerin evrenindeki en büyük rolü Caitlin’i kendine aşık ederek depresyondan çıkartması oldu. Hızlanma yetisini kaybettiği için pek bir kahramanlık yetisi kalmamış durumda.

1 2
Mehmet Dinler
08/01/2016 10:44
YORUMLAR




DİĞER HABERLER