Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim Kahramanlarda Bir Sezon: Flash

Zoom gerçekten iyi bir düşmandı. Reverse Flash’in aksine her an ekiple birlikte ya da karşı karşıya değildi. Bazı bölümler hiç ortaya bile çıkmadı ama etkisi büyük oldu. Zaten istediği şey de çok büyüktü. Bütün evreni yok etmek. Sadece bizimkilerin dünyasını değil, o köprülerle açılan sonsuz sayıdaki dünyayı. Bunun için zamanla çok oynadı, epey bir kırdı zamanı. Ama sonunda Barry’i bir yarışa –ve doğal olarak emeline ulaşacağı gösteriye- sokacak motivasyonu buldu. Henry Allen’ı öldürecek kadar pisleşti. Gönderdiği meta insanların birçoğu ilk sezon gördüğümüz Dünya 1 metalarından kaliteliydi. Hele bir Black Canary getirdi ki Dünya 1’e, bizim Laurel Lance’e taş çıkartırdı. Kendi taktiği olan “Zaman kalıntısı” şaşırtmacasına kanıp da Barry’nin oyununa gelmesi sadece Greg Berlanti’nin “Bütün sezon taktik deha olarak gösterdiğim kötü karakteri sezon finalinde geri zekalı yapmalıyım” takıntısıyla açıklayabiliriz sanırım. Yine de Barry’e kazanmanın asla kapatamayacağı yaralar verdiğini söyleyebiliriz. Tıpkı Reverse Flash gibi. Onun açtığı yaralar bütün bu sezon boyunca sürmüştü. Zoom’un yaptıklarıyla da gidip tüm geçmişini değiştirmek zorunda kaldı.

Caitlin ve Cisco da kendileri için oldukça zorlu bir sezonu geride bıraktılar. Caitlin geçen yıl yediği darbelerin daha ağırını Jay’in Zoom çıkmasıyla yedi. Cisco’nun Dünya 2’deki kendiyle karşılaşmasını da kapsayan Vibe olma süreci de sancılıydı. Ancak ikisi de ne kadar geçen seneden güçlü olsalar da bu yıl çok daha yan karakter olarak görüldüler. Geçen sezon ikisinin de Harrison Wells’le ilişkisi, Barry’nin yaşadıklarının yanında önemliydi. Bu yıl nedense hep Flash vs Zoom’un yan parçaları olmaktan öteye gidemediler. Hadi Cisco’yu anlayabiliyorum da Jay’le aşk yaşayan Caitlin neden bu kadar sönük kaldı anlamak mümkün değil. Jay’in foyası ortaya çıktıktan sonra yaptıkları onca bire bir konuşma hatta Jay tarafından Dünya 2’ye kaçırıldıktan sonra yaşadıkları bile pek etkileyici değildi. Belki ilk sezondaki sevimliliğini kaybettiğinden belki de birkaç bölüm de olsa gördüğümüz Killer Frost’tan sonra düz Catilin’in çok yavan gelmesinden. Üçüncü sezon için hiçbir şey net değil ama Caitlin’in ilk sezondaki etkileyiciliğine dönmesi büyük bir elzem.

Harrison Wells bu kez Doktor Wells yerine Harry olarak karşımızdaydı. İlk geldiği günden (İnsan Köpek Balığını öldürerek diziye girmek herkese nasip olmaz) kızıyla kendi dünyalarına döndüğü zamana kadar tek bir şey değişmedi: Kızı için yapabileceklerinin sınırı yoktu. Bu yüzden Flash’in hızını çalmaya cüret etti, Zoom’un karşısına çıktı, dünyalar arasında gidip geldi. Sonunda başardı da ve diziye çok güzel bir karakter sundu: Jesse Quick, Caitlin’in bu sezon sunamadığı şeyleri sunmayı başardı. Sempatiyi ve bilimi bir anda bulunduran karakter direkt ilgi çekici oluyor. Tabii kendisine bu arada bir de parçacık hızlandırıcının şimşeği çarptı, Dişi Flash olması için ilk adım da atıldı. Kendi dünyasına giderken pek bir gelişme yoktu gerç ama kimbilir.

Jesse’nin şimşek çarpma partneri Wally’se bütün bir sezon boyunca sadece fazlalık oldu. Ergen tripleriyle Joe ve Iris’i içinde ublunduran nice gereksiz verdi. Gitti Barry’e kıskançlık tribi attı. Flash tarafından kurtarılınca kahraman olmaya çalıştı onu da beceremedi. Şimşek çarpınca bir şey olur dedik o da olmadı. Zoom’un Dünya 2’deki maskeli tutsağı onun ikizi olur dedik yok o da olmadı. (Henry’nin ikizinin Zoom çıkmasını beklerken, o tutsak çıkması da güzel sürpriz oldu) Diziden geçen şimdilik en gereksiz karakter kesinlikle. Geçen yıl en azından Barry’ye babalık yapan, gerçekten Flash olmasına yardım eden Joe’yu meşgul etmesi de hiç hoş değil. Joe’nun çocuk yetiştirmesini izlemenin kime ne faydası var yani? Keşke Zoom, Joe’yu kaçırdığında hiç kurtarmaya çalışmasalardı.

Flash, Arrow’un yavru dizisi olarak başlayıp. onun tam batırdığı dönemde kanalın yüz akı olmuştu. İkinci sezonda, ilkinin kalitesine ulaşmak zordu, zaten olmadı da. Yine de daha iyi bir şeyler yapılabilirdi diye düşünüyorum. Hiç değilse zaman kavramının suyu çıkarılmasa daha hoş olurdu. Seyircinin nasılsa aptal olduğunu ve zamanla ilgili bilgisinin kısıtlı olduğunu düşünüyorlar sanırım. Ama sonuçta biz de Geleceğe Dönüş nesliyiz. Bu kadar küçümsenmek bize göre değil. Bakalım gelecek sezon bu olanları toparlayabilecekler mi? Gerçi Barry’nin tüm dünyayı sıfırladığını düşünürsek her şey için yeterli imkan var.

1 2
Mehmet Dinler
29/05/2016 11:55
YORUMLAR




DİĞER HABERLER