Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim Dizilerde Bir Sezon-I: Olağan Şüpheliler

Bu sezon da televizyon ekranlarımızdan onlarca dizi geçti. Bir çok hikaye, bir çok oyuncu, bir çok saçmalık ve elbette birçok yeni proje… Ancak bir de bazıları var. Onların bu ekranda ilk seneleri değil. Yenilere de göz açtırmamaya kararlılar. Onlar her sezon aynı kıvamda devam edebilen Olağan Şüpheliler.

 

ARKA SOKAKLAR (Kanal D)

Bazı şeyler hiç değişmiyor. Arka Sokaklar bu yıl da ekrandaydı, bu yıl da reyting listesinin tepesine zaman zaman çıktı, bu yıl da seyircisini memnun etti. 15 Temmuz sonrası hikayeyle başlayan, tüm sezonun temasını da buna uygun kuran dizi elimizde büyümeye devam ediyor. Erkek çocuklara dayı/amca tarafından “Kuş ötüyor mu?” gibi garip soruların sorulduğu bir yaştaki dizi kendi çocuklarını evlendiriyor. Artık ekiptekilerin evlenip yuva kurmasını geçtik, Hüsnü Çoban’ın Metin’ine kız bile istedik sezon sonuna giderken. Böyle mi Olacaktı’nın final fragmanında “Çocuklar elinizde büyüdü,” demişti anlatıcı vakti zamanında. 11. sezonunun sonundaki Arka Sokaklar için bu sloganı ele geçirmenin tam sırası.

 

SEKSENLER (TRT 1)

Birol Güven tüm seksenli yılları 10 sezonda anlatsa şaşırmazdık ama her hikayenin bitmesi gereken bir zaman varmış işte. Ana karakterleri için artık komik bir şeyler bulmak zordu herhalde, mahalleyse genişleye genişleye ordu haline gelmişti. Seksenler bir sezonu daha alıştığımız gibi geçirdi. Tek fark sezon finali yerine 228. bölümde ekran macerasını sonlandırdı. Ne kadar TRT de olsa bu dönemde 200 bölümü geçen bir yerli dizi, gerçekten takdire şayan.

 

DİRİLİŞ: ERTUĞRUL (TRT 1)

Üçüncü sezonunun sonundaki Diriliş: Ertuğrul bu yılı da aynı tas aynı hamam geçirdi. Tas çarşamba günlerinin birinciliği, hamamsa her hafta  bir yenisini duyduğumuz (nasıl oluyorsa...) reyting rekorlarıydı. Diriliş: Ertuğrul’a o kadar alıştık ki dizinin kostümleri günlük hayatta da (siyasi etkinlikleri de günlük hayatımızın bir parçası saymak lazım artık) sık sık karşımıza çıkar oldu. Ülkedeki en prestijli ödül olan Altın Kelebek’i alıp posta koyacak kadar başarılı olan dizi ekibi durumdan memnun görünüyor. TRT de öyle. Çarşamba günleri suç oranı da hala düşük. Okan Bayülgen dışında sorunu olan yok galiba.

 

EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ (ATV)

Oldukça başarılı ilk sezonunun ardından çizgisini hiç bozmadan ikinci sezonu da bitirmeyi başaran Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz artık bir Olağan Şüpheli. Kurtlar Vadisi’nin de sahneden çekildiği sezonda -tarzları tamamen aynı olmasa da- kitlesini sağlama aldı. Sanem Çelik ve Meryem Uzerli hamleleriyle daha da ilgi çekmeyi başardı. Senelerce böyle sürmemesi için şimdilik bir sebep görünmüyor.

 

KIRGIN ÇİÇEKLER (ATV)

O da tıpkı EDHO gibi harika bir ilk sezon geçirmişti. Bu yıl pazartesi gününün zirvesini İçerde’ye bıraktı, ancak daha kalıcı bir hale geldi. Dramı gözle görünür şekilde arttı, Kemal yine her fragmanda bir kez bıçaklandı. İşin garibi ölmeden önce Mesude’yi bile gömmesi oldu. Cansu Fırıncı son derece hak ettiği bir sükse yaparak ayrıldı diziden. Kırgın Çiçekler yeni sezonda da devam edecek. Herkes bütün dramları bir tur daha yaşayacak. Tam bir olağan şüpheli.

 

KARA SEVDA (Star)


Geçen sezon ne yaptıysa bu yıl da tekrarlayabildi Kara Sevda, ki çok büyük başarı bu. Çarşamba gününde ne kitlesini ne de tadını kaybetmeden sezon sonundaki finaline kadar yürüdü. Çok güzel bir aşk hikayesinin yanında Emir Kozcuoğlu kadar mükemmel bir kötü karakter sunduğu için bile tekrar tekrar teşekkür etmek lazım. Emeklerinize sağlık.

Editör notu: Elbette sezon değerlendirmesi bu kadar değil. Bir önceki sezonda edindiği yeri ve ilgiyi koruyamayanlar ile bıçak sırtı pozisyonda olanlar iki ayrı değerlendirme halinde gelecek. 

MEHMET DİNLER



 

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER