Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Arka Sokaklar’ın sakinleri

10 yıl. Üç - dört bölümde yayından kalkan dizilere alıştığımız, büyük hayallerle başlayan evliliklerin bile senesini çıkarıp çıkarmayacağını bilmediğimiz şu günlerde tam 10 yıldır ekranda Arka Sokaklar. Üstelik, yapımcı, yönetmen, çekirdek oyuncu kadrosunu aynen korumuş olarak. Üstüne üstlük, son haftalarda yaptığı atakla reyting tablosunun tepesine demir atmış yapımları sessiz sedasız yerinden ederek. Sanal alemlerde ‘Jon Snow öldü mü?’ sorusunun yerine, ‘Hüsnü Çoban ölecek mi?’ sorusunu dolaşıma sokarak. Peki nedir bu işin sırrı dedik ve Erler Film’in Kavacık’taki platosunda 406. bölümün çekimlerini yapmakta olan ekiple Hürriyet Cumartesi adına buluştuk. Onlar her şeyi anlatacak, ben de şu kadarını söyleyeyim:

Sete gitmeden önce 2006 tarihli ilk bölümü ve son bölümleri izledim, ilk bölümde ne vaad ettiyse, 10 yıl sonra aynen onu vermeye devam eden bir dizi gördüm. Emniyet sahnelerinin çekildiği setteki huzurlu, rahat ortamı, dizideki her şeye ve herkese hakim olan yönetmen Orhan Oğuz’un sağlamış olduğu hemen anlaşılıyordu. Zaten konuştuğum istisnasız herkes de kendisine olan büyük sevgi, saygı ve bağlılığını ifade etmeden duramadı.

Yılmaz Ekmekçi (Genel koordinatör)

*Arka Sokaklar’ın doğuşunu bizzat yaşamış olduğum için yakından biliyorum. Türker İnanoğlu, İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan dramları, gerçek olayları bir muhabirin takip ettiği Polis İmdat programını yapıyordu. Hayatın ta kendisini kameranın gözünden veren bu programdan esinlenerek Arka Sokaklar dizisini tasarladı. Sonra iki yıl kadar araya başka projeler girdi, Yabancı Damat sırasında, İnanoğlu’nun özgün projesi Arka Sokaklar tekrar gündeme geldi. Diziyle ilgili bütün seçimler de titizlikle yapıldı. Mesela görüntü yönetmenliğinden başlayan ve kamera kullanımını çok iyi bilen Orhan Oğuz’un yönetmen olarak seçilmesi rastlantısal değildi.

 


Polis İmdat  programının unutulmaz bölümlerinden biri: ‘Polis İmdat Bülent’.

 

*Senaryo danışmanımız Ahmet Yurdakul, senaristler Ozan Yurdakul ve Sinan Yurdakul her hafta     farklı hikayelerle yeni bir heyecan yaratıyor. Oyuncular da merak ediyor o hafta neyle karşılaşacaklarını, o merak izleyiciye yansıyor.

*Projenin bir özelliği de ‘cinayet işlenmiş, kim yapmış’ın ötesinde, insanın kalbine ve vicdanına hitap etmesi.

*Polisle işbirliği yaparak çektiğimiz çok sahne var. Oyuncular da rollerini gerçeğe uygun canlandırmak için polis eğitiminden geçti.

*Bütün patlamalar, yangınlar, gerçektir bizde. Bilgisayarda yapılmaz.

*Toplumsal mesaj konusu çok önemlidir. Hayatta karşılığı olan her şey bizde de olur. Küçük gelin meselesi olsun, taciz konusu olsun, Rıza Baba çıkar, “Bu olmaz ki böyle,” der.

*Taş yerinde ağırdır. Herhangi bir projemizin başka bir kanala transfer olduğunu hatırlamıyorum.

1 2 3 4
Elçin Yahşi
20/06/2016 19:35
YORUMLAR




DİĞER HABERLER