Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bir Koray Sargın kolay yetişmiyor!

Hiç düşündünüz mü Koriş sayesinde aslında neler olmuş? Haydi, hep birlikte bakalım:

-En en en birincisi… Koriş olmasa Passionis olmayacakmış. Onun çok önemsiz ve değersizmiş bir şeymiş gibi verdiği çek, aslında Passionis’in temel taşı.

-Başka bir bakış açısıyla Defne Ömer aşkının da temeli Koriş tarafından atılmış. Passionis olmasa Defne ve Ömer aşkı da olmayacaktı çünkü.

-Bugünün güzel, hırslı Yasemin’inin temelleri de Koriş tarafından atılmış. 30.bölümdeki dişleri telli, gözlüklü, demode Yasemin’i hatırlayın.

-Defne’yi mankenliğe ikna ederek 10.bölümün sonundaki sahneyi Feryal’le birlikte ateşleyen yine Koriş^^

-Neriman’ın can dostu olarak bu Kiralık Aşk oyununun da mimarlarından kendisi… Dolayısıyla bir kez daha Defne Ömer aşkının hazırlayıcısı olarak karşımızda…

-Gingerella Koriş olmaya karar verdiği günlerde Ömer’e kahve falı bakıp vuslatı ilk dillendiren ve tarih veren Koriş’ti.

-Bir elmanın sadece elma olmadığını “Bu elma var ya bu elma ah ah…” diyerek son derece açıklayıcı şekilde ifade eden de Koriş’ti^^ Onun açıklamasından sonra hepimiz elmaya başka bir gözle bakmaya başladık

-Sinan ve Ömer dostluğunun bir nevi yapıştırıcısı da o. 43. bölümde Yasemin’in yerini Ömer’e söyleyerek dostları bir kez daha kavuşturan yine Koriş.

-Ömer’e Yasemin’in yerini söyleyerek Sinan Yasemin aşkını da kurtaran yine Koriş yine Koriş.

-Defne’ye Ömer’den bahsederken “kocan” diyen ilk o. Yani bize düğün müjdesini veren de o Defne’nin şirket yönetiminde söz sahibi olacağının sinyalini “İplikçi Holding Yönetim Kurulu Başkan Üyesi” diyerek hepimize veren yine o.

-Doğum günü partisinde beyaz giyilmesini zorunlu kılan ve bize “acaba düğün yakın mı” hissini yaşatan da o.

-Veee en önemlisi… Vuslatın mimarı o ayol Defne’ye fotoğraflarını indirirken “Sıkıldık! Zamanı doldu, miadı doldu, devri geçti. Eskiyenler gider. Yerine yenileri gelir. Hayat böyledir. İnsanlar ve eşyalar durdukları sürece çürümeye mahkûmdurlar. Kademe şart! Biri gider biri gelir. Senin mevsimin çoktan geçti,” diyerek fitili ateşleyen yine o^^

-"Aşk korkusuz olmalı. Gözü arkada kalmamalı. Güvenebilmeli. Güveniyorum, ama emin olmak istedim." diyen Defne’nin yanında olan; Defne istediği cevabı aldığında sevinçten havalara uçup, göbekler atan da o.

-Defne istifa ettiğinde Ömer’in kabul etmesine en doğru ve gerçek tepkiyi veren ve hislerimize tercüman olan yine Koriş.

Koriş, 52 bölüm boyunca, bilerek ya da bilmeyerek pek çok karakterin hayatına dokundu. Dizide sadece bir komedi unsuru gibi yer alsa da, bence misyonu çook büyük aslında. Önümüzdeki sezon da daha pek çok hayata dokunacak, ama bizi de güldürmeye, kahkahalar attırmaya devam edecek. 

Yeni sezonda, Ömer’in de sırrı öğrenmesiyle birlikte kendisine daha da çok iş düşeceğini düşünüyorum nedense. Hep beraber izleyip göreceğiz.

Son olarak Koriş karakterine hayat veren sevgili Onur Büyüktopçu, önünde saygıyla eğiliyorum. İşini severek ve keyifle yaptığın o kadar belli ki… Sensiz gerçekten olmazdı.

Yazımı Aziz Nesin’in çocuklarına yazdığı şiirle bitirmek istiyorum. Sanki Koriş’i de anlatıyor gibi…

Dalga mı geçiyorsun düşler mi kuruyorsun
Öyle sonsuz sınırsız düşler kur ki çocuğum
Düşlerini som somut görüp şaşsınlar
Böyle bir dalgacı daha dünyaya gelmedi desinler

Dünyada yapılmamış işler çoktur çocuğum
Derlerse ki bu işler bir şeye yaramaz
De ki bütün işe yarayanlar
İşe yaramaz sanılanlardan çıkar

1 2
Seyda Yalvaç
06/08/2016 16:00
YORUMLAR




DİĞER HABERLER