Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bir dizi maratonundan notlar

18 Kasım Cuma gecesi ilk Netflix maratonu için buluşma yerine gidildiğinde saatler 18:30’u gösteriyordu. Nedir Netflix maratonu? Maraton, bir dizinin bir sezonunun bütün bölümlerinin bir oturuşta ya da daha doğrusu ara vermeden, arka arkaya izlenmesi. Binge watching tabir edilen bu etkinliği biz maraton olarak adlandırıyoruz. Netflix dizileri için yapılanı da Netflix maratonu oluyor haliyle.

Google’da aradık, taradık ama Netflix’in televizyon ekranı için hazırlanmış dizilerine sinema salonunda maraton düzenlediği haberine rastlamadık. Neyse, Türkiye’de bir ilk en azından.

Aslında maratonu düzenleyen, Netflix’le işbirliği içinde olan Vodafone Red. Dijital bağlantılı yaşamı bireyler için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefleyen Vodafone Red, dünyanın en büyük internet televizyonu Netflix işbirliğiyle hem The Crown dizisinin Türkiye’deki özel gösterimini gerçekleştirdi hem de Netflix’in dünyaca ünlü dizileri Narcos, House of Cards ve Stranger Things’i dizi severlerle buluşturdu.

İstanbul Akmerkez Pink Sineması’nda gerçekleştirilen The Crown özel gösterimine televizyon, medya ve sanat dünyasından aralarında Can Bonomo, Müjde Uzman, Hande Doğandemir, Ece Özdikici gibi ünlü isimlerin bulunduğu yaklaşık 300 davetli katıldı. 19 Kasım Cumartesi sabahına kadar 12 saat sürdü. Bir kaç fotoğrafla, ortamı anlatmak gerekirse:

Narcos’un yanına kafayı uzatmak isteyenler unutulmamıştı.

Sabaha kadar sürecek olan zorlu maraton sırasında kemikleri ağrıyacak, sırtı tutulacak olanlar unutulmamıştı. Yalnız masör veya masöz değil, masaj koltuğu hizmet veriyordu.

İşte en çok rağbet gören stand: Stranger Things ortamında gif’ini yaptırmak isteyenler birbirini baltaladı durdu bütün gece. Balta kartondan tabii. Hatta tek başına havaya balta sallayanları bile gördük.

Sonra davetliler sökün etmeye, klasik pano önünde fotoğraf çektirmeye başladı.

Hande Doğandemir şu sıralar hep yabancı dizi izlediğini anlatmak istese de gazetecilerin o malum iki sorusunun birinden kaçamadı: Hayatınızda biri var mı? (Hayatında biri olanlara sorulan diğer soru da: Evlilik ne zaman?) Bu arada, yokmuş biri.

Eğlence, yeme içme derken esas macera olan maraton yani salonlara doluşup dizileri izlemece başladı. Ekranella, The Crown gösteriminin davetlilerindendi ve maratona 223 numarayla katıldı.

Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını ekranlara taşıyan The Crown, izleyicileri tarihi Buckingham Sarayı'nda etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor ve 20. yüzyılın ikinci yarısında dünyaya etki eden olayları konu alıyor. Kraliçe II. Elizabeth rolünü Claire Foy’un üstlendiği dizide Matt Smith, Kraliçe’nin eşi Edinburgh Dükü Philip Mountbatten olarak ekranlara geliyor. John Lithgow ise Sir Winston Churchill’i canlandırıyor. Her üç bölümden sonra ara verecek şekilde düzenlenen gösterinin ilk üç bölümünü izleyerek maratonu erken terkedenler arasında yer aldık. Fakat tabii ki hafta sonu The Crown’ın kalan bölümleri evlerde izlendi.

Maratonu bitirenlere verilen sertifikayı bu sefer alamadık maalesef.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, gösterimden önce şunları söyledi:

“Vodafone olarak, dijital dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda dünyanın lider içerik sağlayıcılarıyla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Netflix gibi online içerik sağlayıcıların sunduğu hizmetlerin mobil veri kullanımının arttığı günümüzde dijitalleşmenin en önemli basamaklarından biri olduğunu düşünüyoruz. Vodafone olarak, dünyanın en büyük internet televizyonu Netflix’in Türkiye’de işbirliği yaptığı ilk operatör konumundayız. İşbirliğimiz kapsamında şimdi de tüm dünyanın heyecanla beklediği The Crown dizisinin Türkiye gösterimini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Netflix ile kullanıcılara sunduğumuz içerikleri artırırken, Red’li abonelerimize Netflix üyeliğini tarifelerimize ek tekliflerle sunmaya devam ediyoruz. Netflix işbirliğimiz kapsamında Red’li abonelerimize diledikleri yerde, diledikleri zaman, diledikleri filmi ya da diziyi izleme özgürlüğü sunuyoruz. Kullanıcılarımıza ‘Vodafone 4.5G’ deneyimini sağlamak üzere zengin internet ve içerik servisleri sunmaya devam edeceğiz.”

Özetle, güzel hazırlanmış, gayet eğlenceli bir maratondu. Sabaha kadar izleyip kahvaltıya kalanlara selam olsun.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER