Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bilim-gerçek hikayesi Person of Interest

Ve tam bir suç aristokratı olan Elias’ı unutmayalım. New York’ta kendi çapında iyi bir çevreye sahip yeni nesil mafya üyelerinden. Çok gözükmez, yapacağını yapar, gider. Çıkar gelir 10-15 bölüm sonra. Bazen yardım da eder bizimkilere. Karşılığında tek istediği ise satrançta ona rakip olabilecek biridir:) Teori ile pratiği birleştirip iyi sunan bir karakter. Özledim valla kendisini, son 12-13 bölüm yoktu gene.

Üçüncü sezondan itibaren yapay zekayla ilgili konular bölümlerde daha aktif olmaya başladı. Özellikle Finch’in M.I.T’den okul arkadaşının yer aldığı üçüncü sezon 11.bölümde, dizi çıtasını başka bir noktaya yükseltti.

Daha önce John için görünen kahraman demiştim. Açıkcası ben de üçüncü sezona kadar asıl kahramanın John olduğuna inanırdım ama üçüncü sezon bize gösterdi ki dizinin Türkçe karşılığı olan ‘Şüpheli Şahıs’ terimi aslında Makine için kullanılmış. Dizinin tek gizemi, takım elbiseli adamın gizemi değilmiş yani! Asıl kahraman da aslında bizim Makine’ymiş. Üçüncü sezonun sonlarındaki bir bölümde, Finch ile Makine’nin peşinde olan bir adam arasında geçen sahnede hükümet liderliğinden bahsederken, yapay zekalarla ilgili şöyle ilginç ve düşündürücü bir şey geçti: “Rüşvet almaz, sekreteriyle yatmaz. Ben böyle bir lidere oy veririm,” Yani Makine’nin lider olarak görülmesi pekala mümkün.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Alp Umar
09/09/2014 14:40
ETİKETLER : person of interest , alp umar
YORUMLAR




DİĞER HABERLER