Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Akbank 11. Kısa Film Festivali başlıyor!

Türkiye’de kısa film alanında platform oluşturma hedefiyle yola çıkan ve alanında öncü etkinliklerden biri haline gelen Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 16 - 26 Mart tarihleri arasında 11. kez düzenlenecek. 10 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunacak olan ve bu yıl ilk kez hayata geçirilen uluslararası yarışma kategorisi “Dünyadan Kısalar” bölümü ile kapsamını daha da genişleyen Festival’e Papua Yeni Gine’den Meksika’ya, İskoçya’dan Suriye’ye dünyanın farklı bölgelerindeki 37 ülkeden toplam 712 kısa film başvurdu.

11. Akbank Kısa Film Festivali’nin “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Yarışma Dışı Seçki” ve “Özel Gösterim” bölümlerinde bu yıl 23 ülkeden toplam 86 kısa film ve 2 uzun metraj film seyirciyle buluşacak.

11. Akbank Kısa Film Festivali programında bu yıl da söyleşi ve atölye çalışmaları ağırlıkta. Berlin Film Festivali Kısa Film Bölümü Küratörü Maike Mia Höhne, “Uluslararası Festivallerde Kısa Filmler” başlığı altında 20 Mart 2015, Cuma günü gerçekleştireceği söyleşi ile Festival’de olacak. Festival’in DENEYİMLER bölümü, uzun metraj filmleri ile Cannes ve Venedik gibi festivallerden ödüller kazanmış ünlü yönetmen Jessica Woodworth’ı ağırlayacak. Festivalde bir masterclass da yapacak olan Woodworth, son filmi “Beşinci Mevsim”in 22 Mart 2015, Pazar günkü gösteriminin ardından düzenlenecek söyleşi ile sinemaseverlerle buluşacak.

Yeşim Ustaoğlu’nun sinema serüvenine başladığı yıllarda ürettiği “Magnafantagna”, “Düetve Otel adlı kısa filmleri ilk kez gösterilecek. Festival’in “KISADAN UZUNA” bölümünde ünlü yönetmenin Altın İstiridye ödüllü filmi Pandora’nın Kutusu 24 Mart 2015, Salı günü Festival takipçileriyle buluşacak, Ustaoğlu aynı gün düzenlenecek söyleşiyle kısa film severlere deneyimlerini aktaracak.

Bu yılki “BELGESEL SİNEMA” bölümünün konuğu ise usta yönetmen Engin Ayça. Yönetmenin belgesel filmleri “Ölüler Altın Takmaz ve “Penceremde Sardunyalar 25 Mart 2015, Çarşamba günkü Festival programında yer alıyor.

11. Akbank Kısa Film Festivali, söyleşileri ile sinema dünyasının önemli isimlerini sinemaseverlerle bir araya getirecek. “Oyuncu Gözüyle Kısa Film” başlığıyla 25 Mart 2015, Çarşamba günü düzenlenecek söyleşide kısa filmlerde sıkça rol alan oyuncular Tülin Özen, Sermet Yeşil ve Ahmet Rıfat Şungar deneyimlerini sinemaseverlere aktaracak.

Festivalde ayrıca 17 Mart 2015, Salı günü  “Sinemada Alternatif Dağıtım Mecraları”; 19 Mart 2014, Perşembe günü “Film Müziği ve Ses Tasarımı”; 21 Mart 2015, Cumartesi günü ise “Yapımcı Gözüyle Film Yapım Süreci” söyleşileri gerçekleştirilecek.

“ATÖLYE ÇALIŞMALARI” bölümünde; 18 Mart 2015, Çarşamba günü  “Emre Erdem ile Film Afişi Tasarlamak”; 19 Mart 2014, Perşembe günü “Vahide Perçin ile Oyunculuk”; 20 Mart 2015, Cuma günü “Florent Herry ile Görüntü Yönetmenliği”; 21 Mart 2015, Cumartesi günü “Sinan Şensivas ile Film Çekiminde Dijital Görüntünün Depolanması” ve “Cenk Erol ile Renk Düzeltme” atölyeleri sinemaseverlere ilginç deneyimler yaşatacak. Festivalin “ÖZEL GÖSTERİM” bölümünde ise Polonya’dan Canlandırma Kısalar yer alıyor.  

Festival kapsamında Ulusal ve Uluslararası kategorilerde düzenlenecek yarışmada “En İyi Film” seçilecek eserlerin yönetmenleri Akbank Sanat tarafından; 5.000 dolar ile ödüllendirilecek. Bu yıl Festival’in ön eleme jürisinde, Oyuncu Esme Madra,  Yönetmen Erdem Tepegöz ve Yönetmen Selim Evci bulunuyor.

Festivalin ulusal yarışma ana jüri üyeleri, Yönetmen Handan İpekçi, Oyuncu-Yönetmen Nazan Kesal, Işık Ünv. Sinema TV Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Parkan, Oyuncu Taner Birsel ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı olarak belirlendi.

Uluslararası yarışma ana jüri üyeleri ise, Yönetmen-Senarist Jessica Woodworth, Berlin Film Festivali Kısa Film Küratörü Maike Mia Höhne, Oyuncu Meltem Cumbul, Görüntü Yönetmeni Florent Herry ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı dan oluşuyor.

Ulusal ve Uluslararası yarışma kapsamında jüri tarafından en iyi film seçilecek olan yapımlar festivalin ardından "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında; Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelerde gösterim turuna çıkacak.

11. Akbank Kısa Film Festivali ile ilgili ilgili detaylı bilgi için www.akbankkisafilm.com ya da www.akbanksanat.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

1 2 3 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER