Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Ağla haline Türk medyası: Spotlight

Film boyunca bu haberin hazırlık aşamalarını adım adım görüyoruz. Bu noktada olay biraz belgesele bağlıyor. Hollywood’un sansasyonel film yorumuna alışkın bizler için  biraz monoton. Mesela filmde sürekli bir hayali sorundan bahsediliyor. Bu haberin yapılmasının ne kadar zor olduğunu, başlarına çok iş geleceğini, engellerle karşılaşacaklarını anlatıp duruyorlar. Ama öyle bir şey olmuyor. Sadece skandal daha da büyüyor. Boston Globe’da her şey tıkır tıkır işliyor ve en sonunda da haberi yapıp filmi bitiriyorlar zaten. Ben pek bir sorun göremedim burada, sadece küçük gerginlikler var gibiydi. Hollywood bizi biraz Spielberg tarzına alıştırdı. İnsan yarısında filmin rengini değiştirecek bir ters köşe istiyor ama o ters köşe bir türlü gelmiyor.

Valla ters köşe yoksa ödül de yok sevgili Spotlight.  

Oyunculuk ödüllerini de bilemedim. Eğer bir ödül alacaklarsa tüm cast’a birbirleriyle uyumları için bir ödül verilmesi gerekir. Bu cast’ın arasından sivrilen isim ise araştırmacı muhabir (yani bir tür İsmail Saymaz’ı) oynayan Mark Ruffalo. O biraz daha yorum katmış oyunculuğuna ama yani Mark Ruffalo’yı da bu filmle Oscar’landırıp  ödül hakkını yemezler bence. Onun biraz daha beklemesi gerekiyor. Rachel McAdams’ın yardımcı kadın oyunculuk adaylığı ise biraz laf olsun torba dolsun adaylığı. Pek şansı var mı bilmiyorum.

Onun dışında eğer akademi The Revenant’ı ve özellikle de Inarritu’yu ikinci kere görmezden gelmek isterse belki bir ihtimal Spotlight’a filmde şans verebilir diye düşünüyorum. Çok düşük bir ihtimal. Ama Spotlight’a eğer illa bir ödül verilecekse En İyi Orjinal Senaryo olabilir. Bu daldaki diğer adaylar pek zayıf, belki Spielberg’ün Bridge of Spies’ıyla kapışabilir.

Objektifi tekrar kendimize çevirirsek eğer bundan belki yıllar sonra bu devran dönerse biz de tersine Spotlight filmini yapabiliriz. Bu dönemin medyası tüm rezilliği ve pespayeliğiyle başlı başına bir filme konu olacak kadar dopdolu. Bir telefonla aynı başlığı atabilen yandaşlardan, akıl almaz aptallıklarla bezeli ana akım medyaya uzanan çok renkli bir dosyaya sahibiz. Sıra inşallah onlara da  gelecek.

Eğer günün birinde yerli Spotlight’ımız yapılırsa ilk cast’ınız hazır ey sinema. Uzun bacaklarım ve sarışınlığımla Ayşe Arman’ı ben oynamak istiyorum.

1 2
Yiğit Karaahmet
29/01/2016 10:42
YORUMLAR




DİĞER HABERLER