Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
25. yılında 10 unutulmaz Seinfeld bölümü
 
The Merv Griffin Show
 


Kramer, Amerika’nın ünlü bir talk şovunun, Merv Griffin Show’un setinde kullanılan eşyaları çöpe atılmış bir şekilde bulur. Talk şovun setini kendi evinin salonuna kurar. Tüm arkadaşlarını bu sözde sette ağırlar. Reyting için Jerry’nin kız arkadaşını ‘sete’ davet ettiği ve Jerry’le yüzleştirdiği an bölümün doruk noktasıdır.

The Soup Nazi



The Soup Nazi o kadar ünlü ki, dizinin hayranı olmayan, uzaktan takip edenler dahi bu bölümden büyük ihtimalle haberdardır. Jerry eli ayağı titretecek kadar güzel çorba yapılan bir dükkan keşfeder. Ama buradan çorba almak için dükkanın aşçısının kurallarına uymak şarttır. Elbette dörtlümüz kuralları yerine getirmekte sıkıntı çekecek ve bu çorbadan mahrum kalacaklardır.

The Shower Head



Jerry, Kramer ve Newman’ın evlerinde suyu çok zayıf püskürten duş başlıkları vardır. Bu yüzden saçları bir türlü istedikleri şekli almıyordur. Ne mutlu ki Newman’ın tanıdığı ‘bir adam’ onların bu sorununu çözecektir. Bölüm boyunca Elaine’in Afrika’ya, her şeyin şirket tarafından ödeneceği bir geziye gitmeye çalışmasını da izliyoruz. Ancak nedense Elaine’in kan testinde uyuşturucu çıktığı için bu tura katılamayacaktır. Peterman’ın Kramer’ı ‘junkie’ sandığı sahne muhteşemdir.

The Bubble Boy



George’un sonradan ölümüne sebep olacağı sevgilisi Susan’ın bir çiftlik evi vardır. Hep birlikte bu eve gitmeye karar verirler. Yol üzerinde Jerry’nin hayranı olan, hastalığı yüzünden bir balonun içinde yaşayan bir çocuğun evine uğrayacaklardır. Bölümün sonunda balon patlar, çiftlik evi de yanar. Balonun patlamasının mesuliyeti George’da, evi yakansa Kramer’dır.

The Bottle Deposit



Kramer ve Newman büyük vurgunun peşindedir. Yeterli sayıda şişe toplayıp, Michigan’a götürürlerse depozitodan iyi para kazanacaklardır. İki bölüm peş peşe süren The Bottle Deposit’de Jerry’nin oto tamircisi onun arabasını da çalar. Michigan’a yakınlaşırken Kramer bu çalıntı otoya rastlayınca rota ve maliyet hesapları değişir.


alperbahcekapili@gmail.com
Not: Yazı BirGün gazetesinde de yayımlanmıştır.
 
1 2
Alper Bahçekapılı
09/07/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER