Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
25. yılında 10 unutulmaz Seinfeld bölümü
 
Bundan tam 25 sene önce, 5 Temmuz 1989’da ilk Seinfeld bölümü NBC’de yayınlanmıştı. Sekiz sezon, 180 bölüm boyunca devam eden dizinin popüler kültürdeki izlerini üç beş satırda anlatmak mümkün değil. Farklı kültürlerdeki ortak takıntıları, arızaları herkesin kavrayabileceği özel bir dille işledi Seinfeld. Gündelik hayatımızdaki yüzeysel konuları, gözden kaçırdığımız komik ayrıntılarıyla, zamansız ve mekansız şekilde ekrana taşıdı. Her bir Seinfeld bölümü mizahi açıdan eşsiz bir zekanın ürünüydü. İşte o zekanın doruğa çıktığı 10 bölüm...


The Switch



“Batı medeniyetinin tüm tarihi boyunca hiç kimse kız arkadaşının ev arkadaşıyla birlikte olmayı başaramamıştır. Ortaçağda sadece bunu önerdiğin için bile seni hapse atarlardı.” George’un bu unutulmaz repliği aslında her şeyi özetliyor. Jerry kız arkadaşının ev arkadaşına abayı yakmıştır. Tüm bölüm boyunca George ve Jerry’nin ‘değiştirme’ operasyonu üzerine yaptığı planları izliyoruz. Ayrıca Kramer’ın yıllardır gizlediği ön adı da bu bölümde açığa çıkıyor: Cosmo.

The Marine Biologist



George’un bir mimar olmak istediği gerçeği dizi boyunca defalarca işlendi. Ama onu bu bölümde bir deniz biyoloğu olarak izliyoruz. Kramer nasıl olduysa bir balinanın nefes deliğine golf topu sıkıştırmayı başarmıştır. George’un deniz biyoloğu titriyle bir balinayı kurtarışını anlattığı ve Kramer’ın attığı o golf topuna bağlanan final efsanedir.

The Opposite



George tüm hislerinin ve davranışlarının yanlış olduğuna ve tam tersini yaparsa hayatta çok daha başarılı olacağına karar veriyor. Bu yeni yaklaşımıyla dünyanın en vasıfsız, sorunlu, arıza insanı New York Yankees’de rüya bir iş kapıyor. Dahası, her saniye söylediği binbir yalanın yerine doğruluğu koyarak harika bir kızı da tavlıyor. Hem de şu giriş cümlesiyle; “Merhaba, ben George. İşsizim ve ailemle birlikte yaşıyorum”.

The Contest



Yaşı geçmiş, saçları dökülmüş ve ailesiyle birlikte yaşayan bir adamın mastürbasyon yaparken annesine yakalanması, takdir edersiniz ki pek hoş değil. Bu hadisenin ardından George ‘hobisine’ ara vermeye karar veriyor. Bu ara da Jerry, Kramer, Elaine ve George arasında kimin daha fazla dayanabileceğine dair bir iddiaya dönüşüyor. Grubun tek kızının, Elaine’in ilk pes eden olması ise manidar.

The Bizarro Jerry

 
Dizinin karakterlerini iyi bilen izleyiciler için bu bölüm muhteşem. Elaine’in yeni tanıştığı arkadaşları eskilerinin, Jerry, Kramer ve George’un tam tersi karakterlere sahiptir. Yeni George her yerde hesabı öder. Yeni Kramer yan evdeki arkadaşının (Jerry) buzdolabını kullanmak yerine kendisi alışveriş yapar. Yeni Jerry ise her şeyle uyumlu, insanların yardımına koşan bir insandır. Üstelik ‘eski’ Jerry’nin ‘erkek elli’ sevgilisi de bu bölümde paralel hikaye olarak işlenir.
1 2
Alper Bahçekapılı
09/07/2014 10:50
YORUMLAR




DİĞER HABERLER