Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Yılbaşı gecesi yerli sinema keyfi 'Şekerpare'yle Star'da...

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı, yapımcılığını Ertem Eğilmez'in üstlendiği,  İlyas Salman, Şener Şen, Yaprak Özdemiroğlu, Şevket Altuğ, Nazan Ayas ve Ayşen Gruda'nın rol aldığı komedi filmi Şekerpare bu gece 01.30'da Star'da...

 

Osmanlı Dönemi'nde bir mahallede karakol amiri olan Ziver Bey, halk tarafından pek de sevilmeyen çıkarcı bir memurdur. Talep ettiği yüksek haraçlarla çevresini isyana sürükleyen Ziver Bey, yeni tayin olan bekçi Cumali'yi karşılarken hem çıkar çarkına ot tıkayacak, kariyerini bitirecek, hem de özel hayatını alt üst edecek bir bela ile karşı karşıya olduğunun farkında değildir.

 

Boğazından haram lokma geçmeyen, dürüst, saf, temiz ve bir o kadar da akıllı olan yeni gece bekçisi Cumali, semtteki sosyal yaşamı düzene sokmaya kararlıdır. Daha ilk nöbetinde farkını ortaya koyar ve mahallenin belalılarını, ayyaşlarını, düzenbazlarını nezarete tıkar. Baldızının evlendirilmek istenmesiyle her şeyin ortaya çıkacağından korkan Ziver Bey ise hem evde hem de karakolda zor durumda kalır. Ziver Bey, püsküllü beladan kurtulmanın yolunun Cumali'yi baldızı ile evlendirmek olduğunu düşünür.

 

Nikah öncesi geneleve götürülen Cumali, Letafet'in kızı Şekerpare'ye umutsuzca aşık olur. Ancak Şekerpare'ye Ziver Bey de ilgi duymaktadır. Baldızını evlendirmeye kararlı olan Ziver Bey, bu aşka çok kızar ve genelev üzerindeki baskıyı artırır. Ancak aralarına Cumali'yi de alan Letafet ve kızları Ziver'e hiç unutamayacağı bir oyun oynayacaktır.

1 2 3 4 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER