Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Yeryüzü Doktorları’ndan ‘Yeryüzü Hikâyeleri’ TRT Belgesel’de…

Her bölümde başka bir serüven her bölümde başka bir hikâye ile izleyici karşısına çıkan “Yeryüzü Hikâyeleri” TRT Belgesel’de izleyici ile buluşmaya devam ediyor. Yeryüzü Doktorları’nın dünya coğrafyalarında bıraktıkları izleri konu alan ve 10 bölümden oluşan belgeselin yönetmenliğini ödüllü film Üç Yol’un da yönetmeni olan Faysal Soysal yapıyor.

Yeryüzü Doktorları’nın dokunduğu hayatlar, farklı ülke ve coğrafyalardaki yardıma ve iyiliğe muhtaç insanların doğal halleri, yoksunlukları, istek ve beklentileri izleyenlerle paylaşılıyor. Belgesel, zaman zaman Türkiye'den giden gönüllü ekipten ayrılıyor ve şehrin-köyün sokaklarına, yardım alan hasta ya da yakınlarına eşlik edip yolculuk yapıyor. Her bölümde bir ülkenin farklı sosyal ve coğrafi tabanındaki olayları, renkleri ve katmanları görselleştirilerek, gidilen ülke hakkında daha kapsamlı, siyasi, coğrafi, kültürel ve ekonomik şartları yansıtan bir resim çizilmeye çalışılıyor. Belgesel film Kenya, Tanzanya, Suriye, Uganda, Makedonya, Kongo, Afganistan, Yakutistan gibi ülkelerin hikâyelerini ekrana taşıyor.

Hayaller ve umutlar Uganda bölümüyle ekrana taşınıyor

TRT Belgesel ekranlarında şu ana kadar 4 bölümü yayınlanan Yeryüzü Hikâyeleri 5. Bölümüyle 11 Ekim Pazar günü saat 13.25’de ekranlara gelecek. Gönüllü doktorların Uganda Kampala’daki faaliyetlerini konu edinen bölümde coğrafyanın gönüllere dokunan hikâyeleri ekranlara taşınacak. Küçük bir kız çocuğu olan Rahma’nın hayallerini ve Hacı Yahya’nın yaşamından izleri kesitler halinde ekrana taşıyacak bölümde, ülkenin en büyük problemlerinden olan yoksulluk ve uzman doktor yetersizliği; gönüllü doktorların ameliyatları ve yerel doktorlara verdiği tıbbi eğitimler de izleyici ile buluşacak. Uganda’nın sömürgecilikten kalan geçmiş kültürüne ve şu an yaşadığı değişimlere işaret edilen bölümde, Yeryüzü Doktorları’nın Uganda İslam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de açılışına katılarak eğitim ve kitap kaynağı desteğine dair coğrafyaya mutluluk veren görüntüler seyirciyle paylaşılacak.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER