Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Yeni sezonda üçüncü dalga da geldi!
Geçtiğimiz hafta dört yeni diziyle daha tanıştık. Maç sonucu gibi dizi reytingi yorumlanan bu acımasız sistemde hangisi tutunur, hangisi kimin ayağını kaydırır bir kaç hafta içinde netleşir ama ilk bölümler sonrasında durum özeti şöyle:
 
 
En zayıf başlangıç
Yine bir kore dizisi uyarlaması olan Aslan Ailem hem romantik komedi, hem aile dizisi, hem polisiye. Kahramanları arasında sosyal medya fenomeni de, aşırı zeki ve dikkatli polis de, süper babaanne de, iş adamı, da, gazeteci de var. Bol malzemeli bir türlü olmuş. Yalnız EDHO'nun Mübeccel'i Benian Dönmez, Cesur ve Güzel'in Kemal'i Fırat Altunmeşe, Vatanım Sensin'in Eşref Paşa'sı Hakan Salınmış gibi yakın zamanda ekrana veda etmiş bir çok sevilen oyuncuyu bir araya getirmesi açısından dikkate değer. Reytingi: Total-1.54, AB-2.35. (TRT1, pazar, 20:00)
 
 
Ah, Ercan Kesal!
Özgün senaryosuyla ilk bölümden farkını ortaya koydu bana göre. İyi tanıdığımız oyuncuların yepyeni yüzlerini görmemizi sağlayan başarılı bir yönetimi var. Yazılıp çizildiği gibi, başka bir hayatın içine sızanların hikayesi İçerde'ye hiç benzemiyor. (İlle de bir diziyi benzeteceksek Yüz Yüze daha çok andırıyor İçerde'yi konu bakımından.) Çukur'u ele geçirme mücadelesinin yanı sıra bütün zaaflarıyla gerçek bir aile hikayesi izleyeceğiz belli ki. Öpüşme sahnelerine takılanlar için ise üzücü bir haber: Bölümün sansürsüz versiyonu da var ve kanalın web sitesinde yayında. Reytingi: Total-4.91, AB-6.04. (Show, pazartesi, 20:00)
 
 
Özgün senaryo derken?
18 dalda Emmy adayı olan FX dizisi Feud: Bette and Joan'dan jenerik, Digiturk'ün yayınladığı, en iyi mini dizi de dahil olmak üzere sekiz dalda Emmy kazanan Big Little Lies'ın ana çatısı, başka dizilerden bölümler ve ortaya karışık bir uyarlama: Ufak Tefek Cinayetler. "İçim şişmişti fakirleri izlemekten" diyen sosyal medya kullanıcısını da "var ama böyle hayatimizda tipler ayyy" diyen Demet Akalın'ı da memnun bırakan dizinin en büyük avantajı gerçekten çok parlak olan oyuncu kadrosu. Reytingi: Total-4.02, AB-5.94. (Star, salı, 20:00)
 
 
Mendiller hazır mı? 
Yeniler içinde sezona en istikrarlı giriş, iç dağlama konusunda Kemalettin Tuğcu'yla yarışan Japon senaristlerden uyarlanmış Kadın'dan geldi. Özge Özpirinçci ağır dramaya 'light' dokunuşlar katmış; ne iyi yapmış, dengeyi sağlamış. Bennu Yıldırımlar zaten özlemle bekleniyordu. Salı gecelerini EDHO'yla paylaşan Anne'nin yeri doldu, gözler yine ağlamaktan şişecek. (Göz demişken, şimdi hemen herkesin kullandığı şu kalın ve küt ve ucu havaya kalkık Sezen Aksu kaşı modası ne zaman geçer acaba?) Reytingi: Total,5.67, AB-5.30. (Fox, salı, 20:00)
 
 
Hürriyet Cumartesi versiyonu
 
YORUMLAR




DİĞER HABERLER