Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Yeni dizi The Night Of'u mutlaka izlemelisiniz!

Bu gece Digiturk’te ilk bölümü ekrana gelecek olan The Night Of’u mutlaka izlemelisiniz. Neden mi? Buyurun:

Önce konu: Pakistan asıllı Amerikalı bir öğrenci, beklenmedik bir anda kendini korkunç bir cinayetin zanlısı olarak buluyor. Ama esas konumuz ‘kim yaptı, nasıl yaptı’dan çok adalet sistemini enine boyuna didiklemek, sistemde gerçeğin ne kadar önemli olduğunu, yani olup olmadığını gözler önüne sermek.

2008 ve 2009’da İngiltere’de BBC'de yayınlanmış ve beğenilmiş dizi Criminal Justice'ın aslına sadık bir uyarlaması. Orijinal versiyonda öğrenciyi Ben Whishaw canlandırıyor.

Criminal Justice'da Ben Whishaw ve Pete Postlethwaite.

* Yönetmeni ve ortak yazarı Steven Zaillan dört kez Oscar’a aday olmuş bir kez de heykeli kaldırmış bir senarist. Oscar’lı senaryosu Schindler’s List, adaylığı olan senaryoları: Awakenings, Gangs of New York, Moneyball. Ayrıca sektörün iyi ‘senaryo doktorlarından’. Amistad, Primal Fear, Saving Private Ryan gibi filmlere müdahalesi olmuş. Searching for Bobby Fisher’ı hatırlayan var mı? Onun da yazarı ve yönetmeni.

* Senaryo yazarı Richard Price iyi romancılığının yanı sıra televizyon aleminde The Wire’ın son sezonunun senaristlerinden biri olarak tanınır. The New York Times’ın Pulitzer ödüllü eleştirmeni, kimsenin gözünün yaşına bakmayan Michiko Kakutani, dizi yayınlanmadan önce sosyal medyada Price’la ilgili çok kapsamlı ve övücü bir yazı paylaştı. 

* Dizinin uzun süredir dillere destan bir iş çıkarmamış olan HBO’yu yavaş yavaş ‘önemsiz’ kanallar arasına sürüklenmekten kurtaracağı düşünülüyor.

Hayatının en kötü gecesinde, mümkün olan hataların tamamını yapan sersem öğrenciyi izlerken insanın kalbini sıkıştıran dizinin iç burkan yanı, üç yıl önce tatildeyken ölen James Gandolfini'nin The Sopranos'dan sonra en çok inandığı, HBO'ya kabul ettirmek için elinden geleni ardına koymadığı proje olması. Gandolfini'nin adı jenerikte yapımcı olarak geçiyor, onun canlandırmak istediği 'loser' avukat rolü ise John Turturro'nun artık. Öğrenciyi oynayan Riz Ahmed'in taksici babası rolündeki Payman Maadi'yi Bir Ayrılık'tan hatırlayacaksınız.

Rahmetli James Gandolfini ve John Turturro.

* Son dönem revaçta olan gerçek suç hikayeleri türüne uygun ama gerçek bir cinayetin popüler kültür tarafından bir ‘eğlence’ unsuruna dönüştürülmesine neden olmadığı için de ayrıca takdir ediliyor.

* Bakın People dergisi de diziyi izleme nedenlerini sıralamış. People’ı küçümsemeyin, bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir.  

* İzledikten sonra üstüne kafa yormak isteyenler için de çok bol spoilerlı bir ipuçları analizi var şurada.

 

The Night Of salı geceleri 23:00’de Digiturk, Dizimax Vice kanalında.

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER