Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Venezüellalı Bihter’in Hikayesi

Ülkemizde rating rekorları kıran Aşk-ı Memnu, çoğu ülkede gösterilmesinin yanı sıra, Amerika’da İspanyolca yayın yapan Telemundo Kanalı tarafından Pasion Prohibida olarak uyarlanmıştı. Beren Saat’in canlandırdığı Bihter rolünü, Bianca olarak oynayan Venezüella’lı oyuncu Monica Spear de yalnızca ülkesinde değil, tüm Latin Amerika aleminde ilgiyle izlenen bir oyuncuydu.

Spear’in hazin sonu, tüm dünyada üzüntüyle karşılandı. 2004’te Venezüella güzellik kraliçesi seçilen Monica Spear, öldürüldüğünde henüz 29 yaşındaydı. ABD’de yaşayan oyuncu, kocası Henry Thomas Berry (49) ve beş yaşındaki kızları ile birlikte tatil için Venezüella’ya gelmişti. Puerto Cabello-Valencia otobanında, kullandıkları Gri 2002 Corolla Toyota bozulunca durmak zorunda kalmışlardı. Araçlarını soymaya çalışan saldırganlara karşı koymaya çalışan çift, aracın kapılarını kilitlemişti. Çekiciyi bekliyorlardı. Polis raporu, Spear ve kocasının bilinmeyen kişiler tarafından vurularak öldürüldüğünü, beş yaşındaki kızlarının ise bacağından vurularak yaralandığını belirtiyor. Miami’de yaşayan Monica Spear ve ailesi bir haftalık tatilin ardından ABD’ye dönecekti.

Monica Spear, aynı zamanda ABD vatandaşıydı. Bununla birlikte, ana yurdu Venezüella’da seyahat etmeyi çok severdi. Monica Spear, bir röportajında ana yurdu Venezüella’yı terk etme sebebinin güvenlik nedeniyle olduğunu belirtmişti. Spear’in ailesi de röportajlarda daha önce Monica’nın Venezüella’da altı kere soyulduğunu ifade ediyor. Spear, güzellik yarışmasını kazanmadan önce University of Central Florida’da tiyatro olanında eğitim gördü.

Monica Spear 2004’te Venezüella Güzeli unvanını almasının ardından 2005’te Tayland’da Kainat Güzellik Yarışması’na katılmıştı. Televizyon kariyeri Venezüella’da pembe dizilerle başlayan oyuncu, ABD pazarına 2011’de Telemundo’nun Flor Salvaje dizisinde rol alarak girdi. Son oynadığı dizi ise Aşk-ı Memnu uyarlaması olan Pasion Prohibida oldu. Burada, Behlül rolünü canlandıran Jencarlos Canela ile birlikte oynadı.

Pasion Prohibida’nın finali de yürek yakan cinsten.

Venezüella, Birleşmiş Milletler sıralamasına göre dünyada en tehlikeli ülkelerinden biri. Her 21 dakikada biri öldürülüyor. Yaklaşık 30.400 nüfuslu ülkede, Venezuelan Violence Observatory’e  göre, 2014 yılında 24,980 cinayet işlenmiş. Hükümet istatiklerine göre ise bu rakam çok daha düşük;  Venezüella hükümeti 100.000 kişiden 39unun cinayete kurban gittiğini ileri sürüyor.

Cinayet, tecavüz, hırsızlık, fidye ülkenin gündeminden eksik olmayan konular. Bu denli yüksek suç oranı olan ülke, diğer yandan fiziksel mükemmeliyet konusunda neredeyse takıntılı denecek kadar ilgili.

Petrol zengini Venezüella’nın ikinci büyük işkolu güzellik endüstrisi. Venezüella, güzellik akademileri, salonları, modellik okulları, kozmetik ve estetik cerrahlarıyla da çok ünlü.

Spear gibi güzellik kraliçeleri milyonlarca genç kız için birer rol modeli. Venezüella’da çeşitli çapta ve ödüllü binlerce güzellik yarışması yapılıyor. (Buna cezaevleri bile dahil) Televizyondan canlı yayınlanan güzellik yarışmaları büyük rating alıyor. Yaklaşık son 30 yıldır dünya çapındaki yarışmaları ağırlıklı olarak kazanan Venezüella güzellik kraliçeleri ise ülkenin süper starı haline geliyorlar. Çoğu güzellik kraliçesi televizyon sunucusu, oyuncu ve hatta politikacı olabiliyor.

Genç kızlar, ailelerini borca sokmak pahasına görünüşlerini “iyileştirmek” için, modellik okullarına yazılıyor, pahalı burun, dudak, diş, göğüs, kalça ve daha fazlası için pahalı estetik ameliyatlar yaptırıyor.

Spear’in bireysel olarak hangi tedrisattan geçtiği konusunda bir bilgimiz yok. Ama temsil ettiği endüstri, büyük bedensel ve ruhsal fedakârlıklar gerektiriyor. Tam meyvelerini toplamaya başlamışken, ailesini de kurmuşken anlamsız bir cinayete kurban gitmesi çok acı. Toplum tarafından bu denli hayran olunan Spear’in ölümü, kim bilir belki de yetkililerin gerekli önlemleri almalarına vesile olur ve daha fazla üzücü sonlar yaşanmaz.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER