Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Ve Olimpiyatlar TRT'de!

RİO 2016, Maracana Stadı'nda resmi açılış töreni ile başlayacak. Rio'da yıllardır süren hazırlıklar tamamlandı. Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları bu gece başlıyor. Sporseverleri saat 02.00'de görkemli bir açılış töreni bekliyor. Maracana Stadı'ndaki  törende karnaval coşkusu  yaşanacak. Yönetmenliğini Fernando Meirelles'in üstlendiği törende  ülkenin hırsızlık ve gecekondu sorunlarına da değinilecek.

Trafik kazalarında hayatını kaybedenler için de  bir şarkı seslendirilecek. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 17 gün sürecek organizasyonda sporun hemen her dalında büyük heyecan yaşanacak. Oyunlar süresince toplamda 306 spor etkinliği yapılacak ve 2 bin 488 madalya dağıtılacak. Rio'da 206 ülkeden 10 bin 500 sporcu 28 dalda mücadele verecek. Ayrıca 10 kişiden oluşan mülteci atletler grubu da olimpiyat heyecanı yaşayacak.

Türkiye ise 103 sporcu ile oyunlarda yer alacak. Açılış töreninde bayrağımızı milli güreşçimiz Rıza Kayaalp taşıyacak. Maliyeti 12 milyar dolara çıkan organizasyonu 25 binden fazla basın mensubu takip edecek. Oyunlar sosyal medya ve televizyon aracılığıyla yaklaşık 3,5 milyar kişiye ulaşacak. Türkiye'de ise olimpiyat oyunlarının adresi yine TRT ekranları olacak.

Açılış töreni saat 02.00'den itibaren TRTSPOR'dan naklen yayınlanacak.

 

ETİKETLER : ekranella , TRT Spor , trt , Rio 2016 , Olimpiyatlar
YORUMLAR




DİĞER HABERLER