Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Ustalarından senaryo dersleri!

İmzalarını Ezel, Suskunlar, Uçurum gibi dizilerden tanıdığımız yazarlar Kerem Deren ve Pınar Bulut Deren tarafından yürütülecek olan Senaryo Yazımı Atölyesi, fikir oluşturmadan bitmiş senaryoyu pazarlamaya kadar olan süreci teori ve pratiğin iç içe geçtiği bir anlatıyla aktarmakta. Amaç senaryo yazımını gerçek dünyanın içinden anlatarak, zor görünen problemlerin yaratıcı çözümlerini önererek, yazar adayını kendi senaryolarını yazabilme özgüvenine, gücüne ve yetisine kavuşturmak.

Katılımcılar zaman zaman gelen konuklar (o sırada çalıştığımız dizilerden yönetmen, yazar, yapımcılar) yoluyla da geçtikleri aşamaların profesyonel karşılıklarına da tanık olacaklar.

Atölye katılımcıları Yazı Odası’nın bilgi bankasından, faaliyetlerinden ve tecrübelerinden bir çerçeve içinde yararlanabilecekler. Kurs sonunda seçilen kişilerle profesyonel işbirlikleri kurulabilir.

 

İçerik

1 – Fikir Fikir nasıl bulunur, seçilir, geliştirilir. Bir fikrin senaryoya olan yolculuğu nasıl başlar.

2 – Tema ve hikaye Fikirlerin altyapılarını oluşturmak. Fikirleri hikayeye taşımak. Hikayelerin yazar için karşılıkları. Hikayenin yapı taşı olarak tema.

3 – Karakter Hikayenin itici gücü olarak karakter. Karakterlerin ihtiyaçları, çatışmaları, birbirleriyle olan ilişkileri, hikayenin içindeki yolculukları.

4 – Dramatik Kurgu Yaratıcı malzemenin bir kurgu çatısından bir araya gelmesi. İşin zanaatı, olmazsa olmazları, hileleri. Hikayenin parçaları, adımları, yapıtaşları.

5 – Sahne 1 Senaryonun temeli olan sahnenin yazılımı. Temel ilkeler.

6 – Sahne 2 Sahnelemenin püf noktaları. Diyalog. Aksiyon. Dönüm noktaları. Perspektif. Ve toplamda bir bütün iyi sahne.

Bu kurs için temel bir ders kitabı, Lew Hunter’s Screenwriting 434 da kullanılacak.

 

Katılım Bilgileri

Tarih: 5 Aralık 2015 – 9 Ocak 2016 Her Cumartesi / 11:00 Ücret ve Katılım: 1.500 TL / 15 Kişi Süre: 6 hafta (3 saatlik 6 ders) İletişim: 0212 265 33 37

Katılmak istediğiniz kurs programının ismini transfer açıklamasına ekleyerek kurs ücretini aşağıdaki banka hesabına yatırmanızı ve dekontu yaziodasisenaryo@gmail.com e-mail adresine Ad, Soyad, TC Kimlik numarası ve adres bilgileriniz ile birlikte göndermeniz kafi.

 

YAZI ODASI SENARYO YAPIM TİC. A.Ş. Garanti Bankası Şube No: 1130 Abdi İpekçi – Hesap No: 6299396 IBAN: TR86 0006 2001 1300 0006 2993 96

 



YORUMLAR




DİĞER HABERLER