Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Twitter'a bir hafiflik geldi! Twitter Lite!

Twitter diyor ki:

"Her gün dünya çapında milyonlarca kişi anlık olarak neler yaşandığını öğrenmek için Twitter’a giriyor. Ancak Twitter’ı kullanırken yavaş internet bağlantısı, pahalı veri kotaları ve mobil cihazlarda yeterli alan kalmaması gibi bazı engeller çıkabiliyor. GSMA’ya göre, 2016 sonu itibariyla akıllı telefon kullanımı 3.8 milyara kadar büyümüşken mobil bağlantılar 2G bağlantı hızında hayli yavaş çalışıyor.

Bugün ise; veri kullanımını en aza indiren, yavaş bağlantılarda hızlı yükleme yapabilen, güvenilir olmayan mobil bağlantılarda hızla düzelebilen ve cep telefonunuzda sadece 1 MB’lık yer kaplayan bir deneyim olan Twitter Lite’ı tanıtıyoruz.

Ayrıca uygulamada hız olarak da ayarlama yaparak uygulamanın %30’e varan oranda daha hızlı yüklenmesini ve Twitter’da daha hızlı navigasyon yapılmasını sağladık.
Twitter Lite; sizin timeline’ınız, tweetler, direkt mesajlar, trendler, profiller, bildirimler, resim/video yükleme dahil Twitter’daki tüm ana özellikleri içeriyor. Twitter’ı; Twitter Lite ile milyonlarca kişi için daha erişilebilir hale getiriyoruz. Ihtiyacınız olan sadece akıllı bir telefon veya tarayıcıya sahip bir tablet.

Bunlara ek olarak kullanılan mobil veri miktarını daha da azaltan bir “veri tasarruf modu” da getirdik. Bu moddayken, tam yükleme gerçekleştirmeden önce fotoğraf ve videoları önizleme şeklinde göreceksiniz. Böylelikle veri kullanımını %70 daha da azaltarak Twitter’ın mobil verinin daha fiyatlı olduğu alanlarda kullanılmasını sağladık.

Twitter Lite, Android cihazlardaki Google Chrome ve diğer günümüz tarayıcılarında ek özelliklere de sahip. Bundan böyle çok sayıda anlık bildirimler alacaksınız ve böylelikle gün içinde Twitter’da olanlar hakkında haberdar olacaksınız.

Geçici olarak bağlantınız kopsa da Twitter Lite size çevrimdışı destek de sağlayacak; böylece Twitter’ı kullanırken kesinti yaşamayacaksınız.

Twitter Lite’ı cihazınızın ana ekranına ekleyerek sadece tek bir tıkla Twitter’a girebilirsiniz.

Bugünden itibaren Twitter Lite’ı akıllı telefonunuz veya tabletinizden mobile.twitter.com adresine girerek edinebilirsiniz. Twitter Lite ile ilgili daha fazla bilgiye lite.twitter.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bu adresten, Twitter Lite’ı nasıl oluşturduğumuza dair daha derin bir bakış açısı edinebilirsiniz.

Twitter Lite; Asya Pasifik, Güney Amerika ve Afrika gibi gelişen pazarlarda yaşayanların Twitter’ı mobil cihazlarında ilk kez deneyimlemeleri bakımından önemli bir uygulamadır.
Bugün Hindistan’da 200 milyonun üzerinde üyeye sahip ülkenin en büyük telekom operatörlerinden olan Vodafone ile Twitter Lite’ı 2G müşterilerine tanıtması çerçevesinde işbirliğine gittik. Böylece yeni başlayan kriket sezonu sırasında kullanıcılar, Hindistan 1. Ligi’ndeki takımlar, oyuncular ve maçlarla ilgili anlık bildirimleri alabilecekler. 

Twitter Lite’ta dünyanın her tarafında heyecan yaratacak güncellemeler yapmak ve gelişmekte olan pazarlardaki işbirliklerini arttırarak günlük hayatta uygulamayı daha kullanışlı hale getirmek için çok çalışıyoruz. Dünyanın her neresinde olursanız olun, haber, spor, eğlence, siyaset ve sizin için önemli olan diğer birçok konuda anlık gelişmeleri takip etmeniz için Twitter’ı en doğru adres yapmak istiyoruz."

Blog linki: https://blog.twitter.com/2017/introducing-twitter-...

 

 

ETİKETLER : twitter lite , twitter , ekranella
YORUMLAR




DİĞER HABERLER