Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Türk -Arap ortak yapımı dizi Büyük Ev başlıyor!

 

Ramazan ayında TRT El Arabia ekranlarında yayınlanacak olan İlk Türk- Arap ortak yapımı dizi Büyük Ev'in Türkiye ile Arap dünyası arasında köprüler kurması bekleniyor.

Büyük Ev, Türk- Arap ilişkilerini yansıtan hikâyelerden oluşuyor, farklı kültürlerin birbirleriyle kaynaşmasıyla ortaya çıkan komik olayları işliyor.

Konumuz, Türkiye, Suudi Arabistan, Kuveyt, Fas, Mısır, Suriye ve Lübnan olmak üzere yedi farklı ülkeden gelen yedi ailenin, Türkiye’de yollarının kesişmesi ve birbirleriyle kaynaşması sonucu ortaya çıkan komik olaylar. Dizi, Bir Türk’ün WhatsApp aracılığıyla gönderdiği bir video mesajın, Arap dünyasında bir anda yayılmasıyla ortaya çıkan ilginç olaylar silsilesiyle başlıyor.

Arap dünyasının en önemli yapım şirketlerinden biri olan, 130’dan fazla televizyon projesine imza atan Sadaf Yapım, dizinin Arap ortak yapımcılığını üstleniyor. Sadaf Yapım’ın kurucusu ve projenin yapımcılığını üstlenen Hasan Asari aynı zamanda Arap dünyasının en ünlü komedyenlerinden biri olarak tanınıyor ve Büyük Ev dizisinde de rol alıyor.

Türkiye ve Arap dünyasından 120 kişilik bir ekiple çekilen dizi, 45'er dakikalık 30 bölümden oluşacak. Ramazan ayı boyunca iftar sonrası TRT El Arabia ekranlarından yayınlanacak dizide, Osmanlı’dan gelen köklerini arayan bir Suudi milyarderin hikâyesi de işleniyor.

TRT El Arabia yetkilileri; bu projenin Türk-Arap dünyasındaki dostane ilişkilerin, güçlenerek devam etmesinde bir omurga ve köprü görevi görmesini amaçladığını belirtti. Özellikle son yıllarda Türkiye'de ikamet eden Arap nüfusun artışı ve Arap ülkeleriyle gelişen ticari ilişkilerin bu projenin ortaya çıkma fikrini güçlendirdiğinin altı çizildi.

Çekimleri Antalya'da devam eden ‘Büyük Ev’ dizisinin, tüm Arap ülkelerinden yayınlanması ile 350 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. Dizi, bunun yanı sıra, TRT El Arabia’nın yayın yaptığı tüm Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinde de yayına girecek.

Türkiye'den; Bedir Yolucu, Ezgi Sümer, Serdal Genç, Esma Saib Efendi, Suudi Arabistan'dan; Hasen Asiri, Faysal el Umeri, Abdulaziz el Sikarin, Nur Huseyn, Kuveyt'den; Meryem Huseyn, Muna Huseyn, Ubeyr Khadar, Fas'dan; Faydam Elham Boaziz, Nesrin Katrub, İman el Garbi, Halime el Saidi, İbtisam Okadir, Abdurrahim el Gazvani, Suriye'den Dime Beya'a, Muhammed el Haci, Cirar Aga, Şadi Yusuf, Hela Siyasena, Betül Muhammed, Mısır'dan; Hamid Merzuk, Martina Adil, Melik Jamal Lubnan Rabi' Zain’in rol alacağı dizi, yedi farklı ülkeden ünlü oyuncuları bir araya getirdi.

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER