Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Tuba Büyüküstün'ün oynadığı 'Orman' 22. Altın Koza Film Festivali'nde!

14 – 20 Eylül 2015 tarihinde düzenlenecek 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

Kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel dallarında toplam 55 filmin yer alacağı yarışmada, her dalda en iyi film seçilen eser, 10.000 TL’lik ödülün sahibi olacak. Yarışmada toplam 40.000 TL ödül dağıtılacak.

Onur Saylak ve Doğu Yaşar Akal’ın yönetmenliğini yaptığı Orman (The Jungle) isimli film de Kurmaca Ulusal Film kategorisinde yarışacak. 15 dakikalık filmin başrollerinde Tuba Büyüküstün (Zeynep), Mustafa Uğurlu, Muhammet Uzuner (Dündar) ve Selim Bayraktar (Omar) yer alıyor. Müziklerini Uygur Yiğit’in yaptığı filmin yazar ekibinde edebiyat dünyasının başarılı kalemi Hakan Günday yer alıyor.

Filmin konusu şöyle: Hiçliğin ormanı megakent İstanbul’un göbeğinde Suriye’deki savaştan kaçan Omar ve kızı yaşam mücadelesi vermektedir. Dünyanın bütün acılarının ve zevklerinin yaşandığı bu şehirde, memleketinde bayındır memuru olan Omar adeta dilenci durumuna düşmüş, hayatını bir bilinmezlik üzerine inşa etmeye çalışmaktadır. Şehirde kızıyla birlikte dolaşıp insanlardan yardım dilenmektedir. Kendine bulduğu yegane iş şehrin başıboş hayvanlarını toplayıp petshop sahibi Fahri’ye satmaktır. Ancak Fahri bu sefer çok garip bir istekte bulunur Omar’dan; şehrin kıyısındaki ormandan yılan yakalamasını.

 

1 2 3 4 >
YORUMLAR




DİĞER HABERLER