Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
The Walt Disney Company, 2024'e kadar hedeflerini açıkladı

Disney+ için yılda 100'ün üstünde yeni yapım hedefi belirlediğini duyuran şirket, Disney, Pixar, Marvel Star Wars ve National Geographic için devasa bir içerik listesi açıkladı.

Şubat 2021'de Disney+'ın tamamen bütünleşik bir parçası olarak, kendi marka ikonu ve şirketin ünlü televizyon ve film stüdyolarından, içerik kataloğunu ikiye katlayacak çok çeşitli genel eğlence içerikleriyle seçili uluslararası pazarlarda Star faaliyete geçecek.

Latin Amerika'da genel eğlence içeriği ve canlı spor yayını ile Haziran 2021'de bağımsız yayın servisi Star+ faaliyete geçecek.

THE Walt Disney Company 2020 Yatırımcı Günü’nde, küresel yayın servislerini genişletme konusundaki iddialı yeni adımlarının yanı sıra, doğrudan tüketiciye sağladığı Disney+, Huluve ESPN+ hizmetlerinin geleceğine ilişkin yeni ayrıntıları aktardı; yeni kuracağı uluslararası genel eğlence içerikleri markası olan Star'ı ve tamamen yeni içeriklerden oluşan sıra dışı listesinin ön tanıtımını yaptı.

The Walt Disney Company CEO'su Bob Chapek ile İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Bob Igeryönetiminde sanal ortamda düzenlenen etkinlikte, şirketin içerik ve dağıtım ekibi yöneticilerinin sunumlarının yanı sıra, İcra Kurulu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Müdürü Christine McCarthy ve Yatırımcı İlişkileri Kıdemli Başkan Yardımcısı Lowell Singer'ın son mali gelişmelere ilişkin aktardığı bilgilere yer verildi.

Chapek, konuyla ilgili olarak: "Benzersiz yayın servisleri portföyümüz genelinde elde ettiğimiz müthiş başarı, dünya genelinde 137 milyonu aşkın abone ile doğrudan müşteriye hizmet öncelikli iş modelimizi hızlandırma konusundaki güvenimizi tazeledi. Muhteşem yaratıcı ekiplerimiz ve tüketicilerin talebi üzerine giderek artan yüksek kaliteli markalı eğlence koleksiyonumuzla, uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmek için son derece iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Yatırımcı Günü sunumunda şirket, doğrudan müşteriye sağladığı servisler portföyünün 2 Aralık itibariyle; 11,5 milyon ESPN+ abonesi, 38,8 milyon Hulu abonesi ve yayınlarına başladığı Kasım 2019'dan bu yana 86,8 milyon Disney+ abonesiyle dünya genelindeki toplam ücretli abone sayısının 137 milyonu geçtiğini duyurdu. Beklentileri büyük ölçüde geride bırakmasının ardından The Walt Disney Company, içerik üretimindeki kayda değer artış ile yayın servislerinin 2024 mali yılına kadar 300-350 milyon toplam aboneye ulaşmasını öngördüğünü açıkladı. Disney+ tek başına yılda 100'ü aşkın yapım piyasaya sürmeyi hedefliyor.

26 Mart 2021'den itibaren Disney+, ABD'de aylık 7,99 dolar veya yıllık 79,99 dolar abonelik ücretiyle sunulurken, Disney+, Hulu ve ESPN+ aboneliklerini içeren Disney Paketinin aylık abonelik ücreti 13,99 dolar olacak. Ayrıca, Comcast ile Comcast X1 set üstü kutularına ve Flex platformlarına 2020 ilkbaharında dâhil olan Hulu'ya ek olarak, 2021'in ilk çeyreğinde Disney+ ve ESPN+ deneyimi getirecek yeni bir anlaşmanın imzalandığı duyuruldu. Bunun yanında, Hulu müşterileri, 2021’in başından itibaren Hulu kullanıcı arayüzünden ESPN+ abonesi olup ESPN+ spor programlarına erişebilecek.

Yayın Servisinde Yeni Bir Uluslararası Star

Disney+ Hotstar'ın Hindistan ve Endonezya'da başarıyla hayata geçirilmesinin ardından Disney, seçili uluslararası pazarlarda Disney+ ile birlikte; Latin Amerika'da ise Star+ adıyla ayrı bir yayın servisi olarak sunulacak uluslararası genel eğlence içeriği markası Starmarkası hakkındaki yeni ayrıntıları duyurdu. Star markası, Disney Televisiyon Studios, FX, 20th Century Studios, 20th Television ve çok daha fazlası dâhil olmak üzere Disney'in yapım stüdyolarından binlerce saatlik televizyon ve sinema filminin yanı sıra, faaliyet gösterdiği bölgelerin yerel programlarına ev sahipliği yapacak.

Star, Avrupa ve dünya genelindeki diğer birçok pazarda, kendi marka levhası, yeni ve tanınmış genel eğlence dizileri, filmler, belgeseller ve Disney+ abonelerine sunulan içerik sayısını iki katına çıkaracak daha birçok içerikle Disney+'ın tamamen bütünleşik bir parçası olarak 23 Şubat 2021'de yayına girecek. Disney+ dünya genelinde güncellenerek, içerik derecelerine bağlı olarak belirli profiller için içerik erişimini kısıtlama ve profillerin yetişkin içeriğine erişimini PIN koduyla kilitleme gibi, ailelerin beklediği eğlence deneyimini mümkün kılan, gelişmiş ebeveyn denetimleri sunulacak. Disney+ Avrupa'da aylık 8,99 avro, yıllık 89,99 avro abonelik ücretiyle sunulurken, Star'ın yayına gireceği, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada'yı içeren diğer pazarlarda benzer bir fiyat düzenlemesi yapılacak. Dünya genelinde lansmanı devam edecek olan Disney+, Star ile 23 Şubat 2021'de Singapur ile başlayıp 2021'in ileriki tarihlerinde Doğu Avrupa, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore'de yayınlarına başlayacak.

Latin Amerika'da bölgenin canlı spor müsabakaları için şirket, bağımsız bir yayın servisi olarak Star+ kanalını faaliyete geçirecek. Star+, rakipsiz bir Star içerik koleksiyonu ve özgün yerel yapımların yanı sıra, ESPN'in üst düzey futbol ligleri, Grand Slam tenis turnuvaları ve çok daha fazlasını içeren çeşitli canlı spor yayınlarını bir araya getiriyor. Star+, yaklaşık 7,50 dolar (veya yerel eşdeğeri) aylık abonelik ücretiyle veya Disney+ hizmetini içeren cazip fiyatlı bir paket içerisinde yaklaşık 9,00 dolar (veya yerel eşdeğeri) aylık abonelik ücretiyle bağımsız bir hizmet olarak Haziran 2021'de yayına başlayacak.

Bu pazarlardaki uluslararası kampanyalar hakkında daha fazla bilgi için 2020 Yatırımcı Günü Bilgi Formu'nu inceleyin.

Dünyanın En İyi Hikâyeleri
Bugün düzenlenen Yatırımcı Günü etkinliğinde şirketin üst düzey içerik üreticilerinin vizyoner yaratıcı liderleri, Disney'in doğrudan tüketiciye yayın ekosistemine güç verecek yeni bir içerik listesi duyurdu. Disney+, önümüzdeki birkaç yılda yaklaşık 10 Star Wars serisi ve 10 Marvel serisinin yanı sıra, 15 Disney canlı çekim, Disney Animation ve Pixar dizisi, 15 Disney canlı çekim, Disney Animation ve Pixar uzun metrajlı filmlere ek olarak bağımsız yayın servisinden önce sinemada veya lineer programlı kanallarda yayınlanacak premium içerikleri piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca, Walt Disney Animation Stüdyoları yapımı "Raya and the Last Dragon" filminin, sinemalarda yayına gireceği 5 Mart 2021'de çoğu Disney+ pazarında Premier Access ile Disney+ üzerinden izlenebileceği duyuruldu. Filmin Premier Access fiyatı 29,99 dolar olacak. Disney Television Studios, FX ve 20th Century Studios'un gösterime girecek birçok özgün yapımı da Disney+ üzerinde Star Originals olarak vizyona girecek.

Bob Iger, konuyla ilgili olarak: "İnanılmaz büyüklükteki bu yeni özgün içerik listesi, izleyicilere piyasadaki tüm içeriklerden farklı sıra dışı eğlence deneyimleri sunmak için şirket genelindeki kaynaklardan ve muhteşem yaratıcılıktan faydalanma konusunda devam eden kararlılığımızı yansıtıyor. İkonik markamızın hikâye anlatımı konusundaki benzersiz kalitesi, sinema filmlerinden doğrudan tüketiciye servislerimize kadar tüm dağıtım platformlarında kendini göstermeye devam ediyor" dedi.

Bugünkü sunumda yer alan içerikler hakkında daha fazla bilgi için 2020 Yatırımcı Günü Program Bilgi Formu'nu inceleyin.

Sunumda öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

Disney Genel Eğlence Grubu İçerikleri

Disney+ için Disney Television Studios İçerikleri

Disney Television Studios, Disney yapımlarından esinlenerek hazırlanmış iki proje olan, Luke Evans ve Josh Gad'in başrollerini paylaştığı ve müziklerini Alan Menken'ın bestelediği "Beauty and the Beast (geçici ad)" ve Ron Moore ve Jon M. Chu klasiğinden uyarlanan "Swiss Family Robinson" ile Disney+ için yapım aşamasında olan yüksek profilli aile eğlence dizilerine genel bir bakış sundu. Stüdyo aynı zamanda, Rick Riordan'ın Disney Publishing Worldwide'dan çıkmış çok satan kitabından uyarlanan "Percy Jackson and the Olympians" üzerinde çalışıyor.

Ayrıca, 2021'de Disney+ üzerinden gösterime girecek dört adet canlı çekim dizi de şu sıralar Disney Television Studios'un yapım aşamasında. Bu diziler, “The Mighty Ducks: Game Changers,” “Big Shot,” “The Mysterious Benedict Society” ve “Turner & Hooch.”

National Geographic İçerikleri

National Geographic, "Limitless With Chris Hemsworth", Will Smith'in rol aldığı "Welcome to Earth (geçici ad)" ve Martin Luther King'i konu alacak Emmy ödüllü antoloji serisi "Genius"ın dördüncü sezonu gibi iddialı yapımları içeren Disney+ listesini açıkladı.

Stüdyo ayrıca, sinemada vizyona girdikten sonra Disney+'ta yayınlanacak "Cousteau" adlı yeni belgesel filmi ile “Secrets of the Whales,” “A Real Bug’s Life,” ve “America The Beautiful” belgesel dizilerini duyurdu.

 

Hulu ve Star İçerikleri

Kardashian-Jenner ailesi, 2021 yılının sonlarında ABD'de yalnızca Hulu ve dünya genelinde Star'da yayınlanmak üzere, çok yıllık bir sözleşme kapsamında yeni bir küresel içerik yaratıyor. Önümüzdeki yıl Hulu ve Star'da vizyona girecek diğer yüksek kaliteli diziler ise “Only Murders in the Building,” “The Dropout,” ve “Dopesick” olacak.

FX özgün yapımları “The Old Man,” “American Horror Stories,” “Platform,” “Reservation Dogs,” ve “Y: The Last Man” 2021'de ABD'de Hulu üzerinden ve çeşitli uluslararası pazarlarda Star üzerinden yayınlanacak.

 

Hulu 

Hulu'nun ödüllü popüler drama dizisi "The Handmaid's Tale", 4’üncü sezon galasından önce beşinci sezon için yenilenirken, Nicole Kidman'ın başrolünü üstlendiği ve baş yapımcılığını David E. Kelley ile paylaştığı "Nine Perfect Strangers" önümüzdeki yıl gösterime girecek.

 

FX

ABD'de Hulu'nun yanı sıra, FX üst kalite içerik markası, ödüllü yapımlar ve özgün içeriklerden oluşan koleksiyonunu dünya genelinde Star üzerinden yayınlayacak. FX, lineer programlı kanalı, Hulu platformunda FX ve ayrıca Star için "It's Always Sunny in Philadelphia" için dört sezonun daha çekimlerine başlayarak televizyon tarihindeki en uzun süreli canlı çekim sitcom rekorunu yerle bir etti. Grup, bilim kurgu - korku klasiği "Alien"ın ilk dizi uyarlaması üzerinde çalıştığını ve dünyanın en büyük ve en kalıcı rock 'n roll grubu The Rolling Stones'u konu alan "The Stones" dizisinin iki sezonu için yaptığı görüşmelerde ilerleme kaydettiğini duyurdu. FX ayrıca, James Clavell'ın, Japonya'nın feodal dönemlerinde geçen sevilen kahramanlık hikayesi “Shōgun”u yeniden yorumlayarak, en sürükleyici, sofistike ve yetişkin dizilerinden birine başlıyor.

 

Walt Disney Studios İçerikleri

Lucasfilm

Lucasfilm, çok sayıda heyecan verici Disney+ dizisi ve Star Wars galaksisini daha önce hiç olmadığı kadar genişletecek yeni uzun metrajlı filmler duyurdu. Bunlar arasında, "Obi-Wan Kenobi"nin başrollerini Ewan McGregor ile Darth Vader olarak geri dönen Hayden Christensen paylaşırken, Jon Favreau ve Dave Filoni'nin Mandalorian döneminde geçen iki dizisi "Rangers of the New Republic" ile popüler karakter Ahsoka Tano'yu konu alan "Ahsoka" öne çıkıyor.

Disney+ için duyurulan diğer yeni yapımlar ise “Andor,” “Star Wars: The Bad Batch,” “Star Wars: Visions,” “Lando,” “The Acolyte” ve “A Droid Story.” Stüdyo aynı zamanda, Warwick Davis'in başrolde olduğu yeni bir dizi ile "Willow"u yeniden yorumluyor.

Star Wars serisinin Aralık 2023'te gösterime girecek bir sonraki filmi "Rogue Squadron" olurken, filmi "Wonder Woman" serisinden Patty Jenkins yönetecek. Sinema filmi listesinin diğer yapımları ise James Mangold'un yönetmen koltuğunda oturduğu "Indiana Jones" serisi, Taika Waititi'nin yazarlığını/yönetmeliğini üstlendiği bir Star Wars filmi ve Tomi Adeyemi'nin New York Times çok satanlar listesindeki romanından uyarlanan "Children of Blood & Bone".

 

Walt Disney Studios Sinema Yapımları

Walt Disney Studios, Disney+ için yıldızlarla bezeli bir özgün film listesi açıklarken, "Hocus Pocus 2" ile başrolde Zac Efron'ın olduğu "Three Men and a Baby", Kenya Barris ve Gabrille Union'ın rol alacağı "Chapter by the Dozen" ve Whoopi Goldberg'ün başrolünü ve Tyler Perry ile yapımcılığını üstlendiği yeni bir "Sister Act" çekeceğini doğruladı.

Diğer Disney+ projeleri ise John Mulaney ve Andy Samberg'ün başrollerini paylaştığı bir canlı çekim - animasyon karma filmi "Chip ‘N Dale: Rescue Rangers", Robert Zemeckis'in yönettiği ve Tom Hanks'in başrolünde olduğu "Pinocchio", Captain Hook rolünde Jude Law'u ve Tinker Bell rolünde Yara Shahidi'yi izleyeceğimiz "Peter Pan & Wendy" ve Amy Adams'ın Giselle olarak geri döndüğü "Disenchanted" olarak açıklandı. Disney+ için hazırlanan yeni canlı çekim biyografik filmler arasında, NBA yıldızı Giannis Antetokounmpo'nun hayatını konu alan "Greek Freak" ve Keanon Lowe ve Chris Paul hakkında projeler bulunuyor. Grup ayrıca, 20th Century Studios'un popüler yapımları "Diary of a Wimpy Kind", Simon Pegg'in rol aldığı "The Ice Age Adventures of Buck Wild" ile "Night at the Museum"un yeni animasyon versiyonlarını hazırlıyor.

Stüdyonun açıkladığı sinema filmleri listesinde ise “Jungle Cruise”; “Cruella”; “The Lion King” ön filmi ve “The Little Mermaid” yer alıyor.

 

Walt Disney Animation Stüdyoları

Bugün çeşitli yapımlarını duyuran Walt Disney Animation Stüdyoları, Emmy®, GRAMMY® ve Tony Award® sahibi besteci Lin-Manuel Miranda'nın yeni şarkılarına yer verilen uzun metrajlı film "Encanto"yu özellikle vurgulayarak, filmin Kasım 2021'de sinemalarda olacağını duyurdu. Stüdyo ayrıca, “Raya and the Last Dragon” filminin Disney+ Premier Access ve sinema salonlarında eş zamanlı olarak Mart 2021'de vizyona gireceğini duyurdu.

Bunun yanında, WDAS imzalı ilk animasyon dizileri olarak Disney+ için “Baymax,” “Zootopia+,” “Tiana” ve “Moana, The Series” dizilerinin yanı sıra, Afrika genelinde faaliyet gösteren çizgi roman ve eğlence şirketi Kugali ortaklığıyla hazırlanacak “Iwájú” gibi yapımlar duyuruldu.

 

Pixar Animation Stüdyoları

Pixar Animation Stüdyoları, Disney+ için hazırladığı özgün dizileri ve sinema filmlerini tanıttı. Bunlar arasında, Pixar'ın 2023 sonbaharında yalnızca Disney+ için vizyona girecek ilk uzun soluklu animasyon dizisi "Win or Lose" ve Academy Award® sahibi yönetmen Domee Shi'nin "Turning Red" filmi ve oyuncağa ilham veren kahramanın öyküsünün anlatıldığı "Lightyear" olmak üzere sinemalarda gösterime girecek iki yeni film yer alıyor. Kahramanı, en ünlü Space Ranger olma yolculuğunda Chris Evans seslendirecek. Önümüzdeki yaz sinemalarda gösterime girecek diğer bir özgün sinema filmi de "Luca".

Inside Pixar,” “Pixar Popcorn,” “Dug Days,” ve “Cars” gibi yeni Disney+ dizilerinin yanı sıra, Disney+ üzerinde 25 Aralık 2020'de gösterime girecek uzun metrajlı “Soul” ve kısa film “Burrow” hakkında da yeni bilgilere yer verildi.

 

Marvel Stüdyoları

Marvel Sinematik Evreni’nin genişletilmesine ve geleceğine ilişkin planlarını açıklayan Marvel Stüdyoları, Disney+ ve sinema salonları için yeni yapımları hakkında bilgi verdi. Düzinelerce yeni proje arasından, Disney+ için başrolünü Samuel L. Jackson'ın üstlendiği "Secret Invasion", Domiqiue Thorne'un dahi bir mucidi canlandırdığı "Ironheart" ve Tony Stark'ın en büyük korkusuyla yüzleşen War Machine kod adlı James Rhodes rolünde Don Cheadle'ı izleyeceğimiz "Armor Wars" olmak üzere üç yeni dizi duyuruldu.

Bunların yanında öne çıkan Disney+ yapımlarından bazıları, "WandaVision", "The Falcon and The Winter Soldier" ve "Loki"; animasyon diziler "What If...?" ve "Ms. Marvel"; Jeremy Renner'a Hailee Steinfeld'in katıldığı "Hawkeye"; başrolde Tatiana Maslany'ye Mark Ruffalo ve Tim Roth'un eşlik ettiği "She-Hulk", "Moon Knight", "Guardians of the Galaxy Holiday Special" ve herkesin en sevdiği yavru ağacın rol aldığı "I Am Groot".

Açıklanan yeni sinema filmleri arasında ise, "Ant-Man" serisinin üçüncü filmi "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" ve Marvel'ın en ikonik ailesinin öyküsünü anlatan "Fantastic Four" yer alıyor. Marvel Stüdyoları’nın yeni sinema filmleri ise “Black Widow,” “Shang Chi and The Legend of The Ten Rings,” “Eternals,” “Doctor Strange In The Multiverse of Madness,” “Thor: Love and Thunder,” “Black Panther 2,” “Blade,” “Captain Marvel 2” ve “Guardians of the Galaxy Vol. 3.”

 

ESPN ve Spor İçerikleri

Southeastern Conference (SEC) ile 10 yıllık yeni bir sözleşme imzalayan ESPN, ortaklığını büyüterek en çok izlenen TV paketinde 2024 yılından itibaren kolej futboluna yer verecek. Ayrıca sözleşme kapsamında, 2021 futbol sezonundan başlamak üzere sözleşmenin süresi boyunca seçili SEC futbol karşılaşmaları ESPN+ üzerinden izlenebilecek.

ABD'de 11,5 milyonu aşkın aboneye ulaşan ESPN+, önümüzdeki aylarda çeşitli yeni özgün diziler ve stüdyo programları yayınlamaya başlayacak. Şu anda ESPN+'ta ikinci sezonunda olan Emmy adayı "Peyton's Places" dizisinin üçüncü sezonu başlayacak (Sonbahar 2021) ve program, Abby Wambach (futbol), Ronda Rousey (dövüş sporları), David Ortiz (beysbol) ve Peyton'ın kardeşi Eli Manning (kolej futbolu) gibi, sporun en ilgi çekici isimlerinden bazılarının başrolde olduğu diğer versiyonlarda farklı sporları da kapsayacak. Kendine özgü kişilik Stephen A. Smith'in bilgi ve görüşleriyle ekrana geleceği "Stephen A's World" de ocak ayında ESPN+'ta yayınlanmaya başlayacak. ESPN+ servisine gelen ve izleyicilerin merakla beklediği "Man in the Arena: Tom Brady", Tom Brady'nin dokuz Super Bowl'unun her birine giden yolculuğunun daha görülmemiş birinci ağızdan öyküleri üzerine kurulu bir belgesel dizisi. Bunun yanında, SportsNation'ın yeniden yorumlanmış bir versiyonu, ocaktan itibaren hafta içi her sabah yalnızca ESPN+'ta yeniden izleyicilerle buluşacak.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER