Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
The Good Wife’ın seks ve erkek problemi

Oray Eğin ve Yiğit Karaahmet, Ekranella için ara ara yaptıkları The Good Wife sohbetlerine devam ediyorlar. Bu hafta gündemlerinde Eli Gold’un heteroseksüellikle imtihanı, Alicia’nın yeni çantacısı ve Cary Agos’un cinsel hayatı var.

Yiğit Karaahmet: Geçen haftaki bölümde Eli Gold’un öpüşme sahnesi için ne düşünüyorsun? Eli’ı diziye yeni katılan Vanessa Williams’ın canlandırdığı Courtney Paige karakteriyle öpüştürdüler. Rezalet. O sahnenin çekiminde biraz can acıtıcı bir taraf yok muydu? Sanki tersine gay gibi. Hani Türk dizilerinde aktörlerin gay karakteri oynaması ya da oynamaması bir mevzudur ya, sanki Eli’ın öpüşmesi de böyle bir sahne gibi sunuldu. Açık eşcinsel Alan Cummings’in öpüşmesini ben böyle yorumladım. Üstelik öpüştürüldüğü karakter de Vanessa Williams. Bir önceki dizisi Ugly Betty’de canlandırdığı über kötü dergi sahibesi Wilhelmina Slater karakteriyle bir gay ikonu olmuştu. Ben bunun altında bir art niyet arıyorum. Bir gay ikonuyla açık bir gay’i öpüştürmek beni çok rahatsız etti. Ayrıca hangimiz Eli’ın heteroseksüel olduğuna inanıyoruz ki, çocuk mu kandırıyorlar?

Oray Eğin: Alan Cummings ısrarla kendisinin yüzde yüz gay olduğunu açıklamıyor biliyorsun değil mi? Grafikçi kocası var ve New York’ta beraber yaşıyorlar ama sorulduğunda biseksüel diyor. Açıklaması da ‘her an her şey olabilir’miş. Kimsenin cinselliği için bir şey diyemem, herkes kendisini tanımlamakta özgür ama o sahne beni de bir Ferzan Özpetek filmi kadar rahatsız etti. Ferzan Özpetek’in ilk dönem filmlerinde eşcinsellik hep ‘geçici’ ya da ‘iyileştirilebilir’ bir şey olarak sunuluyordu. Adam evli ama hamama girince Mehmet Günsür tarafından terletiliyor. Ya da adam eşcinsel ama dolaptaki kolisinin karısıyla tanışıp bir anda ondan etkileniyor tabii. Böyle şeyler neden bizim başımıza gelmiyor anlamıyorum. Benzer bir şey Empire’da da oldu. Ailenin eşcinsel oğlu Jamal; hani lubunya olduğu için defalarca çöp tenekelerine atılan o Jamal düet yaptığı bir kadınla öpüşüp gece de işi pişirdi. Şimdi bu aşk üzerine ilerleyecek yeni sezon, baba da çok mutlu, yaşasın seni tedavi etti diye! Yuh artık, dizinin yapımcısı Lee Daniels açık eşcinsel ve Jamal bir anlamda onun proxy’siydi. Ama rating’ler düşmeye başlayınca bazıları eşcinsel hikayelerinin çokluğuna bağladı. Acaba bu rating kaygısı yüzünden mi diziler bu saçma yollara sapıyor anlamadım.

YK: Tamam da böyle şeylerin batı medeniyetlerinde olmasını çok tuhaf karşılıyorum ben. Böyle sorunlar Ortadoğu’da olur. Ay çok mu eşcinsel oldu, ay olmadı mı problemleri buralarda bir mevzu. Biri eşcinselse eşcinseldir artık bunun tartışılacak tarafı mı kalmış? Ayrıca Alan Cummings de bizi yemesin yani. Kimin ne olduğu gayet ortada. Ama hadi biraz medeni olalım tıpkı senin dediğin gibi “Kimsenin cinselliğine bir şey diyemeyiz, herkes kendisini tanımlamakta özgür…” :)

OE: Dizinin yaratıcısı Kingler’in eşcinsellikle bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Bir tane eşcinsel karakter girmedi daha The Good Wife’a. Kalinda için en fazla ‘deneysel’ denebilir, hiçbir zaman kendisini tam olarak tanımlamadı. Cary’ye bir erkek sarkacaktı onu çok tuhaf bir şekilde işlediler. Sarkan adam da “Ben gay değilim ama bir anda böyle bir şey yaptım,” dedi. Bir de David Lee var tabii. Ya düpedüz eşcinsel David Lee; Türkiye’ye adapte etsek Ali Poyrazoğlu’ndan başkasını düşünmem bu rolde. Onun cinsel kimliği de sadece izleyiciler arasında konuşuluyordu. Sonunda iki bölümde değinildi. Birinde Lee “Arkamdan konuştuklarınızı duyuyorum ama bir kadınla çıkıyorum bu aralar,” diye açıklama yaptı. Bir tanesinde de Diane, hiç kendisine uymayan bir şekilde, “Ofiste herkes herkesin arkasından konuşuyor, David Lee hakkında da o konuyla ilgili konuşuyoruz,” diye ima etti en çok.

YK: Çok haklıydı. David Lee gibi bence Eli hakkında da konuşmalıyız. Özellikle de tavrı hakkında.  Son bölümde biraz haddini aşmadı mı? Alicia’yı sorguya çekmesi, ahlak dersleri vermeye kalkması, iş öğretmesi çok haddini aşıyor. Ama Alicia “Tamam eğer Jason’la yatarsak kimseye söylemem, gizli tutarım,” diyerek cevabını çok güzel verdi. Bonus kafalı asistanını (ki o asistan da yeni bir karakter olarak sunuluyor sürekli) Alicia’ya yamaması çok saçma değil mi? Ayol Eli sen kim, ne köpeksin de Alicia’ya hesap soruyorsun? Kadının kukusunun bekçisi misin? Tabelasını sen mi tutuyorsun? Üstelik o Alicia, Will’i öğle yemeklerinde yarım saatlik aralarda otele atıp yiyordu, seni mi dinler?

OE: Eli’ın özel hayatını bir yana bırak ama bence işini çok iyi yapıyor ve belli ki kafasında Alicia’yı başkan adaylığına hazırlamak var. Peter’a en büyük gol bu olacak. Zaten elindeki belgeleri de bu yönde kullanacak bence ileride. Alicia’nın başkanlığı harika olmaz mı? Hillary Clinton bakanken asistanlarından haftada bir saat diziyi izlemek için ona zaman bırakmalarını istemiş; e-mail’lerinde var. Başkan Clinton, kopyası da ekranda Alicia. Tabii ki bu kadar büyüyünce hedefler Alicia’nın uyarılması da normal. Bence çok da yanlış bir şey demedi Eli. Ne yaparsan yap ama insanların ortasında yapma dedi. Ama Alicia da duramıyor işte. Sonunda dediğimiz kıvama geldi. Jason’ı gördü mü eli ayağı boşalıyor, neye uğradığını şaşırıyor, kontrolü kaybediyor.

                                                                 Yazı ikinci sayfada devam ediyor.

1 2
Oray Eğin - Yiğit Karaahmet
07/12/2015 10:57
YORUMLAR




DİĞER HABERLER