Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Survivor’da şimdi keyifler yerinde

Orijinal Gönüllüler Hilmi Cem, Damla ve Murat Ceylan Gönüllü takımına geçtiğinden beri Survivor 2018 bambaşka bir hal aldı. Bazı yarışmacılar yaz kampına gelmiş gibiyken, bazıları Ünlüler ekibinin yanında eziklenirken, bazıları da sadece huyu kötü olduğu için sorun çıkartırken bu hafta sonu izlediğimiz bölümler bence sezonun en heyecanlı bölümleriydi. Galiba esas şimdi taşlar yerine oturdu. Ve üzgünüm Hilmi Cem sen kendine bir yer bulamadın.

Turbo is back?

Turabi’nin bu sezon çok tontiş, tatlı olduğunu söylemiştim. Bu hafta sonu Anıl Berk’e oyun sırasında mobbing yapması, ortalığa küfürler sallamasıyla onun da kendisini tutamadığını gördük. Eskisi kadar çiğ değildi ama yine de işte Turabi, Turabi. Acun da böyle insanları çok iyi tanıdığı için yok Anıl mı Turabi’yi itti, yok Turabi mi Anıl’ı gibi kararsızlıklara hiç düşmedi şükür. Arkadaşlarını desteklemek için bench’te Gönüllüler’in tarafını işgal eden ve kural dışı davranışlar yapan Turabi beş oyunda yer almayacak. Şimdi şöyle bir durum var. Turabi zaten oynamıyor ne zamandır? Öyle haminneler gibi bench’ten taktik veriyor. Ve biraz da komik görünüyor. Ama Ünlüler takımında başka bir beyin de yok. Bunu Ada Konseyi’nde de gördük. Dokunulmazlığı olan Mustafa Kemal, oylama ile çıkan Elif’in yanına Yiğit’i çıkarınca Turabi “Beni yaz ben hatalıyım,” falan dedi ya, onlar hatalı olduğu için değil. Ünlülerin kafası pek çalışmıyor. Uzun vadede düşünemiyorlar. Konseye çıkınca günü kurtarmaya çalışıyorlar. Zaten Gönüllüler’den Murat, Birsen Abla ve Yağmur potada. Sen en zayıf adayların Yiğit ve Elif’i yazarsan eğer onların işini kolaylaştırırsın. Survivor’da her zaman Gönüllüler’in en kötüleri Ünlülerin en kötülerinden daha iyi oylama sonucu getirir. Bu Ünlüler kafaları çalışmadığı için kendilerini potaya soktular. Halbuki uy Turabi’nin aklına, koy Adem ile Turabi’yi elemeye, Gönüllüler’den elensin. Bir tek Turabi’nin aklına geldi gerçekten. Hilmi Cem ile Turabi, Duygu’yu nasıl elemişti hatırlar mısınız? Neyse aman duyarlar ederler de işlerine yarar. Ben Gönüllüler’i tuttuğum için memnunum bu konuda.

Ünlülerin ahlak yapısı

Turabi’yi Anıl’a yaptığı hareketlerden ötürü kınasam da orada işe yarayan tek kişi olduğunu kabul etmeliyim. Başarısızlar demiyorum, bir karakter olarak çekicilikten bahsediyorum. Bütün Survivor tarihinin en çıkarına göre hareket eden, en delikanlılık başlığı altında işine geldiği gibi davranan tayfası, hep eski futbolculardan oluşan yarışmacılar. Futbol sporunun DNA’sı gereği olduğunu düşünüyorum. Ümit Karan da bu ritüeli bozmuyor aynı şu körebeli, çıngıraklı yılanlı oyunda rakibine abanarak kazanmasını engellediği gibi “adamlık” kisvesi altında sinsiliğini konuşturuyor. Gönüllüler’den sesi çıkan bir kadın oyuncu olan Yağmur’a tavrından nasıl bir korkunçluk abidesi olduğu belli. Sürekli kıza “bi saygılı konuş” falan. Abi sen kimsin ya? Sana ne? Bir kadının sesinin çıkmasına tahammül edemiyorsun çünkü. Bu tarz bir adamın yanına bir de Survivor tarihindeki en kötü kadın yarışmacı gelince bu seneki Ünlüler iyice korkunç bir yer oluyor. Bahsettiğim kişi Sema. Performans olarak değil, yapı olarak asla gerçek bir kadın yarışmacı olamaması ve hep Ümit Karan gibi erkeklerin yancısı olarak korunaklı bir şekilde gösterdiği yüksek performans pek benim umrumda değil. Yiğit üzerine konuşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Mustafa Kemal’i sanki ortaokuldaymışız gibi dışlamaları zaten çok komikken bir de Yiğit’ten bahsedemem. Adem’i seviyorum, bilen bilir. O asla Ümit Karan, İlhan Mansız, Ahmet Dursun tayfasından değil. Ya da Atakan ile Turabi gibi özgün ama toplulukları peşinden sürükleyebilecek biri değil. Atlatamadığı bir üzüntüsü, hayal kırıklığı, ezikliği var onun. Bu yüzden ötekileşiyor ve sempatikleşiyor. Ama bu onun da çok sinsi olduğu gerçeğini değiştirmez. Turabi’nin Anıl olayı yüzünden diskalifiye olmasını hevesle beklediğine eminim. Bir de şu çıngıraklı oyunda Murat’ın taktikleriyle dalga geçmeseydi ve onu “Erkeğiz biz ay şuram şey oldu, buram böyle oldu diyip durma,” demeseydi iyi olacaktı. Merve’yi Sahra’nın intikamını alma niyetiyle ve bunu böyle yaptığını kabul ederek Elif’i yazdığı için tebrik ediyor ve Ünlüler’in en gıcık insanı Elif’e gelmek istiyorum. Gerçekten Nagihan’ın dediği gibi “Elif sen kimsin?” Ogeday tayfası yüzünden zamanında dışlanan Elif’i hiçbirimiz hatırlamıyorduk. Bazı insanlara haksızlık yapılmaz. Haksızlık gibi görünse de o kişilere fazla yer verdiğinde seni pişman ederler. Elif de bunlardan birisi. Ogeday döneminde ona fazla alan tanınmamasının bir sebebi varmış. Şimdi Turabi sayesinde bir yer elde edince kendini bir şey sanmaya başladı. Her lafın içinde. Bir şey mi konuşuluyor, Elif’in hemen bir yorumu var. Tabii ki Elif’e smack down’u Nagihan yapacaktı. İçimin yağlarının nasıl eridiğini anlatamam ama ona sonra geleceğim.

Esas çocuk

Anıl Berk; Hilmi Cem, Serkay, Ogeday serisini devam ettirmek için adada, bunu hepimiz biliyoruz. Dışarıdaki insanların da Anıl’ı sevdiği çok açık. Bunu görmemek imkansız. Anıl açık konuşayım benim bir tanem. Atakan’dan sonra hiçbir Survivor yarışmacısı için kalbim böyle çarpmamıştı. Ama değişen dünya düzeninde o da konumunun klişe yönlerini yerine getiremiyor. Mesela Turabi yanına gelip buna mobbing yaparkenki sakinliği efendiğilinden geliyor tabii ki ama bir lider olmak için gerekli ateşe sahip olmadığını kanıtlıyor. Biraz tetiklemen lazım kendini Anılcım. Bir ara bütün arkadaşlarını gömerkenki tarzında değil ama daha “delikanlı” olmalısın. Mesela sevgi böceğim şu dünkü körebe çıngırağı oyununda hemen finali Murat’a teslim etti. İyi ki de etti bunda bir sıkıntı yok ama bizim eski Hilmi Cem’ler Serkay’lar böyle miydi? Anıl’ı çok seviyorum, adaya gidip dertlerini dinlemek istiyorum, bu seneki esas çocuğumuzun kişilik olarak fazla iyi olduğunu düşünüyorum. Belki de Hilmi Cem var diye çekiniyor bilmiyorum ama buna da gerek olduğunu sanmıyorum.

O eski halinden eser yok şimdi

Orijinal Gönüllüler Hilmi Cem, Damla ve Murat Ceylan, Gönüllüler’e geçtiğinden beri takımın performansı çok iyi biliyorsunuz. Ama yine de bana bazı sorunlar var gibi geliyor. Sözüm bu hafta sonu da görüldüğü üzere Murat Ceylan’a değil. Ondan yanında Hilmi Cem yokken hiçbir duygu alamıyorum. Bence kendisi bir robot. Ama Gönüllüler takımı ile iyi bağ kurduğunu görmemek imkansız. Peki Hilmi Cem ile Damla? Hilmi Cem kendini vererek yarışmıyor. Parkurda Ümit Karan’dan bile geride kalıyor bazen. Nerede o Speedy Gonzales Hilmi Cem? Ada Konseyleri’nde bile Acun sözünü bitirsin de gideyim der gibi. Hemen kalkıp gidiverecek bir hali var. Hiç kendini vermiyorsun Hilmi hiç. Damla da aynı şekilde. Nagihan’ın olayında zaten Ünlüleri tutması çok saçmaydı. Ne olursa olsun senin takımın onlar. Sanırım Hilmi Cem ve Damla Ünlüler’de olmayı çok sevmişlerdi. Orada arkadaşlıklar kurmuşlardı. Şimdi Gönüllüler’de olmayı yediremiyor gibiler. Sanki seçmen şapka Gryffindor’dan Hufflepuff’a almış gibi davranıyorlar. Üzgünüm ama Gryffindor her zaman Gönüllüler’dir. Birleşme partisini bekleyip heveslenmesinler kankilere kavuşacağız diye. Sonuçta okul gezisi değil bu, Survivor!

Slytherinciler buraya!

Her ne kadar Gönüllüler takımında olsalar da bu sezonun Slytherincileri çok eğlenceli değiller mi? Hakan Hatipoğlu’nu eskiden tutmazdım. Ama Survivor 2018’de kendisini sevdiğimi itiraf etmeliyim. Favorim değil ama onun o yılan aklı Ünlüler takımına iyi haddini bildiriyor çok hoşuma gidiyor. Bir de kendini yancı bulmuş, Yağmur. Dün akşamki oyuncu Hakan’ın “öhö” diye öksürmesi ve Yağmur’un ona göre ne yapacağını anlaması harika bir hile deği miydi? Gerçi ortaya çıktı ve sayıyı Ünlüler’e verdi ama Acun, olsun bence çok eğlenceli bir hinlikti. Hak yenmesinden bahsetmiyorum, belki de ortaya çıktığı için eğleniyorum bu kadar. Hakan ile Yağmur eski sezonların Turabi-Sahra, Semih-Gizem Kerimoğlu’su. Umarım Yağmur gitmez. Ya da Birsen Abla ya da Murat Ceylan.

Nagi the queen!

Hilmi Cem ve Murat Ceylan’ın ilk Survivor’ında kaotik kötülerden Duygu’nun Hilmi Cem ve Murat’ı 14 dakika boyunca lafla çıldırttığı bir an da vardı. Survivor efsaneleri arasına girer kesinlikle. İşte o günden sonra aynı ayarda bir kötülük karşımıza çıkmamıştı. Daha kötüsü olmuştur ama aynı histe bir şey yoktu. Dün akşam Nagihan’ın parmağının sakatlığı üzerine yorum yapan, yenilen Ünlülere çıkıştığı anlar harikaydı. Özellikle her lafın içinde olan Elif’e haddini bildirirken çok gaza geldim söylemeliyim. “Elif sen kimsin?”, “Yolcusun, haydieeeeee”, “Potadasın kızım seni yazacaklar”, “Haydieeee siz isim yazmaya akşama konseyiniz var,” gibi sözlerle Elif’e yürüyen Nagihan, kendini zeki sanan, adada oyunları ile ön plana çıkmaya çalışan Elif’e dünyanın kaç bucak olduğunu kesinlikle gösterdi. Yok Turabi anlaştığı ama aslında o Turabi olduğu için anlaşamadığı kişiymiş falan. Ne deli cümleler bunlar, ne kafa yormalar? Üzgünüm Elif gerçekle karşılaştın işte. Gerçekten Nagihan’ın dediği gibi, sen kimsin de kimi karşına alıyorsun? Nagihan’ın durdurulamaz, belden aşağı vuran, yırtıcı haline denk geldin. Bir sonrakinde kendine bu kadar güvenmezsin umarım, tabii bu akşam elenmezsen. Ve Nagihan bunu söyleyeceğimi tahmin etmezdim çünkü seni tutmuyordum ilk Survivor’ında. Ama yine de bir karakter olarak bayılıyordum sana. Çünkü komik bir kötüydün. Özlemişiz parkurun kraliçesini daha çok kavga istiyoruz.

 

BAĞLAN KESKİN

YORUMLAR




DİĞER HABERLER