Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Survivor: Adam görünen madam

Survivor’da ilk ada konseyi öncesi ortalık fena karıştı, Avatar Atakan’la Tuğba Özay dev birbirine girdi. Tuğba Özay, Atakan’ın söylediği iddia edilen ‘yavşak’ kelimesiyle komple delirdi, Atakan’ın üstüne yürüdü, Atakan “Önce o eli bir indir,” dedi, sonra “Ben bayana şiddete karşıyım, ben kendimden güçsüz herkese şiddete karşıyım,” dedi. Bu cümleden, kendimizle aynı güçteki insanlara şiddet uygulamamızın normal olduğu sonucunu çıkartmayacak kadar iyi niyetli insanlarız neyse ki. Yalnız şiddet hassas noktamız, saat başı kadın cinayeti duyduğumuz memleketimizde kadına şiddet en hassas noktamız. Kadına şiddet uygulamamayı bir övünme vesilesi olarak görmek bile aslında doğruya ne kadar uzakta durduğumuzu gösteriyor, benim şahsen canımı acıtıyor. Kadına şiddet uygulayamazsın ve bu sadece normal olandır, bununla övünemezsin. Erkeğe, kendinden güçsüze, kendinden güçlüye, kediye, köpeğe, hiçbir canlıya şiddet uygulayamazsın ve bu sadece normal olandır, bununla övünemezsin. Atakan yaptı diye demiyorum elbette, şiddet deyince genel celallendim.

Tuğba Özay - Avatar Atakan kavgası ile ilgili asıl değinmek istediğim ve beni üzen nokta, kavga sırasında Tuğba Özay’ın aniden erkekleşen halleri oldu. Ülkemiz sınırlarında, kendimizi korumak, kendimizi haklı çıkarmak, narin bir insan olmadığımızı göstermek, bir nevi hayatta kalmak için her kadın zaman zaman bunu yaşamak zorunda kalıyor maalesef. Tuğba Hanım’ın çok sevdiği benzetme olan ‘madamlar konuşurken adamlar geride durur’ cümlesindeki kötülenen taraf olan madam aman da biz olmayalım diye sürekli bir çaba içinde olmamız gerekebiliyor. Kendisinin Adam Görünen Madamlar diye bir şarkısı da var misal, hemen sözlerine az biraz göz atalım:

Vay seni adam görünen madam

Mutlu bir yuva hayalini kuran

Gözyaşlarıyla sevdasını haykıran

Beynimi yüreğimi bulandıran

Biz neden kadın olmanın ayıbını nerelere koyacağımızı bilemezmiş gibi bir hal içindeyiz her zaman? Biz neden illa ‘delikanlı’ olduğumuz ispat peşindeyiz? Kadının kadının kurdu olduğuna bu inancımız neden? ‘Benim kadından çok erkek arkadaşım var’ mesela, neden kadınlar arasında çaktırmadan bir övünme cümlesi? Neden aklımıza, gücümüze, pazumuza, kafamıza ilk başta biz güvenmiyoruz da, en ünlümüz bile kendini bu hallere sokuyor? Bir zamanların en meşhur ve gencecik kadın oyuncularından biri, neden “Setlere dönmem elbette, kocama sormama bile gerek yok, istemeyeceğini biliyorum,” deyip bununla bir de neden övünebiliyor?

Canım Yılmaz Morgül’ün dediği gibi, bu tip insanları saygımla tedavi etmek isterim, en güzel bir tedavi yöntemi. İlk hafta Ünlüler’den Yağmur elendi, birinci Atakan oldu. Yılmaz Bey dördüncü olmuş, bence gittikçe yükselir. İzleyelim, görelim.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER