Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
'Suriyeli Aşk Hikâyesi' ve 'Rus Ağaçkakanı'nın kahramanları !f İstanbul'da!

!f İSTANBUL’DA BUGÜN – 24 ŞUBAT 2016

DÖNÜŞÜMÜN EŞİĞİNDE Ali Kemal Çınar’ın sakin bir hayat süren Ali Kemal ve Berfin adlı bir çiftin, günün birinde kendilerini cinsiyet değişiminin tuhaf bir gerçeklik kazandığı bir dünyanın içinde bulmalarını anlattığı, seyirciyi cinsiyet teorileri ve geleneklerle oynayan büyülü bir eğlenceye davet eden Hidden/Gizli, saat 11:00’de Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te. Gösterime filmin yönetmeni de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

BELGESELLERE FON DERSİ! 2014’ün en iyi filmlerinden biri sayılan Joshua Oppenheimer’ın yönettiği The Act of Killing ve Sundance’te Jüri Ödülü alan Dror Shaul filmi Sweet Mud gibi belgesellerin yapımcısı ya da ortak yapımcısı olarak tanıdığımız Philippa Kowarsky, Melis Behlil’in moderatörlüğünde “Belgeseller için fonlama: Nasıl başlamalı?” başlıklı bir sohbete katılıyor. Belgesel yapımcılığı ve fonlaması hakkında strateji oluşturmak ve uygulamakla ilgili, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’daki fon olasılıklarıyla ilgili bir ilk ders gibi görülebilecek bu sohbet, 13:30’da DEPO’da!

KIRIK DÖKÜK BİR DÜNYA Miguel Llansó’nun kıyamet sonrası dünyanın alıştığımız karanlık hayaline pop kültür ikonlarıyla yepyeni bir renk getirdiği, Etiyopya’nın ilk bilimkurgusu da sayılan Crumbs/Kırıntılar, saat 13:00’te Beyoğlu Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Miguel Llansó da katılacak ve soruları cevaplandıracak.

BELGESELİN ÜSTADI İSTANBUL’DA Adam Curtis 1990’lardan itibaren BBC’nin arşivlerini kullanarak yaptığı belgesel serileriyle hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin dikkatini çekti. İşleriyle sadece televizyon ve medya için değil, günümüz belgesel dünyası için de en ilham verici yönetmenlerden biri olan Curtis, festivalin özel konuğu olarak yıllardır üzerinde çalıştığı iktidar ve siyaset ilişkisi üzerine bir konuşma için !f’in konuğu olacak. Adam Curtis: Zamanımızın Tuhaf Halleri / Bir Gösterim ve Sohbet, saat 15:00’te DEPO’da ünlü yönetmenin Kâbusların Gücü: Korku Siyasetinin Yükselişi filminin gösterimiyle başlayacak ve saat 19:00’da söyleşiye geçilecek.

COBAIN’İN GÜNLÜKLERİ Nirvana’nın kurucusu, son 25 yılın en büyük rock yıldızlarından Kurt Cobain’in kişisel günlükleri ve ses kayıtlarından oluşan, Rolling Stone dergisinin de deyimiyle “filtresiz bir Cobain deneyimi” sunan Cobain: Montage of Heck/Cobain: Kahrolası Montaj, saat 16:00’da Beyoğlu Fitaş Salon 4’te. 

ZAMAN VE MEKÂNDA BİR YOLCULUK Çinli yönetmen Bi Gan’ın şiirsel uzun planlarıyla büyüleyen, zamanla zamansızlık arasındaki yere doğru düşsel ve tuhaf bir yolculuğa çıkaran, Golden Horse’ta En İyi Yeni Yönetmen Ödülü ve FIPRESCI Ödülü alan, Locarno’da da En İyi İlk Film dalında Özel Mansiyon kazanan filmi Kaili Blues, saat 16:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te. Gösterime filmin yapımcılarından Edward Ding de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

JANIS’İN HÜZNÜ PERDEYİ SARACAK Rock müziğin tanrıçası Janis Joplin’in hayatını anlatan ve ailesi tarafından da onaylanmış ilk belgesel olma özelliği taşıyan, sanatçının John Lennon, Yoko Ono, Jimi Hendrix gibi yıldız isimlerle birlikte çekilmiş görüntülerini de ilk kez izleme şansına ulaşacağımız Janis: Little Girl Blue/Janis: Hüzünlü Küçük Kız, saat 19:00’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

SARPA SARAN BİR AŞK 2011’de Cannes’da Jüri Ödülü aldığı Polis filmiyle yönetmenlik kariyerini iyice sağlamlaştıran, Beşinci Element'ten tanıdığımız Fransız aktris Maïwenn’in yönettiği ve Altın Palmiye için yarıştığı Cannes’da Jules and Jim/Unutulmayan Sevgili, A Man and a Woman gibi romantik klasiklerle karşılaştırılan Mon Roi/Prensim, saat 21:30’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

 

!f İSTANBUL’DA YARIN – 25 ŞUBAT 2016

KISACILAR BURAYA Geçtiğimiz yıl başlayan !f İstanbul ve YAPIMLAB birlikteliği, dünyada hızlı bir biçimde değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılarla paylaşmayı hedefleyen, kısacılara ve kısa film tutkunlarına yönelik bir çalışma. Başvuran projeler arasından atölyeye katılmaya hak kazanan sekiz proje, bir gün boyunca sürecek ve konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacak Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu’nda belirlenen Ana Jüri’ye projelerini sunacak ve katılımcılardan biri 5 bin TL değerindeki YAPIMLAB Ödülü’nün sahibi olacak. Diğer yedi proje ise prodüksiyon aşamalarında YAPIMLAB tarafından takibe alınacak. YAPIMLAB @ !f: Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu, saat 10:00’da SALT Galata’da.

SAVAŞLA DEĞİŞEN HAYATLAR The Liberace of Baghdad, Japan: A Story of Love and Hate filmleriyle tanıdığımız Sean McAllister’in Suriye’den mecburen başka ülkelere taşınan bir ailenin yaşadıklarını sıradışı bir samimiyetle anlattığı, Sheffield Jüri Ödülü kazanan belgeseli A Syrian Love Story/Suriyeli Aşk Hikâyesi, saat 11:00’de Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 7’de. Gösterime filmin yönetmeni de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

KÖRLÜĞÜN İÇSEL DÜNYASINDA 80’ler başında görme yetisini kaybeden yazar ve dilbilimci John Hull’un üç yıl boyunca kaydettiği ses günlüklerinden uyarlanan ve bu sesleri oyunculara okutarak kurmacanın kurallarıyla oynayan, Pete Middleton ve James Spinney’nin ödüllü kısa filmlerini uzuna çevirerek bu yılın en büyük hazinelerinden birine imza attıkları Notes on Blindness/Körlük Üzerine Notlar, saat 16:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 7’de.

PARANOYAK, GİZEMLİ VE ÇEKİCİ BİR RESSAM Chad Gracia’nın Sundance’in Dünya Bölümü’nde En İyi Belgesel seçilen, Uluslararası Belgeselciler Birliği tarafından da görüntü yönetimindeki başarısıyla ödüllendirilen filmi The Russian Woodpecker/Rus Ağaçkakanı, saat 16:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te. Gösterime belgeselin ana katılımcısı sanatçı Fedor Aleksandroviç de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

GERÇEK HAYATTAN BİR MASAL Gündüzleri bakıcılık yapan geceleri de Princess Shaw’a dönüşen Samantha Montgomery’nin Youtube’da bir müzik kariyeri inşa edişini anlatan Thru You Princess/Sayende Prenses, saat 19:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te.

BİR KOMEDYENİN DÖNÜŞÜMÜ İngiliz komedyen, aktör, radyo ve televizyon sunucusu, şarkıcı, köşe yazarı, yazar, kısacası her şey olan ve elbette, hayranları kadar nefret edenleri de eksik olmayan Russell Brand’in uyuşturucu bağımlılığı, narsistliği ve Hollywood star’lığından geçen yolculuğunu ve beklenmedik bir şekilde ateşli bir devrimci olarak yeniden doğuşuna tanıklık edeceğimiz Brand: A Second Coming/Brand: Diriliş, saat 19:00’da Cinemaximum Kanyon Salon 9’da.

ÇETREFİL BİR AŞK DÖRTGENİ 2000’lerin en tartışmalı filmlerinden Melissa P. ve kısa sürede modern klasikler arasında yerini alan I am Love/Benim Adım Aşk ile tanıdığımız İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts ve Dakota Johnson gibi etkileyici bir kadroyu buluşturduğu, Variety’nin “Sinsi, muzip ve tahmin edilemez bir gerilim” sözleriyle merakımızı kamçıladığı son filmi A Bigger Splash/Sen Benimsin, saat 21:30’da Cinemaximum Kanyon Salon 9’da.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER